Poraďte mi prosím, jaký kočárek koupit, aby byl i na inline bruslení. Vím, že už tu nějaké diskuze jsou, ale starší a už jsou určitě zase nové kočárky. Musí to být nutně trojkolka? A chtěla bych nějaký s brzdou na zadní kolo. Taky hlavně aby se mi líbil 🙂. A nebo si mám koupit klasický kočárek a potom ten vozík, co je i za kolo? Moc děkuji za všechny typy! 🙂
ahoj, super je tento http://www.amazon.com/Jeep-Overland-Stroller-Di..., al my mame tenhle http://www.amazon.com/Schwinn-Arrow-Fixed-Wheel... na bruslich jsem zeda ltos jeste nebyla, ale je ultranlehky, skvele jede. ma brzdu na predni kolo, pak taky zachranou, kterou si pridelas na zapesti pro pripad, ze bys spadla a kocarek ti s ditetem neujede... ale to je na kazdym, videla jsem i s obycejnymi, ctyrkolovymi...
díky, ale ty už jsou pro větší sedící děti, ne? Mně se teprve v srpnu narodí, tak potřebuji i hluboký. A nebo možná už na podzim jezdit nebudu a začnu až na jaře a to už by mohl sedět. Ale chci, aby byla součástí i hluboká korbička, ať nemusím kupovat dva kočárky. A ta brzda na přední kolo není dobrá, ne? Vždyť se pak může kočár převrátit. díky.
Jane Slalom, lehky,dobre ovladatelny a je i s hlubokym!
sara84: ten vypadá dobře, akorát teda je dost drahý. Měli jsme vybraný kolem 13 tisíc... tak uvidíme 🙂
Bruslim s Jane slalom a jezdí dle mého perfektně brzda na přední kolo je vpohode neboj pres kočár nepreletis.
Jinak já mela novéj sportak za 12000 a bazarovou korbu za 800 . Ale nevím jestli se samotnéj sportak ještě prodává.
já se právě bavila s instruktorkou inline bruslení a ona mi řekla, že brzda na přední kolo je špatná, že při větší rychlosti se může převrátit. Ten Jane slalom jsem našla za 19 900 kč trojkombinace, což je teda celkem dost. A potřebuji všechny 3 části. Zvlášť se asi už neprodává, nenašla jsem. Má někdo nějaký další typ? 🙂 A nebo teda koupit klasický kočárek a pak dokoupit ten sportovní vozík, co je i na kolo? Ten by mi stačil i z druhé ruky a možná je na brusle stabilnější než kočárek? Akorát ta instruktorka mi říkala, že nevýhoda je, že se nedá polohovat, takže když tam dítě usne, tak je tam zkroucený. Poraďte. Děkuji 🙂
Cykolovozík je taky až od cca půl roku, teda prodává se do něj i miminkovník (zmenšující vložka), ale na dítě co ještě nesedí to stejně není ideální. Kdybys to měla jen na brusle a ne i na kolo, tak se to absolutně nevyplatí.
Za mě BOB, nebo Baby Jogger Summit X3, na ten určitě existuje i korba, ev. se dá koupit novej sporťák a korbu s autosedačkou levněji z druhé ruky.
máme chariota s miminkovníkem a paráda, spokojenost
mimčo jsme tam vozili od 4m a nijak zkroucené nebylo, navíc je to další odpružení kromě samotného vozíku - ten je taky odpružen (levnější typy nemívají)
kdyby se nedejbože vozík převrátil, tak nad dítětem je konstrukce a v miminkovníku vysí jak kosmonaut, ale bezpečně
rozhodně bych nejezdila s nepřipoutaným dítětem tak jako v autosedačce (těsně u ramen a ne jen tak jako pásky přes dítě), kterému trčí hlava nad konstrukci kočárku (což pro starší a sedící děti je vcelku běžné)
za mě doporučuji Casualplay S4, jezdíme na brusle pravidelně a i v hluboké korbě a jak mála poroste, tak budeme jezdit ve sporťáku. Koupila jsem ho z druhé ruky na S bazaru celý komplet za 4000. 🙂
No vozík bych asi využila i na kolo na chalupě po nějakých cestách, kde nejezdí auta. A miminko se narodí v srpnu, tak stejně bych asi poprvé vyjela až na jaře.
