Ahoj mámy. Budu mít děti 13 měsíců po sobě a řeším výběr kočárku. Už mi z toho jde hlava kolem. Možná mi pomohou vaše zkušenosti.
Hlavní dilema: sourozenecký kočár "šuplík" (tedy nad sebou) nebo "vedle sebe"?
Jaké jsou výhody a nevýhody z vašich zkušeností?
Jsem ráda mobilní a hodně jezdím do přírody. Také bych ale byla ráda, aby se obě děti pohodlně vyspaly. Hodně cestuju vlakem.
Momentálně mám Baby Jogger Summit - trojkolový sporťák a jsem nadšená.
Děkuju za vaše rady.
Bashka
Možná tfk se spodním Dk sedačkou.Mimco by mělo plnohodnotnou korbičku. A třeba naše roční je v Dk u Phil And teds spokojena.Chvilku jsem měla EW a ovládal se pěkně. A pro děti rok od sebe komfortní. Pak mám p& t, ale tam moc ty děti nemají pohodlí. Ve variantě mimino. Ve variantě Dk dole je to již lepší
Kamarádky mají icandy.sedacky nad sebou,takze pro děti pohodlné,ale Easy Walker mi přišel na ovládání lepší.Pak dělá bodobny i Baby jogger.
Mám děti 18 měsíců od sebe. Koupila jsem baby jogger city select, hluboká korba pro mimčo se dá vytvořit ze sedačky pomocí vložné tašky, ale strašně malá, takže jsem do koupila korbu de luxe a super.
Děkuji moc všem za příspěvky. Pomáháte mi 🙂
@bashka001 ja mam ten nejlevnejsi graco, premyslela jsem, jestli vubec zakoupit a super...
mam deti 16 mesicu od sebe a uz jsem tak mela starsi holky, kde jsem jen mela scate a kocar je bomba. na gracu je spatne, ze predni sedadlo nejde dat do lehu, me nevadi, Tobe by asi nevyhovovalo 🙂
at je vse ok...
zajeďte si do Kolína k Daniele a sourozenecké kočárky si vyzkoušejte přímo tam v krámě. Já taky byla rozhodnutá na 100% pro kočár s korbami nad sebou (Phil & Teds) nebo za sebou (Jané Powertwin duo) a po zkoušce v krámě jsem zjistila, že u Phila nechci, aby jedno z dětí mělo nohy v nákupním koši a já do něj pak nic nedám, mimčo v závěsu se mi tam ve fusaku vejde sotva do 3 měsíců, navíc mu starší sedí na nohách, a obě se nevyspí, to samé se spaním u Jané, tam je přední skrčenec a nelehne si, Baby Jogger City select apod. byl docela se zatížením (jako by tam seděly 2 děti) problém zvednout to na obrubník, ne-li výš..... takže nakonec přišel na řadu Easywalker. V terénu se osvědčil, lehký, lehce ovladatelný, obě děti se v pohodě vyspaly, do autobusu jsem se vešla...jen teda ten vlak ani třeba výtah jsem řešit nikdy nemusela. Vadilo mi tam jediné a to krátká střecha, ale zas ne nějak zvlášť.
Měla jsem tento a byla jsem spokojená. Co vše s ním jde viz video. Sedačky se dají dát i čelem k sobě, takže na sebe holky viděly.
@bashka001 : asi bude hodně důležité si ujasnit, jakým způsobem chcete nebo jste zvyklá kočárek používat. V Evropě by se to dalo rozdělit na dva základní trendy. Ten anglosaský, který používá jižní a západní Evropa a třeba i USA, kočárek používá spíš jako přepravní prostředek, tedy spíš jako náhradní řešení - rychle rozložit, rychle složit plus jednoduše převézt v autě. Skandinávský způsob používání kočárku spíš klade důraz na to, že dítě bude v kočárku přes den bydlet a tak se mu snaží zajistit po tuto dobu používání maximální pohodlí.
