Ahoj holky, začala jsem teď zvažovat pořízení dvojkočárku pro děti, které budou od sebe rok a půl. Nerada bych ho ale koupila, aby se pak malý třeba o dva měsíce později rozhodl už ťapkat jen sám a nevyužili bychom ho. Proto se chci zeptat - do kolika se vám děti chtěly vozit? (Abych viděla, jak je třeba časté, že ho začnou odmítat...)
Syn se vozil v kočárku do 21 měsíců, pak ho odmítal, ale s velkými vzdálenostmi měl problém, musela jsem ho nosit, když už nemohl. Takže bych do sourozeneckého kočárku investovala, protože jedno dítě v náručí a k tomu jedno v kočárku není moc lákavá představa. Mimochodem, csnad ještě horší než tzv. mateřský plurál je to nadužívání zájmen. Co to je za divný patvar? Nevozil se "mi", prostě se vozil/ nevozil.
@mysicka_lb Já jsem docela zvyklá na nosítko, ale právě i ta představa nosítka a k tomu kočáru mě tolik neláká... Vždycky jsem nesnášela, když malý dřív v kočárku být nechtěl a já ho pak při procházce půlku cesty nesla a k tomu jsem ještě tlačila kočárek. Proto ale právě řeším, jestli v něm bude chtít být, když nikdy moc kočárkový nebyl... Jinak ta věta mi zní v pohodě, možná jsem divná 🙂 Přijde mi to podobné jako, když řekneš "Právě se (mi) vrátil domů syn," "Onemocnělo (mi) dítě," atd.
Kazde dieta je ine, moj brat vysedaval v kociari este ako stvorrocny, ked sme dlho slapali (bol malicky). Ja by som byt tebou kupila po porode, uvidis aka bude situacia. Kocar sa da za jeden den kupit
deti mam rok a trictvrte od sebe a starsi od narozeni dcery kocar ani stupatko nepouzival, proste chodil po svych. ale kazde dite je jine, on byl zvykly uz v roce a pul vyjit sam do 4 patra po schodech, protoze jsem mela rizikove a nemohla sem ho nosit.
Záleží, jestli chodíte na výlety nebo nějaké větší vzdálenosti. Já jsem měla klasický kočár, a když už starší dcera nemohla, tak jsem ji posadila do kočáru k nohám mladší dcery. Sourozenecký jsme nepořizovali především kvůli financím, ale rozhodně bych ho užila...
Ahoj, asi záleží v jaké lokalitě bydlíte, jestli máte třeba MHD zastávku kousek od bytu/domu , jestli třeba na delší vzdálenosti a složitější trasy je možnost vzít auto atd. 🙂 já zrovna bydlím v lokalitě, kde sice dojdu všude pěšky, ale není to zrovna blízko a malé budou 3 roky a stále občas kočár na delší vzdálenosti používám, ona by třeba i došla někam , ale nazpátek už by to třeba bylo horší …. zase ale zvaž, že ten sourozenecký kočár je mnohem širší a tedy , že při nastupovaní do MDH nebo do dveří či nájezdů to nebude úplně snadné 🙂 Možná jestli by nebylo lepší koupit klasický kočár a k tomu takový to stoupátko? Starší může chodit po svých a když by to nedávalo, nasadí se stoupátko a jede se 🙂
@jenny91 Starsi dcera se klidne sveze i ted v peti letech,zato mladsi v roce a pul radeji chodi- takze cestou napr. ze skolky tlacim golfky s petiletou a mladsi pobiha okolo 😂😂😂 takze opravdu zalezi jen a jen na konkretnim diteti. Krom golfek pouzivam i vetsi sportak se stupatkem a na tom pripadne jedou oba,pokud malej nechce sedet ani tapat.
S ditetem rok a pul a miminem bych rozhodne dvojkocar poridila. Na nejake blizke hřiště to starsi mozna dojde, ale co jinak? Az budes potrebovat/chtit jit nekam dal nebo pospichat? A az bude mit to starsi vyzivne obdobi vzdoru a bude se valet kvuli par metrum chuze vzteky po zemi, tak to teprv ocenis 😁 Mam dite 2 a čtvrt roku stare, chodit zacalo uz na 11 mesicich, doma nebo na hristi lita jak drak, ale nekam na vetsi vzdálenost zatim bez kocaru ani ranu.
