Kočárek - velká korba - do terénu a snadná obsluha. Jaký vybrat?

ewik84
15. led 2021

Krásný den všem. Čeká nás adopce (ještě nevíme, jak staré dítě nám dají, ale máme požadavek od narození do roku a půl) Hledám kočárek dvojkombinaci s velkou korbičkou, do terénu, aby byl funkční, pohodlný, dobře ovladatelný, Dále by měl mít adaptéry na kvalitní autosedačku. Poradíte mi s výběrem? Stve mě, že díky nařízení vlády si je teď nemůžu jít nikam osahat a vyzkoušet. :( Děkuji

b91
15. led 2021

@ewik84 ahoj, hodně záleží na Tvých požadavcích. Cena. Sporťák(korýtko nebo klasika, po směru i proti).

ewik84
autor
15. led 2021

@b91 cena, tak do 30 tis. Sportak - aby sel i po i proti. A jestli korytko nebo klasika netusim. Cekala jsem, ze si tohle obhlidnu pravke v obchodech. Takze ani vlastne nevim, co mam od kocarku ocekavat - co po nem mam chtit.

b91
15. led 2021

@ewik84 korýtko nedáš až do lehu 🙂. Mrkni třeba na YT na tutoriály. Bugaboo, stokke a Joolz +(joolz jde pro i proti směru) jsou korýtka. Cybex má klasiku (také jde pro i proti směru). Sportovnější je třeba Thule, taky určitě najdeš na YT. A odkud jsi? 🙂

ewik84
autor
15. led 2021

@b91 na YT koukam uz asi tyden 😀 Vzdy si rikam, ty jo, to vypada dobre, ten chci. A pak kouknu na dalsi a jsem zase v haji 😀 Nebo nactu recenze. Bydlime na severu cech. V mensi vesnici.

b91
15. led 2021

@ewik84 v Praze ve Vande by To kocArek podle me pujcili na ,,projizdku,, i ted. Maji pobocku v Brne a mela jsem takto pujceny svuj kocarek asi na 10min. Vyzkoušela jsem si otáčení, skládání, nájezd na obrubníky 🙂 ale záleží co vybereš. Tam mají jen tyhle ,,lepší,, kočárky 🙂. A jaký jsi předvybrala?

veroniqess
15. led 2021

Já jsem moc spokojená s Tutis Viva life 2019 ☺️https://www.detske-kocarky.cz/kocarky-kombinova... Ale je pravda, že jsem si ho mohla osahat

ckei
15. led 2021

@ewik84 já měla ABC Design a maximální spokojenost 🙂

nikoulinka
15. led 2021

Já byla maximálně spokojená s Adamex Vicco. Dobře ovladatelný, velmi prostorný, obě korby šly dát do obou směrů, bohatá výbava, a cenově dostupný. Dobře se skládal, zvládnul všechny terény. Velkou výhodou byla gelová kola (takže nemůžeš píchnout). Zkus se podívat 🙂 za mě to byl top kočárek 🙂

markis33
15. led 2021

Ja mám nachystany moon solitaire, který je do terénu, super odpruzeny a obrovská korba, lehce se skládá, sporák po i proti směru, adaptéry na autosedačku dokoupis podle značky autosedačky.cenově nás vyšel na 22.000,-

sigyn
15. led 2021

Máme Noordi Sole (Norská značka) a splňuje vše, co potřebujete. Dvojkombinace nás stála 15 tisíc. Adaptér na maxi-Cosi/Cybex autosedačku apod. vyšel na 400,-.

zzuzzocka
15. led 2021

@sigyn můžu potvrdit, já jsem s ním byla moc spokojená a v korbičce spal malej ještě v roce a půl, korbicka je velká a prostorná.

merope
16. led 2021

Mám trojkolku. Jediné, na co je blbá, je jízda po jezdících schodech (nevyjedeš), ale pokud tam nemáte, tak můžu doporučit - veliká kola, perfektně manipulovatelná.

Pokud máte hodně kopce, hodí se brzda na držadle (jako že ji držíš přímo rukou). Do terénu to chce co největší kola.

Můj nejde polohovat na sporťáku úplně do lehu a přijde mi to jako dost nevýhoda.

Bohužel si značku přesně nepamatuji a nemůžu najít (a do kočárkárny se dívat nepůjdu 🙂 ). Tak jen pro představu, co myslím "trojkolkou" https://www.spechato.cz/inzeraty/Trojkolka-Gess... - ale mám něco úplně jiného. Sedačku na to mám MaxiCosi.

Ale uvidíš taky, jak budeš mít staré dítě a jak to vše bude fungovat - třeba půjde od dočasných pěstounů, pak by mohlo jít i s kočárkem. Pro starší už třeba nebude potřeba korba. A možná zjistíš, že se na tebe přilepí a budeš ho mít pořád jen v náručí a budeš shánět nosítko. Pak se hodí nejlevnější golfky jako rezerva (mám za 500 někde z Globusu pro ježdění autem a super).

ewik84
autor
16. led 2021

svagrova ma treba Cybex. https://www.cybex-eshop.cz/trojkombinace/cybex-... Ten se mi moc libi. Ale uz mi prijde moc drahy. Tak neco treba na tento zpusob. Jen o neco levnejsi 🙂

meganx
16. led 2021

Já bych třeba koupila kvalitní sportak a do toho vloznou tašku. Když byste dostali malé miminko, tak hluboký kočár bez vad koupíš velmi dobre 🙂

b91
16. led 2021

@ewik84 cybex je úžasný kočárek. Na FB je skupina Cybex mania. Prodávají se tam kočárky za super ceny. Kolikrát jsou třeba jen půl roku jeté 🙂.

