Skladný kočárek s velkým úložným prostorem - odpružení ano/ne?

astrid_sk
19. kvě 2018

Hladame kocarek, korbu, autosedacku... boli sme vo FunBaby v Modriciach, tam nam pani ukazovala Britax Romer (napr go next) a akoze fajn, len ma dost prekvapila velkost a vaha celeho kocarku, neviem si moc predstavit to kazdu chvilu nakladat do auta a z auta. Dost sa pohybujeme autom... Zato mi bol sympaticky velky ulozny priestor dole, i ked to skor u ineho modelu Go Big.

Potom sme na boli pozriet do SamBaby a tam nas pani celkom ukecala na autosedacku/vajicko Maxi Cosi Cabriofix, kedze je vyrazne lahsia ako ostatne. No a na internete ma dobre recenzie, tak sa nam celkom zamlouva. Zacali sme sa teda divat aj po kocikoch Maxi Cosi a podla internetu sa nam zapacil Adorra Urban - vyzera byt pomerne lahky, asi bude aj relativne skladny (da sa aj korba zlozit) a hlavne ma dole velky priestor na nakupy, co je pre mna podstatne. Len nema odpruzenie. Pohybujeme sa hlavne v meste, ale aj tam su obcas vymoly ci kocici hlavy... Mate niekto skusenost s tymto kocarkom, alebo obecne s kocarkom bez odpruzenia? Alebo mate nejaky iny tip na kvalitny, lahky, skladny kocarek s velkym uloznym priestorom?

kris5
19. kvě 2018

Adorra Urban neznám, ale myslím, ze by vaše podmínky splňoval Bugaboo Fox ;). Je to teď novinka. Také o něm přemýšlím na druhé... Jen ta cena 😅... Na prvního mám Bugaboo cameleon 3 a jsem moc spokojena prave az na tu skladnost a celkově skládání, ale zase asi oproti jiným kocarkum skladny bude. Jen do terénu to uplne neni :(...

klara.jas
19. kvě 2018

Ahoj, mám Teutoniu (Spirit, Cosmo to má ale stejně a podle mě všechny jejich kočárky) a je to moc dobrý nákupní vozík s pohodlným sezením pro dítě. 🙂 Nákup se líp skládá pod sporťák než pod vaničku, protože vanička je nad celým košem, sportovní sezení je zvednuté (pokud dítě nespí) a líp se tam dostává, víc se toho vejde.

zelenaesmolda
19. kvě 2018

Peg perego jsou lehke kocary s velkym kosem,pokud chcete skladny kocar tak hluboka korba ve verzi pop-up se da splacnout a slozit primo na podvozku

astrid_sk
autor
19. kvě 2018

@kris5 Ahoj, dakujem za tip, pozrela som nejake videa k Bugaboo Fox, je ozaj sympaticky, len sa mi zda, akoby na tom sportaku nesli polohovat nohy? Ze ich nejde vyrovnat..? Chapem to spravne? Zda sa mi to asi ako celkom nevyhoda, nie?

@klara.jas Dakujem za tip na Teutoniu, len nejak nemozem nikde dohladat, ze by ju niekde predavali novu... Nasla som, ze sa jedna o cesku firmu zrejme... Neni ta trojkolka menej stabilna? A tiez co citam tak asi nebude uplne najlahsi, neviem...? Ale zda sa, ze ma odpruzenie kol...

@zelenaesmolda Dakujem za tip, pozrela som Per Perego a nevyzera zle, len sa mi zda, ze asi tiez nema odpruzenie...?

zelenaesmolda
19. kvě 2018

@astrid_sk nema ale to ma maloktery kocar,pokud chces skladny s odpruzenim budes to mit tezke protoze odpruzene kdyz uz jsou ty velke tezke kravy co nemaji ani otocne kola

astrid_sk
autor
19. kvě 2018

@zelenaesmolda a ty si mala neodpruzeny a pohoda?

zelenaesmolda
19. kvě 2018

@astrid_sk ano,jezdi se s nim dobre.co mi teda dela problem neni odpruzeni ale to,ze predni kola maji uzsi rozchod nez zadni a u nas na sidlisti jsou vsude schody,rampy puvodni ze 70.let a jsou moc siroke takze kocar se taha po zadnich kolech coz pro me je problem,ja ho neudrzim.Ale to neni chyba kocaru ale moje ze jsem slaba jak mucha 🙂
Sama se bez pomoci nedostanu ven z baraku protoze ve predu nemame sjezd a vzadu do sklepa stejny problem,ve snu me nenapadlo ze s timhle by mohl byt problem...

astrid_sk
autor
19. kvě 2018

@zelenaesmolda toto my nastastie riesit nemusime, teda aspon myslim... i ked mama tiez byva v panelaku vlastne... ale tam ani neni vytah, cize tam by to bolo vsetko hodne vesele... Kazdopadne diky moc za nazor 🙂

zelenaesmolda
19. kvě 2018

@astrid_sk tak u mamy nebudes denne tak to zvladnes,horsi by to bylo pri dennim tahani kocaru.

lucyp13
20. kvě 2018

@astrid_sk nejlehčí autosedačka na trhu je concord air safe, mam zjištěno , protože bydlíme 3 patro bez výtahu takze je pro me každý gram důležitý . Jinak lehký je napr . Mutsy igo

dominikaromanova
20. kvě 2018

@astrid_sk, máme isafe Marvel travel systém. Také hodně jezdím autem, tak jsem potřebovala lehký, skladny kočár s uloženým prostorem, k autosedačce je isofix.

