Kočárek Noordi Polaris City, máte zkušenost?

hrdlickaadelka
5. led 2017

Ahoj, kočárek Noordi Polaris City, máte nějaké zkušenosti? Moc na internetu zatím není, prodává se necelý rok, výrobce z Litvy. Vypadá dobře, skladnej, velkej. Jen ty zkušenosti zatím chybí ...

eliskaxox
5. led 2017

Klasicky polsky kocarek jen pod novym nazvem.

hrdlickaadelka
autor
5. led 2017

Podle čeho usuzuješ? Píšou Litva - trhy Rusko, Baltské státy, ČR ...

eliskaxox
5. led 2017

Tvar konstrukce, system uchyceni korbicky a sportaku, tvar sportaku a boudy apod. Tak se vyrabi v Litve ale je to porad z tech samych dilu. Stejne jako kocarky Anex- svycarske kocarky co se montuji nekde v Polsku nebo kde anebo to same jako Venici anglicke kocarky montovane snad take v Litve. Ale porad je to prakticky jedno a to same. Super prostorna korba, sportak maly a spatne ovladatelny, autosedacka bez overenych testu a vsadim se ze sportak nejde slozit v 1 kuse,coz povazuju za velke minus

lucipuci89
17. led 2017

Mě se kočárek moc líbí, uvažujeme o něm. A opravdu netuším, z čeho jste usoudila, že je to "klasický polský kočárek"?! Kamarádka si koupila Hartan - a světe div se - v Polsku...a to je německý kočárek (údajně). A pokud jsem si všimla, tak skoro všechny nové kočárky mají stejné uchycení korbičky, téměř všechny mají podobné korbičky a téměř všechny mají podobné konstrukce...tak to prostě je...ať je to kočárek za 30000,- nebo za 15000,- (a že jsem jich teď prošla fakt hromadu).

A sporťák jde složit v 1 kuse 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=uKxmc977knw
absintka19
17. led 2017

@lucipuci89 nejsou vsechny stejne. Lisi se v materialu z ktereho je konstrukce, tyto rychle rozvrzajici se levne kocarky nemusim. Volim pevnost, kvalitu, lehkou manipulaci tak do mesta, sport i do auta. Me se nelibi. Za nas tfk joggster III 2016-3v1.

jahodnice
17. led 2017

Mne prijde, ze vypada jako neco mezi firkonem a maked lucky, tedy polak. Jsem asi min chapava,ale proc by nemecky hartan nemohli prodavat v Polsku? Tipovala bych, ze tam vyjde levneji, tak proto....

lucipuci89
17. led 2017

No, ano, levněji jí vyšel...a přesto že je to německý kočárek, tak už jí vrže a křupe ve spojích...
Mě jen dostalo, jak eliskaxox hned automaticky řekla, že mrkla a poznala "typický polský kočárek"...
No to je jedno, ale prostě reagovat jsem musela.

eliskaxox
17. led 2017

@lucipuci89 protoze to tak proste je, dily bouchaji v 1 dilne a rozvazi to asi do do dalsich firem a tam z toho vyrabi dane kocarky pod svou znackou. V kocarcich qppe pohybuju uz 2,5 roku takze uz fakt neco poznam. Poznamka o tom Hartanu je vcelku k nicemu, tady se take prodavaji kocarky z jinych zemi.

jade85
17. led 2017

Holky, muzete mi vyjmenovat nejake znacky, ktere rozhodne nejsou "Polak" a berete je jako kvalitni kocarky? Jako ja u "Polaka" nejspis stejne skoncim kvuli cene, ale vazne by me to zajimalo, treba kdybych narazila na nejaky za prijatelnou cenu treba z druhe ruky atd. 🙂

jahodnice
17. led 2017

Hartan, gesslein, tfk, inglesina, baby jogger, bugaboo,. ...v d testu dokonce byly nektere polske kocarky oznaceny jako zdravi a bezpecnost ohrozujici

eliskaxox
17. led 2017

@jade85 Concord, Jane, Joolz, ABC design, Cam, Britax, Chicco. Ja mam treba Concord Wanderer a ten sezenete pouzity uz kolem 10-12 tis. To je treba uzasny terenak, Bugaboo Cameleon 2 sezenete v dobrem stavu kolem 12tis. Baby Jogger pouzity kolem 15tis. Ja mela 7 kocarku a vsechny z bazarku. Bohuzel jsem poznala ze u kocarku plati cena = kvalita. Kocarek za 25tis se proste ovlada 100x lip nez kocar za 10tis

absintka19
17. led 2017

@eliskaxox presne, u kocarku to bohuzel plati, cim vyssi cena je i kvalita. Ja jsem chtela bezecny kocarek a doplnky, a pohodlny pro mimi. Takze holky nehazardujte s bezpecnosti a pohodlim pro mimi. Drazsi kocarek se da pote dobre prodat, nez nejaky rozvrzany a hur ovladatelny.

