Nu, můj dotaz je vlastně v nadpise - co s tím? Aby mi nezmrzla... Nebo existuje nějaká skutečně hluboká korbička, že by se třeba vyplatilo na zimu pořídit jiný kočárek z bazaru..? Jak jste to řešily, řešíte?
Mám stejný problém, 4 měsíční mimino mám ve sportaku v nejnižší poloze. Je to v pohodě.
@agnes_123 Syn od pěti měsíců ve sportaku v lehu. Jinak to nešlo, už mu fakt koukaly nohy ven. 🙈
Jinak je ve fusaku a pod dekami dle teploty. Spi pres den jedine venku, takze tam stravi tak 4-5 hodin. Ale je teplý. Od Jeziska dostane deku z oveckarny. 🙂
Co to mate za korbicky, ze se vam v nich deti neposkladaly? Moje deti byly v korbe jeste v 11 mesicich, v zimnim fusaku. Jinak bych asi zvazovala ten sportak podle veku ditete. Do pul roku urcite ne. Nejde jen o skoro rovnou plochu, ale i o mekkost podlozky.
Záleží jak staré dítě a jaký máte sporťák. Já jsem vozila ve sportáku do lehu směrem k sobě od čtyř měsíců. Bylo to hlavně z praktických důvodů, že sem tam jsem do kočárku mohla dát i starší. Jinak měla fusak a přes to nánožník. Jestli je miminko mladší ,tak bych pořídila bazarový kočárek typu Roan Marita ty mají ty korby velmi prostorné. Nebo jsou šikovné něměcké kočárky Hartan , Gesslein a pod, u kterých je ke sportovní nástavbě U díl, takže je i malé dítě krásně kryté.
@puhelin to ti v hluboké korbě vydrželi sedět?u nás ani jedno, hned jak zjistili že mají nohy,tak chtěli dolů a dokázali si slézt ze skorťáku sami.dcera šla do sporťáku ve 4,5m a syn ve 3,5.A ani pediatra a ani ostatní doktoři proti tomu nic neměli,ani ortoped,ani fyzio,ani neurolog
@veronikav31 Fakt ti děti chodily ve 4,5 a 3,5 měsících? Mně teda děti ještě v roce klidně poskakovaly v hluboké korbě, protože chodit neuměly.
@veronikav31 Právě, proto mě v souvislosti s chůzí zarazily ty měsíce, které jsi psala ty. Je docela běžné, že děti v 11-12 měsících ještě nechodí. A v korbě nemusí na rozdíl od sporťáku jen sedět, mohou dřepět, klečet, stát...
Jo, kup si klasický hluboký kočárek s velkou korbou, ne ty designové pidivaničky. Já měla Peg Perego Young.
@agnes_123 syn šel touhle dobou taky do sportaku. Máme možnost úplného lehu,pod něj deku a pěkně do fusaku(navrch manzestr,uvnitř beránek) a přes buď jen nanoznik,nebo ještě deka,ale to když fakt mrzlo a v pohodě. Nedávno jsem četla v diskuzi,že dávali i pláštěnku,aby se zachovalo vnitřní klima, ale to bych dělala jen v případě,že by foukalo a pak samozřejmě,když by padal sníh ...
@rebe no,na stání se používají kšíry a ty jsem fakt nechtěla a byla jsem ráda.klečet se dá i ve sporťáku,i ležet na bříšku,ale stát ne, to měli naše děti smůlu,když chtěli stát,tak šli z kočáru na zem.jinak nám šel sporťák do úplného lehu,žádný městský kočárek jsem neměla,ale pořádný kočár
Sportak co jde do lehu. Jinak jsou taky fajn kočárky typu korytko.
@veronikav31 Každý to má jinak, já za to naopak byla ráda. Stát umí děti dřív než chodit, nechodící dítě jsem na zem moc nedávala, vyhovovalo mi, že má volnost pohybu v korbě. A rozhodně nijak nevyžadovali jít z kočáru.
Velkou korbu má třeba Roan Marita tu jsem měla na mladšího syna a vydržel mi v ní až do 17 měsíců.
Já jsem dceru dávala do sporťáku v 4,5 mesich ....na rovno do fusaku a kupovala jsem zimný nánožník od Emitexu a když byla fakt zima ,tak ještě deku.
Prendala uz bych ho do sportaku. Dcera sla do sportaku v dobe, kdy se zacala vice pohybovat - perovat na kolinkach, valet sudy... Kluci dvojky byli ve sportaku v lehu od narozeni, protoze jsem nechtela porizovat korbicky. V zime jsem davala pres boudy plastenku, aby jim tam netahlo.
@rebe nám dcerka začala stát i sedět zároveň a hned i začala obcházet nábytek,bylo jí 8m.zrychlena je doteď 😁
@puhelin Tebe jsem doufala, ze tu potkam. Mozna uz jsem zjistila, co znamena tvuj nick 😀 Konecne!
@veronikav31 Deti mi obchazely od 6 mesicu a i presto jsem je spat davala porad do korby.
@puhelin ono taky záleží jaká je korba a jaký je sporťák. Měli jsme obojí velké a pohodlné,tak nebyl problém.a fakt raději upřednostnim klid ve sporťáku nebo nebezpečné stání v korbě (myšleno spadnutí dítěte)-to vím,tě díky ksiram spadly.
@puhelin připomínas mi sousedku z vedlejšího domu,ta má skoro 2 letou holku a pořád ji vozí v hluboké korbě (holka je zdravá, chodí),jen je pohodlnější naložit dítě do hlukové korby,kde stojí,hraje si i někdy se sourozenci a táhnout před sebou kočár do kopce (a ten fakt městský či-li lehký není).asi je to pohodlnější mít dítě na ksirach
@veronikav31 11 mesicni dite je skoro dvoulete? Aha.
@puhelin já reagovala na to stání v hluboké korbě a ksirach
A jak je dítě staré?