Sporťák - nesedící dítě se v zimě nevleze do korbičky. Co s tím?

agnes_123
8. pro 2020

Nu, můj dotaz je vlastně v nadpise - co s tím? Aby mi nezmrzla... Nebo existuje nějaká skutečně hluboká korbička, že by se třeba vyplatilo na zimu pořídit jiný kočárek z bazaru..? Jak jste to řešily, řešíte?

neomenia
8. pro 2020

A jak je dítě staré?

squezy
8. pro 2020

@agnes_123 Vem ji do sportaku, ale neposazuj. Ten sportak má určitě polohu, drobet snizenou, kde dítě nebude sedět.

hankaros
8. pro 2020

Mám stejný problém, 4 měsíční mimino mám ve sportaku v nejnižší poloze. Je to v pohodě.

elwe
8. pro 2020

@agnes_123 dítě bylo ve sporťáku, ale pouze leželo, na zádech nebo na břiše. Ne všechny sporťáky jdou dát do lehu, ale velká častá ano.

eithelwing
8. pro 2020

@agnes_123 Syn od pěti měsíců ve sportaku v lehu. Jinak to nešlo, už mu fakt koukaly nohy ven. 🙈
Jinak je ve fusaku a pod dekami dle teploty. Spi pres den jedine venku, takze tam stravi tak 4-5 hodin. Ale je teplý. Od Jeziska dostane deku z oveckarny. 🙂

puhelin
8. pro 2020

Co to mate za korbicky, ze se vam v nich deti neposkladaly? Moje deti byly v korbe jeste v 11 mesicich, v zimnim fusaku. Jinak bych asi zvazovala ten sportak podle veku ditete. Do pul roku urcite ne. Nejde jen o skoro rovnou plochu, ale i o mekkost podlozky.

ada22
8. pro 2020

Záleží jak staré dítě a jaký máte sporťák. Já jsem vozila ve sportáku do lehu směrem k sobě od čtyř měsíců. Bylo to hlavně z praktických důvodů, že sem tam jsem do kočárku mohla dát i starší. Jinak měla fusak a přes to nánožník. Jestli je miminko mladší ,tak bych pořídila bazarový kočárek typu Roan Marita ty mají ty korby velmi prostorné. Nebo jsou šikovné něměcké kočárky Hartan , Gesslein a pod, u kterých je ke sportovní nástavbě U díl, takže je i malé dítě krásně kryté.

veronikav31
8. pro 2020

@puhelin to ti v hluboké korbě vydrželi sedět?u nás ani jedno, hned jak zjistili že mají nohy,tak chtěli dolů a dokázali si slézt ze skorťáku sami.dcera šla do sporťáku ve 4,5m a syn ve 3,5.A ani pediatra a ani ostatní doktoři proti tomu nic neměli,ani ortoped,ani fyzio,ani neurolog

rebe
8. pro 2020

@veronikav31 Fakt ti děti chodily ve 4,5 a 3,5 měsících? Mně teda děti ještě v roce klidně poskakovaly v hluboké korbě, protože chodit neuměly.

veronikav31
8. pro 2020

@rebe ne,ale reagovala jsem na příspěvek od @puhelin , že její děti byli ještě v 11m v hluboké korbě. dcerka v té době už chodila a syn už byl víceméně taky na nohách mimo kočár.

rebe
8. pro 2020

@veronikav31 Právě, proto mě v souvislosti s chůzí zarazily ty měsíce, které jsi psala ty. Je docela běžné, že děti v 11-12 měsících ještě nechodí. A v korbě nemusí na rozdíl od sporťáku jen sedět, mohou dřepět, klečet, stát...

la_amanita
8. pro 2020

Jo, kup si klasický hluboký kočárek s velkou korbou, ne ty designové pidivaničky. Já měla Peg Perego Young.

