Bezpečnostní pás na ruku a na kočár, kde ho pořídím?

terezapetrova
20. kvě 2015

Dobrý den, shanim bezpečnostní pas, ktery je venku na jednom konci uchyceny na kocare a na druhem konci je uchyceny na ruce dítěte, zřejmě na suché zipy. Slouží to k zabránění útěku třeba do silnice staršímu dítěti. Nevíte někdo kde by se to dalo pořídit? Viděla jsem to na chodníku u jedné maminky a zaujalo me to 🙂 dekuji.

frantiska85
20. kvě 2015

Nebylo by levnější zajít do zverimexu?

terezapetrova
autor
20. kvě 2015

@frantiska85 to byl zrejme vtip? 🙂 jestli ano tak vtipny to mozna je.. nicmene ja to myslim uplne vazne, prvorozeny syn je chronicky zdrhac a bohužel neposloucha, jde mi tedy o jeho zdravi /nechci aby skončil pod koly auta/ .. a me nervy.. budu rada když napise někdo další at uz vtipny nebo nevtipny 🙂

teraolli
20. kvě 2015

Já mám bezpečnostní pás součástí kočárku TFK. Používám ho zatím já při sportu, mám ho upevněný na levou ruku a do budoucna by se to dalo použít i na větší dítko proti útěku. Asi by se to dalo i vyrobit doma.

frantiska85
20. kvě 2015

@terezapetrova Vůbec jsem to nemyslela jako vtip, něco šikovného by se z malého obojku a řemínku určitě podomácku vyrobilo. Předpokládám, že u originálu se platí jen nápad, ale materiál je zanedbatelný.

gepe
20. kvě 2015

Mame u all terrain kocarku ve vybave, zatim pri sportu, ci sjizdeni horskeho terenu na ruku jako u @teraolli , pozdeji treba i pro dite.

minonnka
20. kvě 2015

@terezapetrova Taky jsem resila, jak starsi ditko vodit u kocarku...vodila jsem ho za ruku, ale byly situace, kdy jsem potrebovala obe ruce volne, tak jsem to nakonec vyresila vyrobenim vesele uchytky 😀
Maly se toho drzi rad, reknu chyt se slona a uz vi, kde se pohodlne chytit. Kdyz jsem to nemela, tak se chytal nekde na kocarku, ale zakopaval o kocarek, pac byl moc blizko.
Samo, ze se pusti a jde, ale v mistech, kde by mu hrozilo nebezpeci, si to hlidam a uchytky pripinam na tuu stranu dal od vozovky (mam to na suchy zip). Da se to vyrobit tak, aby byl pripoutany, ale to si neumim predstavit...skobrtne a jeste si ublizi o kocarek, kdyz bude pripoutany. Mozna ne, jen je to muj pocit. Treba kdyz to bude dostatecne dlouhe...ale zase aby to resilo, ze se nekomu nekde nezaplete do cesty.

teraolli
20. kvě 2015

@minonnka Mě se to moc líbí 🙂. Jste šikovná 🙂.

minonnka
20. kvě 2015

@teraolli 🙂 Dekuji, hlavni je, ze z toho mel maly radost a chyta ho rad, aspon zatim 😀

gepe
20. kvě 2015

@minonnka tak tohle se libi i me! 🙂

minonnka
20. kvě 2015

@gepe 🙂 dekuji, no a co je hlavni, cena 00 nic, co dum dal...jen tedy ten cas po vecerech, kdyz deti spi a bolave prsty od jehly 😀

zo_ja
21. kvě 2015

@minonnka Jéé, to je nápad...
Podle mě, pokud to člověk nepotřebuje až tak často, stačí i jednodušší verze třeba hezké barevné vodítko - jistě i lépe, čtu ten zverimex 😀 a kvalitní vodítko vydrží všechno. Liščí smyčku a na konec chytnout oblíbenou hračku za poutku a může být rychle hotovo.

Akorát mě napadá, tak jako obecně, bacha na to, když to starší dítko zatáhne... aby ten kočár nepřevrátilo bokem. Toho bych se bála já, že taky když bude chtít jít jinam, tak prostě půjde a bude se držet...

Jinak teda u různých kočárů se mi dítě drželo bez problému - nic se mu nepletlo, nezakopávalo. Spíš jde o to pomoci mu vybrat správné místo, tak aby se drželo rukou do strany - tzn. před sebou má prázdno, jde vedle kočáru.