jade85
17. led 2017

@eliskaxox
@absintka19 holky, mate urcite pravdu, ale spousta maminek je spokojenych s tema polakama za 10 tisic. Dava mi treba vetsi smysl investovat do drahe autosedacky, tam jde opravdu o tu bezpecnost.

jahodnice
17. led 2017

@jade85 i u kocarku jde o bezpecnost, povolene srouby, otvory, kam muze dite strcit prsty,...opravdu plati cim vyssi cena, tim vyssi kvalita. Ja mam baby jogger sourozenecky, vozim deti 27 mesicu a 10 mesicu a da se ovladat jednou rukou.

eliskaxox
17. led 2017

@jade85 ano vetsina ano dokud se nedostane ke sportaku nebo si nepovozi kamaradky "lepsi " kocarek. Na diskuzich jsem potkala kvanta maminek co meli na mimco polaka a v 10m prisli na to ze uz se to fakt neda a porizujou kvalitni sportak za 7-12tis. Na druhe uz k nemu shaneji jen korbicku,protoze ta je sice mensi a mimi se tam vejde jen do 5m ale ten komfort jim za to 100% stoji.
Kdyz si to pak spocitate tak to mate 12tis za polskou trojkombinaci, 8 tis za dalsi vyhovujici sportak. Jak ja vzdy rikam vybirej podle sportaku, at jde slozit v 1 kuse- neni nic horsiho nez vrestici batole a vy snazici se slozit sportak do kufru mezi 3 tasky s nakupem. At je prostorny je super ze korbicka na max 8 kg dite ma 80x37cm ale na co vam to je kdyz mate sportak 90x32 cm a tam mate dat dite do dlet? Tohle jsem fakt u polaku nepochopila ze maji sportaky uzci jak korbicky :D tak treba memu 2,5 letemu synovi 93cm a 12,5 kg je sportak porad "velky" a akorat je jeho 2,5 letemu bratrankovi ktery ma 98cm a 14kg :D

eliskaxox
17. led 2017

Muj syn pred 14 dny a ano stale ma nad hlavou 10 cm a okolo ramen take 🙂

jade85
17. led 2017

@eliskaxox Diky moc za podrobny vysvetleni, cekam prvnatko a vubec se v tom neorientuju, to, co pises dava smysl, aspon uz mam potuchy, na co davat pozor 🙂 Z tech jmenovanych znacek koukam treba ABC design ma celkem slusny i ceny.

hrdlickaadelka
autor
17. led 2017

Ten Concord Wanderer vypadá taky celkem pěkně, v trojkombinaci cca 20 tis. S ním spokojenost? Nic nevrže, drží jak má? 🙂 Rozměrově je fajn, skládání taky dobrý ... Jen ty přední kolečka, nejsou malé do terénu ?

eliskaxox
17. led 2017

Kolekce 2014 byla katastrofalne poruchova,2015 a 2016 je ok. Samozrejme vsude existuje tzv. Patecni kus :D takze nejaka reklamace je. Ja mam nejstarsi kolekci 2013 a na reklamaci byl 1, uvolnoval se ten stredovy kloub. V pohode vymeneno a super. Kolecka jsou uplne v pohode, chovaji se jako nafukovacky ale nejdou pichnout. Po 2,5 letech vypadaji jako nova. Korbicky muzete mit 2 typy. Skladaci Scout 75x33, oproti polakum mala ale za me plne dostacujici. Nebo Sleeper, ta je fakt mala ale da se dat do auta misto autosedacky a to jsme parkrat vyuzili. Nas maly v ni stejne ve 4m zacal brecet, takze sel do sportaku do lehu. Sportak je obri, fakt je snad 2.nejvetsi na trhu po TFK. Vesel se tam i 5lety synovec :D strasne se chtel povozit :D skladani super, jen je to bytelny a stabilni terenak,takze pokud ho budete 4x tydne nakladat do auta, tak stejne poridite golfky. Kocarek se ovlada v pohode 1 rukou, teren na 1 a pozor jedem z mala modernich kocarku co houpe. Ne tolik jako klasika 4pevna kola ale vic nez kazdy jiny.