Holky jsou od sebe 22 měsíců a starší jezdila na tom stupátku pořád. Jinak bychom asi nikam nedošli 🙂 Dokonce i teď se na něm ráda sveze a to už jí budou v červnu 4. 🙂 Jinak když jsme šli na delší výlet celá rodina, tak jsme brali dva kočárky.
Podle mě je ještě malý, ale záleží na tobě kam chodíte, jak chodíte, v jaké lokalitě bydlíte. Dcera jezdila, kus šla, kus jezdila.. do dvou a půl. Máme to cca 1,5-2 km do města a jít tam a zpět když jsem spěchala, bylo nereálné. A hlavně mi nepřišlo ještě úplně nutné ji ho brát..Už déle jsme teda kočárek nebrali, když jsme jeli někam autem. V zoo třeba tatínek chvíli nesl. Nebo měla odrážedlo. V nákupaku košík.. ale cca v lednu jsme ho spolu omyli a uklidili pro ségru. Z kraje to byl trochu boj někam dojít ale naučila se docela rychle a teď už je to fajn. Samozřejmě ji občas nohy bolí a kňoura. Ale spíš jen vymýšlí, když s náma jde tatínek. Ta zima je takové blbé nebo období na toto. Ale šlo to. Každopádně v roce a půl si myslím, že dítě ještě tak daleko nedojde. Ale fakt nevím, každé je jiné a hodně záleží na co jsi zvyklá 😉
Budeme mít rozdíl akorát 17 měsíců a sourozenecký kočárek už máme doma. Původně jsme to chtěli řešit až po porodu, ale malému je teď 15 měsíců a stále nechodí, tak jsem se dívala po inzerátech, a když se objevil ten, co jsem si přála, tak jsme ho brali. Nejsem si úplně jistá, jeslti rok a půl staré dítě je dost připravené na delší jízdu na stupátku, myslím, že by to náš malý ještě úplně úplně nedávál.
Jinak, jak tu někdo psal, že sourozenecké kočárky jsou široké - záleží na typu, jaký si vybereš, jsou takové, kde jsou děti vedle sebe a je to opravdu široké, nebo pak můžou být děti za sebou, nebo mírně pod sebou a kočárek není o moc větší než klasický. My jsme vybrali joolz geo 2 (do nového bych určitě nešla kvůli ceně, ta je šílená, z druhé ruky už to šlo) - jde použít jak pro jedno, tak pro dvě děti a myslím, že ho poskládám i do mého pidi auta, určitě se s ním kdekoliv rozumně otočím, vymotám. Takže je to i o vybírání a hledání toho, co ti sedne. Zároveň popřemýšlej, jak moc často a kam chodíš/budeš chodit, jak moc potřebuješ být mobilní a rychlá. Co od toho kočárku chceš.
@jenny91 taky zalezi co podnikate.ja mam deti od sebe 20m a s dvojkocakrem jsem strasne spokojena.starsi aktualne 27m a ano vetsinu casu ted chodi vedle kocarku ale to jde v parku v pohode ale kdyz se potrebuju nekam dostat na cas a nebo jit na delsi prochazku(aspon jednou tydne jdu na vylet par km) je to k nezaplaceni...
Prvni dcerce bylo 7mesicu, kdyz jsem znovu neplanovane otehotnela. Porizovala jsem proto v dcerky 13mesicich uz radeji dvojkocar. Ten jsem si ulozila zatim u babicky. Dcerka ve 14m zacala chodit, v 15m behat a od te doby kocarek nechtela ani videt. Druha se narodila, kdyz prvni bylo 16m. Takze koupeny dvoukocar zase nepouzity putoval dale... Pouze na dlouhe vylety jsme brali s tatkou na starsi dcerku golfky. Takze u nas dvojkocar netreba. Sem tam bych teda vyuzila tu plosinu ke kocaru na jizdu ve stoje, kdyz se nekam spechalo, ale k nasemi kocaru nepasovali.
Dcera od roku a půl měla kočár už jen jako "záchranu" během delších vycházek, spíš jsem ho používala jako tašku na kolečkách a nákupní košík...
