Dnes mi přistála v mailové schránce reklama na úžasné ceny autosedaček a kočárků. Na stránce nejkocarky.com je nabídka opravdu úžasná - až na to, že se evidentně jedná o podvod, což mi potvrdily i některé uživatelky MK. Tuhle diskuzi zakládám jednak proto, abych varovala ty, kdo by třeba v budoucnu na tyto stránky (nebo podobné) narazili a zejména proto, aby se toto upozornění zobrazilo po zadání odkazu do internetového vyhledávače - pro ty, kdo by si firmu ještě před nákupem chtěli ověřit
@suzanna123 v čem je podvod?
@luciamala1979
@jiy zcela evidentně v tom, že pošlete peníze, a nic nedostanete 😉
Ono staci hrubky na tech strankach, sidlo a osoba, podminky, jasnej fake 😉
Taky mi včera přišla nabídka e-mailem, ceny úžasné, už jsem chtěla 2 autosedačky objednat, ale posílat přeem peníze, ha ha ha... Nespadla jsem z višně. Tak nic, jdu hledat dál. 🙂
Dobry večer, Vasi informaci ctu bohužel pozde. Manzelovi se jejich obchod.podmínky zdály podezřelé, ale po vyhledání recenzi, kdy bylo 80% zákazniku spokojenych, provedl nákup. Bohužel prehledl, ze recenze se týkají e-shopu nej-kocarky.cz.
Hledám nyní další podvedene rodiče, abychom koordinovali další postup (např.hromadnou žalobu). Diky!
@verczu to je mi moc líto ☹
Dobrý den,
i já jsem objednala autosedačku na stránce nejkocarky.com. Stránka nefunguje, autosedačka nikde, peníze poslány. Co teď? Ach jo, nikdy se mi tohle nestalo a vždycky jsem se divila, jak se to někomu může stát.A už jsem jedna z nich.
holky, je mi to líto...ale to jste si fakt nevšimly těch hrubek, divných podmínek a celkové podezřelosti eshopu? 😒 no jedině fakt podat hromadnou žalobu, ale myslim, že je to docela ztracený, tihle týpci žijou třeba v Americe a takhle vydělávaj no 😒
Skoro každý měsíc kupuju přes internet věci..Tohle mi došlo až po odeslání.. Prostě jsem debil a hledala jsem dlouho autosedačku pro dcerku a byla to super cena.. No prostě teď už je pozdě něco vysvětlovat.
Holky, kdo je také podveden. Napsala jsem na černé ovce, budu volat na policii, prostě něco udělám, ať se to aspoň zviditelní.. Jsem naštvaná jak nikdy!
@sisstin ano, kdo se na to dívá podezíravě, ten na to přijde, ale na první pohled jasné to není - nehledě na to, že hrubky v internetových obchodech jsou dost běžné, podle toho podvod opravdu poznat nejde. A pro mě to byl šok přesně z toho důvodu, co píše tynuskaaa - protože na internetu nakupuji léta a často a tohle je poprvé, co jsem na něco takového narazila. Určitě jsem byla ze začátku ostražitější, ale je přirozené, že ta ostražitost časem poněkud ochabne. Mě to naštěstí zarazilo před platbou, ale opravdu si nemyslím, že ti, kdo se nachytali, jsou pitomci
@suzanna123 ona je podezrela i domena, cesky nazev s koncovkou com 😕
Holky, diky za podporu. Je to k vzteku, teď když si to člověk rekapituluje, bylo tam asi dost divnych a nestandartních věcí, jako třeba jen jedna možnost platby, pouze prevodem na účet. Já na to az tak nekoukala, obchod uzavíral mužskej, a že nakupuje na internetu hodně často a je hodně obezřetný. Nevím, proc do toho nakonec šel a peníze poslal. No stane se. Horší, co s tím teď. Rozhodně nahlásíme na policii, ale nedělám si iluze, že to k něčemu bude.
holky, držim palce, at se vám peníze vrátí...je to fakt svinstvo tohle 🙄
@verczu
@tynuskaaa Holky, jděte do toho. Před RD jsem vyšetřovala hospodářskou kriminalitu a tyto podvody také. Kdybyste něco potřebovaly, napište mi IP. Můžu vám pomoci zformovat trestní oznámení. Je to trestný čin a škoda se sčítá, určitě nejste jediné dvě a i kdyby, předpokládám, že součet vašich částek už přes 5tis. dá.
Hlásím se mezi podvedené. tynuskaaa, verczu, holky, už jste se na něčem domluvily?
@tynuskaaa
@verczu
@zdenka_bakicova Myslím si, že to budou stejní lidé jako v tomto případě:
https://www.modrykonik.cz/forum/volne-diskuze/internetovy-obchod-auto-sedacky-com-mate-zkusenost/
@spagatice jj, je to totéž 😝
@zdenka_bakicova DX dnes jdu na policii
Nejste samy.My se svagrovou jsme taky poslali penize.Jiz jsme to dali na policii ale zatim zadna odezva...tak pockame
No super, takže naše řady se rozšiřují, to už bude na hromadnou žalobu.
hmmm ☹ holky, tak se k vam bohužel přidávám. Taky jsem si objednala autosedačku a nikde ☹
Holky, prodejte trestní oznámení - kdekoliv a uveďte, ze poškozených bude daleko více. Pokud už tuto věc některá součást prověřuje, postoupí si to a sloučí do jednoho spisu. Nečekejte, vezměte veškeré podklady a podejte TO co nejdřív.
Tak jsem podala trestni oznameni pres net.
Holky az nektera cokoliv zjistite tak piste. At vime vsichni co a jak se resi.
a v čom konkrétne podvod spočíva?