amazonkajanik
8. pro 2020

@agnes_123 syn šel touhle dobou taky do sportaku. Máme možnost úplného lehu,pod něj deku a pěkně do fusaku(navrch manzestr,uvnitř beránek) a přes buď jen nanoznik,nebo ještě deka,ale to když fakt mrzlo a v pohodě. Nedávno jsem četla v diskuzi,že dávali i pláštěnku,aby se zachovalo vnitřní klima, ale to bych dělala jen v případě,že by foukalo a pak samozřejmě,když by padal sníh ...

veronikav31
8. pro 2020

@rebe no,na stání se používají kšíry a ty jsem fakt nechtěla a byla jsem ráda.klečet se dá i ve sporťáku,i ležet na bříšku,ale stát ne, to měli naše děti smůlu,když chtěli stát,tak šli z kočáru na zem.jinak nám šel sporťák do úplného lehu,žádný městský kočárek jsem neměla,ale pořádný kočár

95newmommy2020
8. pro 2020

Sportak co jde do lehu. Jinak jsou taky fajn kočárky typu korytko.

rebe
8. pro 2020

@veronikav31 Každý to má jinak, já za to naopak byla ráda. Stát umí děti dřív než chodit, nechodící dítě jsem na zem moc nedávala, vyhovovalo mi, že má volnost pohybu v korbě. A rozhodně nijak nevyžadovali jít z kočáru.

martt
8. pro 2020

Velkou korbu má třeba Roan Marita tu jsem měla na mladšího syna a vydržel mi v ní až do 17 měsíců.

ejmate
8. pro 2020

@agnes_123 Já už vozila dceru ve sporťáku ve fusaku a přes to jsem měla ještě deku a nánožník. Sporťák nám jde úplně do lehu.

zmrzlinka
8. pro 2020

@puhelin v 11 měsících už syn chodil 🙈

zmrzlinka
8. pro 2020

Já jsem dceru dávala do sporťáku v 4,5 mesich ....na rovno do fusaku a kupovala jsem zimný nánožník od Emitexu a když byla fakt zima ,tak ještě deku.

alcar
8. pro 2020

Prendala uz bych ho do sportaku. Dcera sla do sportaku v dobe, kdy se zacala vice pohybovat - perovat na kolinkach, valet sudy... Kluci dvojky byli ve sportaku v lehu od narozeni, protoze jsem nechtela porizovat korbicky. V zime jsem davala pres boudy plastenku, aby jim tam netahlo.

veronikav31
8. pro 2020

@rebe nám dcerka začala stát i sedět zároveň a hned i začala obcházet nábytek,bylo jí 8m.zrychlena je doteď 😁

sudylichozrout
8. pro 2020

@puhelin Tebe jsem doufala, ze tu potkam. Mozna uz jsem zjistila, co znamena tvuj nick 😀 Konecne!

puhelin
8. pro 2020

@zmrzlinka Muj obchazel v 6 mesicich, ale posadil se v 11. A kocarek jsem mela jen na spani venku.

puhelin
8. pro 2020

@veronikav31 Deti mi obchazely od 6 mesicu a i presto jsem je spat davala porad do korby.

puhelin
8. pro 2020

@rebe Taky jsem byla radeji za ksiry, nez za nepohodlny sportak. Stani v korbe bylo pohodlnejsi.

veronikav31
9. pro 2020

@puhelin ono taky záleží jaká je korba a jaký je sporťák. Měli jsme obojí velké a pohodlné,tak nebyl problém.a fakt raději upřednostnim klid ve sporťáku nebo nebezpečné stání v korbě (myšleno spadnutí dítěte)-to vím,tě díky ksiram spadly.

veronikav31
9. pro 2020

@puhelin připomínas mi sousedku z vedlejšího domu,ta má skoro 2 letou holku a pořád ji vozí v hluboké korbě (holka je zdravá, chodí),jen je pohodlnější naložit dítě do hlukové korby,kde stojí,hraje si i někdy se sourozenci a táhnout před sebou kočár do kopce (a ten fakt městský či-li lehký není).asi je to pohodlnější mít dítě na ksirach

puhelin
9. pro 2020

@veronikav31 11 mesicni dite je skoro dvoulete? Aha.

veronikav31
9. pro 2020

@puhelin já reagovala na to stání v hluboké korbě a ksirach