Prvni syn do 22m pak se v jeho 25m narodil druhý syn. Ten byl v kočárku asi do 25m. V jeho 28m se narodil treti syn. Sourozencky kočár ani stoupatko jsme nemeli. Nejmladší syn ma ted 2,5r a musim rict ze kocar stale vyuzivame. Casto jedu pro kluky do skolky/skoly kolem pul druhe, supnu do kocaru on usne a ja udělám kolecko skola/skolka. Jindy spechame na kroužek, logopedii a nemam cas aby vyzvednutí kluku trvalo 1,5-2hod tak opět přijde vhod kočár. Vsimam si ze je to úplně jine nez kdyz byli kluci 25m od sebe, mela jsem cas vše podřizovat tomu staršímu a jeho schopnostem. Ted vse dodrizuji tomu abychom vse stihli. Každopádně se snazim kočár odbouravat. I kdyz jezdime MHD škola a skolka kazds v jine mestske casti. Nez dojdeme ke skole/školce, vyzvedneme pockame na dalsi spoj. Odpolední kolečko bez kočáru nam zabere i 2hod a minimálně tri dny spechame za dalsim programem 🙄
Dcera začala sama chodit v roce a asi v 17 měsících už v kočárku nechtěla být. O měsíc později jsem kočár schovala a chodí pěšky. Teď má necelých 19 měsíců a zvládá i delší procházky (dnes např. 4,5km). Čekáme druhé mimčo, tak jsem i ráda, že se odnaučila od kočárku.
Ja u syna pouzivala kocarek do doby, kdy zacal chodit a byt si trochu jistejsi v chuzi 🙂 cca od 1 roka a 2mesicu nebyk duvod mit kocarek ;) a ted u dcery si myslim, ze bude rychlejsi :D bude ji 8mesicu a tape kolem nabytku :/ takze je to otazka par mesicu
@herkules6969 Chtěla bych to vlastně používat hlavně někam na výlety, na procházky atd. Někam dál (mhd ani auto) tolik nepotřebujeme, případně auto máme. Jde mi spíš o takovéto běžné trávení času, abychom pořád nebyli zavření doma. Máme sice zahradu, ale jsem zatím zvyklá vyrazit každý den aspoň tak na hodinovou procházku. Jinak stupátko mě taky napadlo, ale přijde mi o něco méně praktické (bojím se, že mi bude překážet, a že to malému bude méně pohodlné než sedět v kočárku), a jak jsem se dívala po bazarech, připadalo mi, že bych ten dvojkočárek sehnala třeba jen za dvojnásobnou cenu než stupátko. (Proto jsem o něm vlastně začala uvažovat...)
A u stupatka je dulezite aby mel clovek polohovaci rukojet kocarku.treba oblibene valco nema a pak tam to dite "prekazi"...
@jenny91 V tom případě bych ten dvojkočár volila 🙂 roční děti bývají hodně jak z řetězu utržené , když zjistí, že mají nožičky na běhání 🙂 zase i kdyby třeba na půl roku, když se nezničí, prodáš ho skoro za stejnou cenu, kord když jde o bazarový 🙂 pak klidně můžeš pořídit klasický sporťák nebo golfky 🙂
@jenny91ahoj mam deti od sebe 20 mesicu, maly ma ted 2,5 roku, mala 10 mesicu a porad se chce vozit. Hrozne rad v nem spi. Kazdopadne neznamena, ze nechodi nebo nebeha i kolem, ale kdyz se potrebujeme rychle premistit nebo nakoupit aniz bych ho musela nahanet po krame, tak ho prikurtuju a jsme spokojeni vsichni. mame bugaboo donkey a spokojenost velka. Mam i nositko, mala je hodne drobna, ale i tak se pronese. na vylety jsem fakt rada, ze kdyz uz ho nebavi behat, tak ho posadim. rozdil jestli vezu jedno nebo dva uplne s nasim kocarem nepoznam, jezdi super lehce. Jsou deti co se neradi vozi a nas to treba zase miluje, kazde dite je jine.
Ty jo, fakt v kocaru vozite i ctyrlete deti? 😳
@jenny91 Starsi do dvou let, pak se ji narodila sestra a jezdila ještě rok na stupatku nebo odrazedlu. Stupatko jsme zrušili ve trech letech a nechybelo ji🙂