ev.ka: Nerozumím té poslední větě 🙂. Samozřejmě bych taky nejezdila s nepřipoutaným dítětem, ale ve vozíku jsou správné pásy, ne? A chápu dobře, že starším dětem ve vozíku trčí hlava nad konstrukci?? děkuji 🙂
Má někdo něco vyloženě proti těm vozíkům??
nene, bylo to myšleno tak, že lidi běžně bruslí se sportovními kočárky a tam se toto děje... dítě není nijak chráněno, pokud kočárek převrhnete (což se stát může, např vám vběhne do cesty pes apod).
O korbičkách hlubokých kočárků nemluvě, tam není dítě připoutáno vůbec!
takže právě za mě na bruslení jedině vozík! s brzdou a odpružený, pokud již od malého mimča, tak i s miminkovníkem
Ja doporučuji BOB revolution Pro (jezdím s ním) nebo Baby Jogger samit x3 (zkoušela jsem). Mám i vozík za kolo Croozer, ale na brusle pro mě není moc pohodlný. Nejezdilo se mi s ním dobře. Ten BOB je ideální jako univerzální kočárek, skvěle se ovládá třeba i v nákupním centru apod. Určitě je to dobrá volba, pokud chceš jen jeden kočarek 🙂
@markyf Na jaře už to bude v pohodě. Převrhnout se prakticky nedá, je pěkně obratný, s kočárkovýma kolečkama se hezky řídí, ale set na inline nemám, tak nemohu sloužit. Podle toho, co jsi psala jsem pochopila, že nechceš dva kočárky a jané za dvacet ti přijde drahý. Takže jediná relativní překážka by byla cena - Chariot z druhé ruky stojí minimálně deset tisíc, novej dvacet, k tomu aspoň půl roku budeš potřebovat kočárek, kde může dítě ležet.
No já právě pořád přemýšlím, co je lepší. Nechci kočárek za 20 tisíc, který je sice fajn na bruslení, ale jako kočárek do města a na normální chození se mi zas tak nelíbí a jak tady někteří píšou, tak do půl roku stejně není bezpečný jezdit s kočárkem na bruslích, když nejde ležící dítě nějak pořádně připásat.
Zatím mi asi příjde lepší varianta obyčejný kočárek bez brzdy, který se mi hrozně líbí (Lupo Comfort), trojkombinace a je nový za cca 12 000kč a k tomu vozík Chariot z druhé ruky za cca 10-15 000kč. A nebo prý Tregio je kvalitově srovnatelný s Chariot a stojí nový 7000 kč.
Sice to výjde dohromady dráž, ale aspon budu mít to nej jak na sport tak na normální kočárkování a ne kompromis, který není 100% ani na jedno. A vozík bych využila i na kolo nebo na hory do sněhu nebo do lesa. No a obojí pak můžu prodat, takže min. 10 000kč by se mi pak vrátilo. 🙂
Jinak díky všem za názory a klidně přijímám další 🙂.