alemari
20. kvě 2018

@astrid_sk koukni na německé kočárky, jak už tu psaly Teutonia-Hartan. Bugabo má korýtko místo sedačky. Tomu nohy nenarovnáš, je to jak když usneš v křesle a jen tě nahnou.

dapele
20. kvě 2018

Doporučuji kouknout na Peg perego, dobře a snadno se skládají, patří mezi lehčí kočárky, mají velký koš, dají se dát do lehu (zádová opěrka dolu, nohy nahoru). Já mám book plus s, ten je bez odpružení, ale Prahu zvládám v pohodě. Hodně se mi teď líbí i novinka Peg perego Book Scout, vlastnosti stejné jako ten co mám, ale měl by být o něco vhodnější do terénu.

astrid_sk
autor
20. kvě 2018

@lucyp13 Dakujem, mas pravdu, ze je dokonca este lahsia nez ta Maxi-Cosi... U nas to nastastie asi nebudeme musiet tahat do patra, ale i tak sa kazdy gram pri prenose pocita...
@dominikaromanova Dakujem, ten Marvel sportak, tam sa mi zda, ze tam tiez nejdu vystriet nozicky, chapem to spravne?
@dapele Dakujem za tip, dobre vidim, ze ide o trojkolku? Ja som Peg Prego uz pozerala (ako stvorkolku), len ma trochu odradzalo to, ze tam tiez neni to odpruzenie... Vam trojkolka vyhovuje?

dominikaromanova
21. kvě 2018

@astrid_sk, jestli jsem to dobre pochopila, ptáš se, zda jsou nohy polohovatelné, ano, jsou. Do tři poloh, myslím, možná více, musím to vyzkoušet.

zelenaesmolda
21. kvě 2018

@dapele taky jsem pani doporucovala PP,mam taky book S a jsem spokojena

@astrid_sk pokud byste se rozhodla pro PP na fb je skupina Peg perego manie,najdete tam uzitecne rady a i starsi kocarky na prodej pokud nechcete novy 🙂

klara.jas
21. kvě 2018

@astrid_sk Ahoj, Teutonie jsou německé a prodávají se pořád, mají trojkolky, čtyřkolové sporťáky i klasické. Pro první jsme kupovali jako novou, doteď v ní vozíme (aktuálně odrůstající čtvrté dítě), takže za těch 7let jsem moc nesledovala trendy ani nevím, jaká je teď nabídka - jen koukám kolem a když vidím Teutonii, zdá se mi, že hlavní design je pořád stejný, je pár nových modelů, ale to hlavní je stejné. Je lehoučká a kompaktní, do tramvaje si nakládám sama (sporťák), má cca 12kg a houpe hezky, ale spíš až těžší děti,které kočár tochu přitíží, mimi v hluboké korbě moc ne, to jen tak lehce do stran. Vybírala jsem městský kočár s velkým úložným prostorem, který zvládne i výlety do lesa a dá se polohovat do lehu i ve sportovní verzi a který si obsloužím vlastními silami, jsem moc spokojená. Ale agent nejsem, takže přehled nemám, jak jsem psala výš 🙂

dapele
21. kvě 2018

@astrid_sk Book plus S je čtyřkolka, tu mám pro Praze, na cesty autem, do MHD, ale mám do lesa na polní cesty i už nevyráběnou Peg perego GT3, to je trojkolka, odpružená, ale není moc skladná a navíc je docela dost těžká, tak jsem Vám ji ani neuváděla. Jezdí se mi dobře se čtyřma i s třema kolama.

kris5
13. čer 2018

@astrid_sk Já mám zkusenost s oběma typy sedaček. S polohovanim nozicek a bez (korytko), jako má Bgb Fox. Obojí má svoje pro a proti. Osobně mi víc vyhovuje korytko pro menší mimco. Lépe mi tam sedí a mám pocit, ze má krásně rovna zadicka. V klasickém typu mi malý jakoby sjíždí a hrbí se. Na spaní mi zase přijde lepší ten rovny leh, ale malý mi spí hezky i v korytku. Záleží dost na dítěti 🙂 Mne osobně projde korytko asi o trosku lepší, ale ma i svá úskalí 🙂

astrid_sk
autor
14. čer 2018

@kris5 Dakujem za nazor. Neni to ale o tom, ze u malych deti sa nedoporucuje aby boli dlho v sede? Ja teda neviem, do akeho veku toto pravidlo plati, kazdopadne ak je mala korba, tak z nej dieta vyrastie mozna driv nez uz umi poriadne samo sediet... tak potom je asi dobre ak ide dat sportak uplne do lahu. Ale osobnu skusenost zatial nemam, len co som si nacitala... Nakoniec sme kupili Cybex Balios S, tak snad budeme spokojni...

kris5
14. čer 2018

@astrid_sk Ten vypadá také moc hezky🙂. Určitě jste neudělali špatně. Malý ještě teď v roce proste lépe sedí v korytku, ale mate pravdu, ze když se miminko nevejde do korbicky a mate přecházet do sportaku, tak je lepší, když jde do lehu ;)

kizii
14. čer 2018

Za me jedine Inglesina!🙂