aneta15
16. led 2021

@ewik84 já mám easywalker sky. Jsem moc spokojená. Syn má v 8 měsících 9 kilo a pořád je v hluboké korbě. Jezdíme hodně v terénu, hory, lesy zatím projel vse

pellullinka
16. led 2021

ja mam nachystany Britax go Big2, splnuje co pises a navic ma veliky kosik s nosnosti az 10kg, coz jsem u druheho syna (mela jsem brio go) opravdu hodne vyuzila 🙂

ewik84
autor
16. led 2021

@aneta15 ten jsem mela vybrany, kdyz jsem cekala dvojcatka. O ty jsem bohuzel v patem mesici prisla (i s delohou, takze vlastni uz mit nemuzeme) a jaky mas? Je vice moznosti 🙂

ewik84
autor
16. led 2021

@aneta15 jo, uz to vidim, Sky 🙂 kouknu na nej

aneta15
16. led 2021

@ewik84 já chtěla čtyřkolku ale manžel mě ukecal do trojkolky. Já jela původně pro Britax, ale ocelový ložiska vyhrály 😁 při prvních dvou mi manžel do kočáru nekecal, ale teď jsem si tam připadala jak páté kolo u vozu 😁 jako kočár na paradu do města to moc není ale jízdní vlastnosti má super, je to takový malý tank

lucyjes
Autor odpověď smazal
Zobraz
ninolleta
23. led 2021

Já vyzkoušela asi deset kočárků a musím říct, že nejlépe mi z nich vyšel Bugaboo fox. Kupovala jsem ho bazarovy. Je lehký, úžasně ovladatelný a dcera to sezení ve formě korytka má ráda. Jsou jí dva roky a stále se vejde. Pak je dobrá i trojkolka Baby jogger city elite a pak třeba Nuna mixx next...

marti89
23. led 2021

Dorjan

bertik20
23. led 2021

My máme camarelo a spokojenost

baruz
24. led 2021

@ewik84 ahoj, koukala jsem níž, že už vybíráš jinde, ale zkusím přispět: Já odvozila obě děti v Junama Impulse. Není nijak drahý, korbička je opravdu veliká (7 měsíců i se zimním fusakem se mi holky vešly, pak už chtěly koukat, ale vůle by tam i byla), dá se jezdit po i proti směru; sporťák v lehu byl opravdu prostorný, projel každý terén včetně kořenů v lese, bahna, sněhu... jezdil 4 roky v kuse; z toho rok i se skejtíkem, denně jsem si ním skákala schody a vydržel naprosto všechno, ještě jsem ho prodala 👍jediná nevýhoda byla váha. Byl celkem těžký, ale zase díky tomu byl tak odolný zřejmě 😜 měla jsem trojkombinaci, ale dá se pořídit i dvoj a adaptéry. Přeju šťastný výběr, ta nemožnost vyzkoušet je hloupá. Ale zkus se domluvit v nějakém krámě, kde mají
I dětské oblečení, nemusí ti ho napřímo prodat, ale mohli by nechat alespoň omrknout.

ewik84
autor
24. led 2021

@baruz dekuji moc. Nakonec jsem si vybrala ABC desing Salsu. Zkoukla jsem asi milion videi a procetla recenze. Kupuju ho novy. V planu jsou dve az tri deti. Tak uvidime. Kdyz mi nebude vyhovovat, tak ho proste poslu dal 😀 I kdyz...stejne si mylsim, ze na zacatek bude dobry a pak, az se bude prechazet na sportak, tak se poridi mozna jeste jeden vylozene sportovni - trojkolka s brzdou na rukojeti. Mozna i takovy ten vozicek. - proste vylozene neco do prirody a aby se tam vesly dve deti 🙂 I tak dekuji vsem.

jako_mala_holka
24. led 2021

My jsme spokojeni s kočárkem Roan (máme Bass soft) , malé bude 8 měsíců, není žádný prcek a pořád se vejde i s fusakem, vajíčko máme Maxi cosi, koupili jsme adaptéry asi za 500 a vše super, kočárek je dobře odpruzeny, skvěle se s ním jezdí, auto máme poměrně malé a vše ok... Cena tuším byla asi 12tis

jako_mala_holka
24. led 2021

@ewik84 tak vidím, že odpovídám pozdě, ale nevadí, třeba pro někoho dalšího 🙂
Ať se vám dobře jezdí 😉🙂

martiniii
27. led 2021

Za nás doporučujem BRITAX GO NEXT alebo GO BIG- skvele ovládateľný, do terénu- my chodíme hlavne po poľnačkách za vesnicí, má bytelnou konštrukciu, veľká korbička, super šporťák (veľmi ľahko sa skladá), veľká strecha, veľký úložný priestor pod kočárkem, nastaviteľné madlo aj pre vyšších ľudí, všetky časti prateľné, adaptéry na autosedačku britax (používam veľmi často na rýchle nákupy)..pfu, má asi milión dobrých vlastností, kľudne zodpoviem v súkromnej správe ;).
Nové sú síce v cene okolo 30tis., na bazáre sa dá ale zohnať aj za polovicu- jednoznačne stojí za tú cenu.

sways
27. led 2021

Já mam Roan emma a jsem spokojená, obrubniky ve městě nebo polnacka, nic neni problem 🙂 korba veliká, a sportak jde natocit na obe strany, sedacku jsem si dokupovala zvlast a take jde připnout na kočárek.