eliskaxox
17. led 2017

Vyhoda je ze muzes koupit novy sportak a klidne starsi korbu a autosedacku- ktera je mimochodem dobra, takze te pak misto 20tis vyjde treba na 15tis.

hrdlickaadelka
autor
25. led 2017

Nevíte holky, kde / v jaké prodejně můžu skouknout ten kočárek CONCORD Wanderer? Nejlépe Morava ...

rezny
2. únor 2017

Ahoj, vybírám kočárek hodně podle sporťáku. Mám vybraný Jane crosswalk convert, což je verze, která má korbu a sporták v jednom. Lépe řečeno korba se přetváří ze sporťáku. Zatím jsem kočárek neviděla. Máte některá s touto variantou zkušenost?
http://www.janecz.cz/?product=sportovni-kocarek...

barumic
2. únor 2017

Ahoj, taky uz jsem zoufala z toho, ze nemuzu nic vybrat. U vetsiny polskych kocarku nepisou, kde se vyrabi, ale kupodivu maji dlouholetou tradici a bla bla. To fakt ne-e.
Rada bych dala prednost nemecke nebo britske znacce, ale ty ceny!!!
Jo a pritom o Noordi pisou neco ohledne Skandinavie 😲
Bude to asi neco jako Navington?
Hm, ale treba X-lander a Tako jsou celkem oblibene v CR

Co treba Emmaljunga? Vite nekdo neco?

eliskaxox
2. únor 2017

@barumic Noordi je urcite z polskych komponentu a je jedno kde se vyrabi. Navington polsky urcite neni. Emmaljunga jsou luxusni myslim svycarske kocarky. Tam urcite chybu neudelate jen jsou financne narocnejsi. Doporucuju si najit na youtube videa, tvych favoritu a kouknout se, jak se skladaji, jak se oddelava korba, jak moc dlouho trva dostat se do kosiku apod.

barumic
3. únor 2017

@eliskaxox
X-lander jsou polske? Protoze Navington je stejny vyrobce. Ale ve finale je to asi jedno.
Penize na kocarek jsou, jen se priznam, ze je mi lito vrazit do toho dvacku a po mesici zjistit, ze me na tom totalne stve nejaka malickost a nevyhovuje mi. A na prodejne rozhodne nevyzkousis vsechno, ze.
V breznu veletrh v Brne to jisti 😀
Pokud "nepuknu" drive nebo nesezenu uz neco jineho...

eliskaxox
3. únor 2017

@barumic To asi ale stejne zjistis ze ti neco nevyhovuje :D zadny kocarek neni 100% :D chces, treba kocarek do terenu na prochazky po poli, nakonec zjistis ze po tom jak v noci spis 4h a zkousis zvladat domactnost, ti bohate staci chodniky. Ze sis spis mela koupit neco lehciho a skladnejsiho,protoze 3x tydne musis nebo chces do mesta. Nebo ve 4m dite v hluboke rve tak ze to nejde vydrzet a ta korba ktera ma 80cm je ti uplne na nic 🙂 nebo ze kosik je super uzavreny na zip,ale kdo tam ma neco najit :D nebo ze treba ta svetle zelena barvicka byla fakt krasna ale ty musky na ni nevypadaji at tak efektne. Vzdy se neco najde 🙂

eliskaxox
3. únor 2017

Nebo je treba super zjisteni ze mate ve meste takovy teren, ze ten perfektni mestsky kocarek je uplne na 2 veci 🙂

barumic
3. únor 2017

@eliskaxox
No praaave 😀
A val do toho 20 tisic. To nenajdes jen tak...

eliskaxox
3. únor 2017

Tak si predstav ze si po opici, jak ti neni dobre a boli te hlava,pritel te opustil a jsi strasne sama a tyden si byla zavrena doma. A dostanes za ukol ze se musis jit projit na hodinu. Kam pujdes? Nebo pojedes? Ted si predstav tu cestu, jsou tam obrubniky, cesta z kostek nebo koc.hlav? Je tam polni cesta? A vis jakym terenem budes chodit. Bydlis na vesnici? Budes jezdit k doktorovi, na nakupy, s mimcem na plavani, za kamaradkama? Co mate za auto? Jste sportovni nadsenci? Jak jste vysoci? A mas zakladni voditka