Kdy jste přestali potřebovat kočárek?

karlajasmine
21. únor 2017

Cekam druhe miminko, a pokud vse dobre pujde, bude mit vekovy odstup 23 mesicu od starsiho. Premyslim, jak to casem udelat s kocarkem a starsim/mladsim ditetem. Syn od 11ti mesicu krasne chodi, ted v necelych 16ti mesicich lita jak drak nonstop, ale jakmile se jde ven, tak bud chodi presne tam, kam ja nejdu, anebo si sedne na zem a nechce jit, pripadne se dozaduje toho, abych ho nosila nebo chce do kocarku. Kdyz s nim chci jit pesky do kousicek vzdaleneho supermarketu, tak tam jdeme i hodinu.. zastavuje se u kazdeho listecku, musim neustale poponaset a premlouvat..
Tim padem pokud se tohle nezmeni, tak nevim, jestli nebudeme potrebovat sourozenecky kocarek? Ale zase si rikam, ze treba pak hned zacne chodit pekne sam a budou to vyhozeny penize?
Kdy vam zacali deti chodit pekne za rucicku tam, kam jste chteli?
Diky za postrehy 🙂

voleskap
21. únor 2017

Ahoj, já mám děti od sebe teda 15 měsíců a sourozenecký kočárek mám. Teď je dceři 20 měsíců a když jdeme ven, tak sourozenecký kočárek vezmu a ona ťape...když už nemůže, tak se veze 🙂 Díky bohu za něj. Kupovali jsme Freestyle twin, jsme s ním nadmíru spokojeni 🙂 V obchodě se do dveří normálně dostanu. Akorát teda záleží, kde ho budeš využívat. Já využívám hlavně po okolí na procházky. Do autobusu bych si s ním netroufla a do auta mi s ním musí pomáhat manžel (ven z auta ho dostanu sama). Velká investice to nebyla - stál cca 10 tis. Mám teda nechaný i kočárek jednoduchý po dceři a když mi starší dcera odpoledne spinká a jde vozit třeba babička, tak jede jen s tím jednoduchým 🙂 Vy budete mít ale věkový rozdíl větší - nestačil by třeba jen ten skejt? 🙂 I když v obchodě mi říkali, že v zimě se s ním špatně jede ☹ Nebo jsem viděla takové přídavné sedátko ke kočárku 🙂 Některé maminky vozí starší dítko tak, že ho posadí na ten hluboký kočárek - ale tím ho asi dost odrasuješ 🙂 Chápu Tvoje dilema, řešila jsem to samé 🙂

craki
21. únor 2017

Syn ma 21m a chodi za ruku po chodniku.
Ve vtem pripade bych poridila skejt ke kocarku, vidim ze maly bude mit dva kdyz se narodi sourozenec, tak to by uz mihl tuto alternativu akceptovat pokud se nerozchodi.

soleilll
21. únor 2017

@karlajasmine Starší syn byl hodně líný, začal chodit až v 18-ti měsících. Do 14 měsíců jezdil v hluboké korbě (dvě zimy) a další rok ve sporťáku. Po 2. narozeninách jsem na jaro koupila golfáč, abych ho mohla vozit hromadnou dopravou do jeslí, ale bylo to spíš pro jistotu. Kdyby měl jesle/školku někde blízko, golfáč by potřeba nebyl. Nicméně i na výlety to bylo dobré. Takže za mě, když to zobecním, je kočár potřeba asi do 2 let, pak už většinou ne. Možná bych to spíš řešila skejtem než sourozeneckým kočárem, který musí být hrozně těžký a těžce manévrovatelný. Samozřejmě naučit starší dítě chodit vedle kočáru je základ - ideálně aby se rukou drželo konstrukce. V tom neporadím - syna to perfektně naučili v jeslích, do té doby taky lítal, kde ho napadlo...

puresin
21. únor 2017

@karlajasmine Dokoupila jsem ke kocarku stupatko na koleckach, da se pripojit i odpojit a hodit do kosiku ve vterine, za me je to super varianta. 🙂

hanih
21. únor 2017

Kamarádka má dcery s podobným věkovým rozdílem a řešila to nosítkem - pokud už starší nechtěla chodit, vzala si ji do nostíka. Když už vozila i mladší ve sporťáku, tak je střídala. Ale starší dcera byla maličká, takže se nosit dala dobře, s velkým dítkem by to asi nebylo pohodlné.

