Má někdo zkušenost s něčím obdobným ?
2 starší děti (5+8 let) = (před)školáci = nošení aktovky, brzy 2 aktovek
bydlení na vesnici = doprava kamkoliv (škola/kroužky/nákup) jedině autem
obě starší děti narozené jako pořádní cvalíci, předpoklad je, že i třetí bude velikán
musí zvládat lehčí terény, nic extrémního, ale polní / lesní cestu by měl
já i manžel jsme vysocí tzn. kočárek by měl být vyšší
Třetí mimčo přišlo nečekaně, takže jsme bez jakékoliv výbavy. Teď řeším kočárek, protože už musí splňovat dost parametrů, které popisuju výše.
Jak řešíte kočárek s neustálým skládáním, rozkládáním, transportem v autě - každodenně min. 2-3x celé martirium do a z auta. Mám celkem v háji záda, takže nechat základ kočárku v autě a odnést do domu jen vajíčko s prckem půjde jen občas, spíš budu muset vždy před barákem rozendat celou konstrukci a k domu zajet-nedá se bohužel parkovat přímo u vchodu do domu a každý krok s takovou zátěží jako je např. 8kg (dítě ve vajíčku) + taška nebo alespoň kabelka s doklady to už je hooodně znát.
@jana.kucharova - peg perego jsem měla na předešlé dvě děti - golfky, skládaly se fakt jednou rukou, lehoučké, ale taky jsem naše děti v roce a kousek neutlačila - jedině tak po tescu, na superrovných dlaždicích, terény vyloženě nedával, měl problém i venku na chodníku, zkrátka to byl pouze nákupní kočárek do obchoďáku...ale projedu tu verzi co píšete vy... díky moc za názor
@plabla ja bydlim na vesnice u prahy. po polich jsem s nim nejezdila, ale treba snih i zahradu jsem dala v pohode. mela jsem konkr. verzi peg perego book plus51,kdy roztec kol je 51 cm, takze jsem se v praze vesla do vsech vytahu . ted mam golfky peg perego si a je pravda ze ty teren nedavaji, ale jak pisete jsou lehke a skladne., ale do mesta. na druhou stranu kdyz si predstavim jak ja kazde rano skladam kocarek do skolky , ze skolky ...ze mam starsi dceru, tak ten teren ozelim. jinak ten book 51 jsem byla schopna sama vynest i do tramvaje
A na Britax b motion jsi se divala? Pripadne b agile, ale ten je spis do mesta, teren zvladal spis lehci.... Motion mam doma a jsem nadmiru spokojena se vsemi jeho vlastnostmi. Teren zvladai s nasim 14kg dlouhanem 🙂 Vajicko se da pridelat od Romera. Jedinou nevyhodou pro me byla relativne kratka korbicka pro mrne, ale ten nas drobek byl extra dluhy a prechod do sportaku v pul roce mu nevadil.
Ja jsem koupila Neonato Puro Urban, celou trojkombinaci, je hrozne lehoucky, takze i s mou musi vahou a mini vyskou jej hrave slozim do auta. Mam vysokeho manzela a tento kocarek ma nastavitelnou rukojet i vysku korby (myslim tri pozice), takze se skvele ovlada i manzelovi. Ma nafukovaci kolecka, na prochazky chodime do jakehokoli terenu. Nas syn je taky cvalda, ve trech mesicich ma 7 kg, ted v zime v nem jezdi v hunatem fusaku, i kdyz v recenzich na internetu kdekdo pochybuje nad velikosti korbicky. Naopak je velmi dlouha a verim, ze v ni budu syna vozit jeste dlouho.
@plabla Záleží na tom, zda absolvujete nějaký těžší terén, nebo jen asfaltky a chodníky.Dobrá je Jané-máme reverse, složí se snadno-mám tedy až od sporťáku.Sama absolvuji vše pěšky, ale do auta s mužem občas skládáme.Totiž nejsem řidič a městečko s kroužky bylo 5 km-tak 5 tam, 5 zpět. Ale užívali jsme si to, dnes vzpomínáme na dlouhé procházky, blbnutí i vážné rozhovory s dětmi.
