Zimní fusak pro novorozeně

kifi
21. zář 2017

Ahoj maminky,

narodí se nám první miminko v polovině prosince, takže nás čeká s pidičlověkem celá zima. Proto vybírám obravdu teplý zimní fusak. Jaký byste doporučili pro novorozeně, se kterým máte ty nejlepší zkušenosti, jaký materiál....? Děkuji za Vaše názory 🙂

gepe
21. zář 2017

@kifi péřový Winter bag od Stokke 👍 vždy stačilo i na horách i mínusu do něj dát mimino v overalku a čepici na čelíčko

gepe
21. zář 2017

U hlavičky jde ještě víc stahnout

zmrz_lina
21. zář 2017

Já mám od Stokke nožičkovej a je opravdu hodně teplý, malého jsem tam dávala často jen v punčoškách a lehké mikče (to už byl větší, ne úplné miminko)

8karolina4
21. zář 2017

Máme Linda cube, najdeš na fb

alemari
21. zář 2017

My brali už větší, to znamená do sporťáku, ale vlezl do korby super. Lehký, teplý a ten matroš bezkonkurenční... no a na menší zimu klasik Lodger do korby🙂. http://www.kidscompany.cz/zimni-fusak-odenwalde...

deene
21. zář 2017

Tak za mě určitě Elodie details!

barchen
21. zář 2017

Pořídila jsem tento (malá měla 4 měsíce v prosinci). Neměnila bych ho i když ta cena je závratná... Sice nejde stáhnout kolem hlavičky ale nepotřebovali jsme to.
https://www.woolife.cz/vlnene-detske-fusaky/

Pak jsem ještě dlouho přemýšlela nad jiným, taky vlněným taky z české výroby ale potah manžestrový, vyrábí je nějaká paní ale nemůžu si vzpomenout na název firmy té paní..

gnozka
22. zář 2017

Mame little angel . Naprostá spokojenost . Fusak ma speciální materiál který reguluje teplotu miminka takže se ani nepoti ani mu neni zima . Da se prodloužit takže je tak do 3 let . Dole se pak da spodní část odendat kdxz uz maji deti boty . Za me opravdu top . Mrkni na jejich stránky . Nehledě na to ze je mi sympatické ze je to ceska výroba .

gnozka
22. zář 2017

Jinak výhodou u little angel je i za ze nepotřebujete zádný přechodný fusak jaro / podzim vzhledem k tomu ze fusak se přizpůsobí teplotě . Což je obrovská výhoda ze stačí jeden 🙂

eli_luc
22. zář 2017

My mame z merino vlny od emitexu a je skvělej(davala jsem ho i do autosedacky) rodila jsem v srpnu a vyuzila jsem ho od podzimu do jara, důležitý je toho malého prcka uz moc nenabalovat, ta vlna udržuje tělesnou teplotu, takze jsem dala do mirne zimy- body, polodupacky a mikinku a do mrazu jsem davala chlupatou mikinku, dcera NIKDY nemusela mít bačkůrky už v korbičce, vždy měla teplé nožky

kukokuko
24. zář 2017

@gnozka
Prosím tě, který typ přesně máte? Taky zvažuju...

gnozka
24. zář 2017

@kukokuko http://www.parentage.cz/fusaky-c38/little-angel...
Mame tento a muzu říct ze je opravdu super . Je lehký a hlavne jak rikam ma speciální termoregulacni materiál . Vejde se jak do korby ( mame bugaboo ) tak se da prodloužit a je tak do 3 let 🙂

gnozka
24. zář 2017

@kukokuko je k nemu i pekne video na YouTube .

z_kopretinka
24. zář 2017

Mam emitex 3v1 a spokojenost.

kukokuko
2. říj 2017

@gnozka
Prosím tě, podle čeho jsi ten Little Angel vybírala?
Mě se líbí asi více než Méďa tento:
https://fusaky.heureka.cz/little-angel-exclusiv...
nebo: https://fusaky.heureka.cz/little-angel-sport-an...
Ale ono to bude asi všechno dost podobné viď? Jde tam o ten funkční materiál Outlast a pak už jde jen o výběr designu...Je to pravda, že i v zimě v mrazu stačí dát do tohoto fusaku prcka jen tak v domácím oblečení a není třeba nabalovat do kombinézky atd.? Předem díky

gnozka
2. říj 2017

@kukokuko ona ho mela kamarádka na dvojčata a byla velmi spokojena , takže ja vlastne ani fusaky nezkoumala🙂 sla jsem na jistotu . Ale
Jak říkáte jse hlavne o ten funkční materiál a ten by mely mít vsechny . Jeste si myslim ze je veliké plus ze se da prodloužit a odendat dno na boty . Ale to asi najít ale vsechny . To si nejsem jista .