pivonka2
21. únor 2017

mám děti o 23 měsíců. Malá byla totéž co tvůj chlapeček. Všechno ji zajímalo, lítala jak blázen, ale kam měla, sotva došla a trvalo to věky. Vyšťavila se hned na začátku cesty. Dokonce jsem měla připravený sourozenecký kočárek, ale nakonec jsem ho prodala a koupila stupátko a byl to vynikající nápad. Měli jsme ho ještě půl roku školky a jsem za něj moc vděčná. Koupila jsem nějaký široký, univerzální. Když chtěla běhat, jen jsem si ho za gumicuk hodila nahoru a zahákla přes řidítka a bylo. Jezdila jsem i na sněhu a trochu se to nabalovalo, ale že bych kvůli tomu někde neprojela, to se mi nestalo. Jo a malou to ježdění moc bavilo, měla přehled, koukala na bráchu a byla to sranda (pro ni, já funěla do kopce....)

frantiska85
21. únor 2017

KLuci jsou od sebe skoro dva a půl roku. Staršímu jsou čerstvě 4 a sourozenecký kočár je k nezaplacení. Phil and teds. Běhám s posádkou skoro denně a i na procházkách je někdy prima uvázat oba na kočár.

ange_de_la_morte
21. únor 2017

My jsme kočár prakticky úplně zrušili někdy okolo 2 let ( i do té doby byl využíván spíše sporadicky) , ale je pravda, že pro případ jsem sebou měla vždy šátek či nosítko .... a že tam šel kolikrát i když sám nechtěl - například nakupovat s dítětem co utíká je mazec, takže já osobně mít děti s menším odstupem tak vozím staršího ve sporťáku a mladšího v šátku ( případně chodím s mladším v šátku a sebou nosítko pro případ že se starší začne šprajcovat), nicméně bohůžel nemůžu mluvit ze zkušenosti, synovi jsou 4roky a druhé v nedohlednu

marienkagz
21. únor 2017

@voleskap dobrý den, mohla bych se prosím zeptat co máte za kočárek?

leikkka
21. únor 2017

kluci jsou od sebe 24 m - starší začal chodit na 12 m, ve sporťovním byl jestli 4m do toho 12m a to ani ne stále, celé druhé těhu jsme prochodili, od 1 roku kočárek nepotřeboval, chodili jsme i dlouhé výlety (vlak + pěšky) - bavilo ho to, tak pak nebyl problém, když se malý narodil v tom poračovat nadále, jen přibyl kočárek s mladším. Pokud byl jo unavený, tak jsem ho dala do nosítka, ale to jsem využívala na delší túry. Mladší kočárek odložil na 2 letech, od toho 1 roku jsme ho ale vesměs používali jen na spaní venku. Já bych další nepořizovala, raději nosítko, je to i pohodlnější a byla jsem vždy i mobilnější 🙂

market1512
21. únor 2017

Ahoj, termin mas az v zari, takze bych to ted neresila a nechala tomu volny prubeh. To dite se hodne vyviji a vse se umi behem tydne zmenit. Ja mam deti od sebe 16,5 mesicu, maly zacal chodit presne v roce, ale presto jsme radeji sourozenecky koupili - pouzivala jsem ho presne 3 mesice. V tech 19m uz jsem videla, ze zvladne jit za ruku, ze vnima co povnem chci (a to on je velmi neklidny chlapecek, neskutecna strela), ale jak rikam, pred tim 19 mesicim se zacal uklidnovat, chapal ze ma jit vedle kocarku, jet na odrazedle atd. Proste zatim to fakt neres a zacni to resit chvili pred porodem, az uvidis jak se situace vyviji a jak maly reaguje 🙂 Kazde dite je hlavne jine, muze delat naschvaly az se druhe narodi a bude se chtit na truc nosit nebo vozit.

marienkagz
21. únor 2017

@market1512 prosím jaký máte sourozenecký kočárek

betelgeuzz
21. únor 2017

HOlky jsou od sebe 23 měsíců a měli jsme ke kočárku stupátko. Sourozenecký kočárek bych neměla kam dát a nechtělo se mi kupovat další kočár. Na stupátku jezdila starší na delší trasy, jinak chodila sama. Stupátko jsme používali asi rok.

mulgrew
21. únor 2017

oboum jsem zrusila kocar v 18m mesicich.deti jsou od sebe cca 20 mesicu

vashti
21. únor 2017

Ahoj, mám od sebe holky přesně 23 měsíců, a už v těhotenství starší dcera chodila za ruku. Sourozenecký kočárek jsem nekupovala, ani stupátko - měla ho kamarádka a její syn pak nechtěl chodit, protože ho tam pořád vozila a zlenivěl. Uvidíš, jak na tom bude 🙂. Na to, že je moje dcera fakt neřízená střela, tak pak chodila vedle kočárku za ruku moc hezky.