No a z těchto principů pak vychází i vlastní konstrukce kočárků, u prvního tedy spíš sourozenecké s možností připevnění autosedačky nebo korbičky pro novorozence a přeprava dětí za sebou. Tady ale většinou musíte počítat s tím, že u sourozenců pak má větší pohodlí ten mladší, protože si v zadní části kočárku může lehnout, ten starší na přední sedačce může využít maximálně pro spaní spíš polosed, protože opěradlo sedačky nejde sklopit úplně do lehu, prostě není kam. Podvozky kočárků pak obvykle dovolují jízdu pouze po pevných a pokud možno rovných plochách a tomu odpovídají i menší kola. Výhodou tohoto principu podvozků je menší šířka, podvozek projede dveřmi do 70cm.
Ten skandinávský způsob klade důraz na to, aby i pro nestejně staré sourozence byla prostorová nabídka rovnocenná a tak používá systém sedaček vedle sebe a záleží pak na konstrukci podvozku, zda dovolí sedačky i otáčet po i proti směru jízdy, jestli místo sportovního sezení dovolí upevnit korbičku, autosedačku nebo používá pro přepravu miminka vložnou tašku do sportovní sedačky. Ale obě sportovní sedačky jsou potom většinou plně polohovatelné a tak pro děti i pohodlnější. Obvykle používaná větší kola pak dovolují i jízdu v lehčím terénu, nedá se však hovořit o sportovním využití - váha dvou dětí už to dost limituje. O používání tohoto typu podvozků pak hodně rozhoduje i profil, kterým tento typ podvozku musí projet, nejužší podvozek dokáže projet dveřmi o šířce 80cm, často však bývají i širší a potřebují šířku profilu nad 80cm.
Díky moc všem!
Ahoj, kdybys chtěla Easywalker vyzkoušet, zrovna se ho pokouším prodat (praha/jihlava). Do terénu je super, projeli jsme sněhem i kaminkama na hřišti bez problémů. Konstrukce je hodně odolna. Uplne jsem si neoblibila polohování na zip. Záleží co kdo preferuje-pro me to byla jízda a to jak terénem tak po Praze.-a to je s tímto kočárkem fakt easy
Ještě jsem chtěla dodat, že se s nim vejdes všude do 80 cm sirky. Dneska už mají skoro všude průjezd pro vozíčkáře, což je jako pro Easywalkera. Máme celkem maly vytah, musela jsem sklapet držadlo, abych se tam vešla i s kočárem, na sirku to bylo ok.
Diky moc za nabidku. Uz jsem se rozhodla a koupila jetý Phil&Teds Vibe. No ale muj Baby Jogger Summit stejne zustava nejlepsi kocar pod sluncem. A jiny se tezko zvyka. 🙂
Diky moc za nabidku. Uz jsem se rozhodla a koupila jetý Phil&Teds Vibe. No ale muj Baby Jogger Summit stejne zustava nejlepsi kocar pod sluncem. A jiny se tezko zvyka. 🙂
Ahoj, ja nie som mamina a už vôbec nie dvojčatiek, ale chvíľu som sa v práci venovala firme, ktorá ponúka detské veci a tak pridám aspoň pár poznatkov, možno pomôžu 🙂. Pri kočárku vedľa seba môže byť problém šírka, ak by si vyberala taký treba myslieť na dvere a to jak doma, v bytovke, MHD, výťahu atď. Výhodou je, že sa obe sedačky väčšinou dajú polohovať až do lehu, takže to je v pravom zmysle dvojčatkový kočík. Pri sedačkách za sebou sa predná sedačka často nedá veľmi polohovať, preto je to skôr voľba nie pre dvojčatový, ale súrodenecký kočár, kedy staršie dieťa nemusí byť v lehu. Ideálne je sledovať aj váhu kočiara, ktorá často býva veľká už aj pri mono kočiari, natož pri dvojčatovom. Na ulici ale častejšie stretávam mamičky s kočárom, ktorý má sedačky vedľa seba, z čoho by možno šlo usudzovať, že im to vyhovuje viac, no to sa môžem len domnievať 🙂. Neviem, či to nejak pomohlo, každopádne prajem dobrý výber k spokojnosti 🙂