eliskaxox
2. říj 2017

@kukokuko já odpovím na ty mrazy, zaprvé pod -5 by jste s dítětem do 1 roku neměla nikam chodit. Zadruhé do teplot pod nulou bych dala asi puncosky, teplacky, bodyno s dlouhým rukávem a teplejší mikcu plus cepici a neco na nohy. Samozřejmě musíte dítě kontrolovat, pokud je zvyklé být doma ve dvou vrstvách oblečení a v 24 stupních tak mu asi bude zima, ale pokud žijete normálně v 21-22 stupních a dítě oblékate normálně tak by.mu to mělo stačit.

eliskaxox
2. říj 2017

@kukokuko jo a je samozřejmě důležitá ještě délka procházky, pokud jdete ven do mrazů na víc jak hodinu, tak bych určitě místo teplaku a mikiny dala třeba chlupatkovou kombinezu

kukokuko
3. říj 2017

@eliskaxox
Děkuju, ale to jste mi bohužel neodpověděla na moji otázku týkající se vlastností zmíněného fusaku🙂

kolbena
3. říj 2017

@kifi Taky jsem řešila a u mě vyhrál Gesslein Sleepy, dá se použít v podstatě celoročně a hlavně není nutné do něj mimčo strojit do spousty vrstev oblečení, ale stačí v podstatě jen to, co má na sobě doma. Je s termoregulačním materiálem a dutým vláknem.Cena teda taky vyšší, ale ta kvalita tomu rozhodně odpovídá.

klllarinka01
3. říj 2017
stefikat
3. říj 2017

Mám syna 9.12. a už v Gesllein sleepy přežil 2 zimy a naprostí spokojenost. I zimní dovolená na Šumavě. A nikdy neměl studené nožičky 🙂 Můžu jen všele doporučit.

lucie01
3. říj 2017

Já za sebe můžu doporučit fusak od Emitexu - má odepinatelnou část, takže vydrží až do 3 let - prcek byl vždy v teple a dobře se udržuje.

eliskaxox
3. říj 2017

@kukokuko Tak ja myslela že nakonci byl dotaz na množství oblečení :D tak vlastnosti- mám Medu ten tyrkysovo šedý, nyní bude používány už třetí zimu pro druhé dítě a pořád vypadá jak nový, je krásně mekoucky, když přišel tak mě napadlo že ho chci taky :D to že je teplý asi netřeba psát. Velká vyhoda kterou oceníte u staršího dítěte je protiskluzovy pásek na zadní části takže ve sportaku nebude klouzat- to je fakt veeelikee plus. Pak to stahování kolem hlavičky je super. No mám jen superlativy.

@lucie01 Emitex je oproti zde zmíněným fusakum jen slabá, tvrdá deka pro panenky :D

hojda
3. říj 2017

Jedině Little Angel, měla jsem fusaky tři a tento byl nej, vyhrál i cenu na veletrhu. Velikostně se přizpůsobí, měkkoučký a super termoregulace.

soleilll
3. říj 2017

@kifi Starej dobrej beránek - tedy pokud máš kočár s rozumně velkou korbou. S novorozencem stejně nemůžeš hned ven, rozhodně ne, když bude -5°C a míň, takže se tím zas tak netrap.

hojda
3. říj 2017

@soleilll Kamarádka měla berana a říkala, že je nepoužitelný protože je v něm dítě pořád mokré vedrem, že je to fusak jen do velkého mrazu.

soleilll
3. říj 2017

@hojda U nás slouží už 3. generaci a dobrý. I když v dnešní době, kdybych musela, asi bych pořídila v kombinaci s modernějšími materiály. Ale nic nezahřeje tak, jako vlna, o tom jsem přesvědčená.

eliskaxox
4. říj 2017

Ja souhlasim ze vlna je jeden z top materiálů, třeba takové vložky do kočárků co má Stokke jsou luxusní, v létě chladí v zimě hreji, jen mám pocit ze ty starší beranci, už mají to nejlepší za sebou a ty vlastnosti už nejsou takové.

hojda
4. říj 2017

@soleilll Ona, právě říkala ,že na pražskou zimu je to moc teplé.