anetadr
21. únor 2017

Přidávám ještě další variantu:

https://www.youtube.com/watch?v=Z6_4YiubClw

to jsem zrovna včera objednala. Naši kluci budou mít od sebe téměř 2,5roku, ale vzhledem k oblibě kočárku toho dvouletého a hlavně pifce na miminko (pořád říká, že žádné nechce:() se bojím, že pokud by ho mimčo z kočárku "vyhodilo" byť na skejtík, tak by to mohl opravdu těžce nést. Krom toho máme ještě téměř 6-ti letého syna a s tím musím být pořád někde na čas (školka, od září škola a kroužky), tak nějaké loudání nepůjde.

voleskap
21. únor 2017

@marienkagz Je to Freestyle twin kupovaný na Maxim-kocarky.cz Tento modro růžový pán v nabídce nemá, tak jsem mu napsala mail, jestli by šel sehnat a nebyl to problém 🙂 Je to teda kočárek pro dvojčátka - ale dá se použít i jako sourozenecký 🙂 Jsme s ním maximálně spokojení - hezky se s ním jede i ve sněhu 🙂

marienkagz
21. únor 2017

@voleskap moc děkuji za info holčičce je 6 měs. a zjistila jsem že jsem těhotná a tak hledám kočárek 🙂

marienkagz
21. únor 2017

@anetadr a kde jste prosím objednávala děkuji

anetadr
21. únor 2017
marienkagz
21. únor 2017

@anetadr moc děkuji a nevíte jestli to pujde na gesslein?

anetadr
21. únor 2017

@marienkagz hledala jsem to strašně složitě, až jsem narazila na stránku http://www.prenasedeti.sk/obchod/revelo-buggypo... kde to prodávají na Slovensku a tam je přímo odkaz na dokument, kde si najdete přímo váš typ kočárku http://www.prenasedeti.sk/obchod_homedir/data/1...

Jsou to dva různé typy - buggypod lite a buggypod io - jen pro doplnění. Já nakonec objednala ten io, i když je trochu dražší, ale líbila se mi tam ta rukojeť a doufám, že se díky ní bude lépe najíždět na obrubník.

Jo a na tom Slovensku je to levnější - tak třeba to můžete zkusit objednat tam. Já včera chytla v tom českém obchodě 10% slevu, tak už to nebylo o tolik a objednala jsem to tady.

marienkagz
21. únor 2017

@anetadr moc děkuji podívám se na to 🙂

market1512
21. únor 2017

@marienkagz Easywalker - deti jsou vedle sebe a ne za sebou, takze maji obe stejne prostorove moznosti a neomezuji se. Mnohem lepe se s takovym kocarem manipuluje, jak s tema, kde jsou deti za sebou, protoze je těžiště vyvazene. Vsichni mi rikaji, ze to musi byt tezke uridit, tak jsem jim to vsem dala zkusit a zasli, ze to jde jednou rukou - tim ze je podvozek sirsi, tak se s tím jede naopak lepe, jak s beznym kocarkem (a to my mame celkem 4 kocarky, takze mam dobre srovnani) 🙂

berblin
21. únor 2017

Děti mám od sebe 16 měsíců a sourozenecký kočárek jsem pořídila, ale jen kvůli polednímu uspávání. Starší mi jinak, než v kočárku neusne. Jinak všude chodí krásně pěšky, a někdy i za ruku ;)

marienkagz
21. únor 2017

@market1512 a mohla bych se zeptat na typ moc děkuji

alcar
21. únor 2017

Od dvou let jsme pouzili uplne minimalne, od 2,5 se da rict, ze vubec.

market1512
21. únor 2017

@marienkagz myslim, ze je jen jeden

popelka1984
21. únor 2017

@karlajasmine Já jsem s kočárkem přestala do roka a pul. Po roce jsem ho používala spíš jen na delší trasy nebo když jsem chtěla byt někde rychle, což s jeho ťapkáním a chození na opačnou stranu než já proste nešlo. Jo a taky do obchodu se kočárek hodil aspoň mi nikde ne pobíhají. Já bych asi sourozenecky kočár ne pořizovala, těžko říct nejsem v te situaci. Do porodu mate čas, to se ještě malý rozchodí, je čas i na kočárek, počkala bych pár měsíců a uvidíte sama jestli to bude potřeba.