já aktuálně bruslím s roanem maritou a jde to
@markyf ja mam jane slalom pouzity cely set za 3,5tis, po 2 detech, nednoho meho vyvozil a dalsiho jeste vklidu zvladne! Je hodne kvalitni...z marnivosti jsem si pro druheho koupila jiny, ten nad uz ma sportak trochu vybledly, a po 3 tydnech uz realne uvazuju,ze si ho vytahnu ze sklepa, s cam cortinou se mi nejezdi tak dobre...🙂
Tak já si kvůli bruslení pořídila suprkočár-trojkolku..a stejně se mi nejlíp bruslí se starym gessleinem, holt tam není ruční brzda, ale je krásně stabilní a díky tomu jsem se naučila efektivně brzdit do T éčka kolečkama, pak není problém bruslit s jakýmkoli cocárem, vyjma některých trojkolek, co se jim klepe přední kolečko a děcko se naklepává jak telecí🙂) Takže za mě, žádný chariot atd, když člověk chce, tak se bruslit dá i s obyč. kočárem, pokud tedy nepotřebuji vypadat děsně inline-akurát 🙂
Ahojky, na bruslení je určitě bezpečnější ten vozík. Ale já mám normální kočár- super terenní klasickou čtyřkolku Teutonii Mistral P s ruční brzdou a jsem spokojená, bruslila jsem i s trojkolkami Quinny Freestyle a Teutonia Spirit, ale ta čtyřkolka mi přijde stejně stabilnější. Navíc u těch pevných kol se nestane, že by kola při rychlejší jízdě vibrovala. A kočár fakt projede i šílený terén v lese, máme komorová kola- nepíchnutelná, pro mě je to nejlepší kočárek ze všech, co jsem vyzkoušela(a bylo jich dost 😀 ).
Ahoj, před rokem jsem řešila stejnou otázku a taky jsem chtěla trojkolku. Nakonec máme Gesslein F6 s ruční brzdou, je to čtyřkolka a super! Přední kolečka má blíž u sebe, otáčecí (ale s možností aretace) a manipulace s ním je úplně úžasná, otočíš ho jedním prstem na místě, jsme moc spokojení. Bruslilo se mi s ním skvěle, než jsem se minulý týden pěkně vymlela☹ kamínek se mi kousl do koleček u brusle a už jsem letěla, opřela jsem se o madlo kočárku, který to samozřejmě neunesl a zvrátil se (nic horšího se naštěstí nestalo, malej akorát zajel hlouběji do korbičky, hned jsem ho šla uklidňovat a on se tomu ještě smál, takže ok), ale vylekalo mě to teda dost - no ale moje blbost, za to kočár nemůže, jen prostě chce mít na paměti, že se o něj nelze opírat plnou vahou, i když to k tomu občas svádí
Já mám TFK X3 s hydraulickými brzdami, ruční brzdou a přední kolo si vyměňuji na sport za veliké pevné. Jednoznačně doporučuji, je to super kočár. Aktuálně si chci za kolo pořídit Chariot X1.
Krom chariotu cx vetsina voziku ma jen pridavnou brzdu na přední kolo. Ale i tak dite je v nich fixovane, takže v kombinaci s páskem, aby ti vozik nikam neujel je to bezpecne. I
Jinak jsem na brusle zkusila par kocarku typu co uvedla
@hz a ta brzda u nich byla v pohodě. Ten instruktor asi myslel, že je problém, když padas a ty se vic opres do rukojeti, tak se zvedne predni kolo a uz moc nezabrdis. Jinak vubec hodne univerzální je ten co navrhuje
@teraolli. Ale me se třeba spatne ovladal. Ale jde na bazech sehnat pekne a za dobre penize.
Jane slalom mela kámoška a to predni kolo i když bylo zaaretovane, tak ji pri rychlejsi jizde vibrovalo.
Jinak Bob revolution pro je parada, ale uz drasi. Stejny je vlastně summit od BJ jak tu psaly holky.
Pak jsou ty čtyřkolky pevna kola od hartanu gessleinu a teutonie, ktere maji brzdu na zadnich kolech.
Ja mám x run od xlanderu. Premyslim, ze bych ho take na podzim pouzila s autosedackou na brusle, ale jeste uvidim jaky z toho budu mit pocit bezpečí pro prcka. Jinak jsem ho mela jako sportak na brusle a pripoutana a se zataženou boudu mi tam přišla v bezpečí. Nikdy jsem sle nemels kolizi. Hodně štěstí pri výběru
🙂
@markyf za nas BOB revolution pro. All terrain, vhodny nejen k inline bruslim.