Co poridit do 2 podvozky? Ja bych koupila neco do terenu- bgb buffalo, concord wanderer, baby jogger Elite a k tomu starsi sportacek na ktery jde pripnout autosedacka maxi cosi, jako na ty trojkombinace. Idealni baby jogger city mini nebo bgb bee. Vse se da sehnat s druhe ruky za slusne penize, vsechny ty trojkombinace jsou velmi kvalitni terenaky a city mini 3 je lehoucky sportak do mesta,ktery pak vyuzijete jako golfky 🙂
Vse ostatni bude jen spatny kompromis. Sama to mam na druhe take v planu 🙂
teda holky, teď jste mi daly....moc moc všem děkuju, jdu studovat všechny typy co jste uvedly. To Peg perego v první reakci mě docela nadchlo na youtube - to skládání...jen se koleček bojím ale jdu to projít podrobněji... já se na první pohled zbláznila do Junama Motostyle ale nějak jsem se zasekla ve chvíli, kdy jsem zjistila, co jich už na bazaru je a ještě v záruce, začla jsem bádat a počítat a vycházelo mi to právě tak, že ta Junama jde z domu ve chvíli, kdy je potřeba už sporťák... my jsem používali u předešlých dvou dětí sporťák fakt brzo...v nějakých 6-7 měsících, seděli a korbička jim už nestačila (ne na velikost ale na povahu) 🙂 ještě jednou díky moc za každou reakci
Co Musty Igo Air?
@kika_21 - právě že abych byla rychleji např. u školy/školky, dá se to obejít, ale po poli...cestu tak zkrátím o cca 40min. pěšky, ale je to pořád jen pole. Je tam vydusaná cestička, na kole po té cestičce projedem, s kočárkem to bude větší síla, asi budu muset obíhat přes další vesnici oklikou ale chodníkama/asfaltkou... a tím pádem počítat s tím, že mi vše bude trvat o to dýl, pokud nepojedu autem.
@elinkal - parametry má fajn, ale ta cena ☹ jak říkám... všeho jsme se zbavili po dvou dětech a teď vše znovu...včetně auta, do kterého 3 sedačky nenarvu ani omylem...
@plabla tak kouknete na ten baby jogger city elite nebo city mini gt. Ty tyhle vydupany cesticky zvladnou, maji prostorne sportaky,slozi se jednou rukou za par vterin a daji se poskladat z druhe ruky za dobrou cenu
@eliskaxox tak jsem tříkolku měla na ty dvě předešlé děti, spíš ale proto, že to zrovna letělo a byla to novinka nebo se mi to aspoň v tu dobu zdálo a nadchla sjem se pro ten systém... a myslela jsem že to byla špatná volba-2x jsem jí převrátila včetně nákladu, teď koukám na toho jogger city elite a vypadá to schopně i přesto (nebo právě proto), že je to opět tříkolka... tyhle kočárky co jste doporučovaly všechny se na bazarech shánějí taky docela obtížně...jo takovej Dorjan toho tam je...
@plabla Ono se to časem poddá.😉Vzpomínám, jak jsme tahli dítě v náručí a kočárek trojkolku extra vedle po TURISTICK0 Mikešově cestě, zjara rozbahněné. Starší dceři jsem nevěřila, že se opravdu topí a nemůže nohy z bláta vyndat.Té mladší jsem řekla, ať kočár nechá na cestě, ale nenechala.Byla to CAM Cortina.Projela skoro vše, tohle pole a bahno holt ne. Pak nám ji ukradli ze sklepa.
@plabla doporucuji peg perego book.da se rozlozit i jednou rukou. prave kvuli skladani jsem si ho vybrala a byla jsem moc spokojena