Holky, jaký máte názor na to, že si kluci u nás zrovna 22 měsíců, hrajou s miminkem? Hrozně si ho oblíbil, tahá ho všude, mě to tedy nevadí, ale zajímají mě názory ostatních
Když si syn hraje s miminkem, tak ho chválím, že z něj bude jednou moc hodný tatínek, který se umí postarat. Mu se to líbí. Děti neví, že růžová je pro holky a modrá pro kluky, tak jako miminka holčičky a auta kluci, neřeší to a je podle mě blbost škatulkovat.
@luciesofiealex také si myslím, tchyně právě měla blbe kecy, že si malý hraje s kočárkem, panenkou a postýlkou
@bbub u nás právě vysiluje tchyně, tak jsem se jen chtěla optat ostatních 🙂
Normalni. Syn v tomto veku vozil i kocarek. Bral je vsem holcickam na hristi,tak dostal taky 😉
@kristyn86 u nás právě také, jen tchyně vysilovala, tak jsem chtěla slyšet názor ostatních, počítám s tím, že malý také nějaký dostane
Mam starsi dcerku a mladsi dvouletý si normálně hraje s jeji panenkou, kočárkem.. Nic špatného v tom nevidím. 🙂
No a kdyz se mi pak narodila dcera,jemu bylo 2 a pul a staral se o svoje mimi. I delal,ze ho koji...Proste napodoboval.
@xnikax1 také na tom nic špatného nevidím, jen tchyně měla blbe řeči, tak jsem jen chtěla slyšet názor
Nikdy k tomu nikdo nic negativního nemel teda. 🤷♀️ Za me úplně normální.
Syn je teda starší (2,5 roku), ale už asi čtvrt roku miluje mončičáka po manželovi. Tahá ho všude sebou, krmí, dává spát, pusinkuje, mazlí hraje s ním na schovávanou, oblékají se spolu... Prostě jako s panenkou. Přijde mi to v pořádku, dítě tím rozvíjí sociální dovednosti a představivost.
Jinak miluje i vrtačky a bagry. 😊 Ale co si začal hrát "s panenkou", opravdu se hodně posunul v sociálních interakcích.
Syn moc rad jezdí s kočárkem. Panenky ho ještě neberou. Každopádně co na tom.) matka taky říká, ze kočárek je pro holky. Ale na to kašlu.)
Vem to takhle, po tatíncích se chce aby vozili kočárky a starali se o svoje děti, tak proč si malí kluci nemůžou hrát s kočárky a panenkami? Hrajou si vlastně na tatínky 🙂 do života se jim to pak hezky hodí.
Mám starší dceru a dvojčata holka/kluk. Kluk si občas půjčí kočárek, pochová mimino nebo učeše panenku, nevidím na tom nic špatného, stejně tak normálně když si holky také hrají s jeho hračkama. A naopak jsem ráda když se ta mladší zajímá třeba o nářadí, jak se co kam šroubuje, jezdí s dětskou sekačkou nebo tatrou. Autodráha a vláčkodráha baví i holky, sem tam i traktory. Jediné co jsem řešila jsou culíky, copánky a čelenky, to se holt vysvětlilo, že to nosí holky. Občas si sami vymění panenky za postavy spidermana, batmana, nebo rytíře na koni. Byla bych v klidu. Dědovi jsem na otázku zda nechám kluka hrát s kočárkem odpověděla, že dnes se vyrábí i růžové nářadí pro holky a že v tom nevidím problém a že mě určitě taky vozil v kočárku, tak ať se učí a ví, že se miminko chová, přikrývá peřinkou a nevyklápí se jako písek z Tatry.
Syn dostal k druhým narozeninám kočárek s miminkem a krásně si s tím hrál. Tchyně mele nesmysly, vůbec bych ji neřešila.
No jo, ty tchýně, ta moje by s tím taky měla problém, vadilo jí i že jsem klukům koupila dětské nádobíčko. A jednou jsme byli v herně, kde měli odrážedla - auta, šedo modrá jako policejní a růžová. Mladší syn, tehdy asi dvouletý, jezdil na tom růžovém a tchýně za ním pořád běhala a vnucovala mu to policejní 😂 Nakonec to vzdala a řekla mi, ať si z toho nic nedělám, že to nic neznamená. Radši jsem se ani neptala, co by to jako mělo znamenat 😄
Nevidím žádný důvod, proč by si kluci nemohli hrát s panenkami 🙂
Syn miluje chodit s kočárkem, chce ho sem-tam brát i ven. Jen od cca 4 let zjistil, že kočárek je super transportní věc na to, aby se mu tam vešlo víc pistolek a aut 😀 (ale i to miminko tam je!! a zase od cca 4 let je to plyšákomil).
Já mám doma holku, ale hračky a oblečení vůbec nedělíme na holčičí a klučičí. Hraje si s autíčky, nářadím, raketou a nosí modré a zelené tepláky s autem. Když jdeme do obchodu s autem v ruce, většinou od starší generace slyším " Kde máš kočárek. To auto je bráškovo? " 😃
Neřeším, přece jí nebudu brát věci jen proto, že někdo je určil jako hračky pro kluky.
Synovec jezdil s kočárkem po zahradě ještě v 5 letech. Nacpal do něj všechno co našel a buď to byl autobus a jedou na výlet nebo sekačka. 😃
Syn nosil panenku i do školky 😊 Dnes je mu 12 a jak ráda na tu dobu vzpomínám 😅
Synovo (3,5) nejlepší kámoš je Buba, babybjorn mimino :D. Dostal ho než se narodila malá, aby si natrénoval, že bude doma miminko a už rok a půl s ním vlastně spí, stará se o něj, musela jsem mu ušít stejné oblečení jako synovi :D, vozí ho v kočárku, dává mu kojit (z jednoho prsa prej vanilkový a z druhýho čokoládový mlíko :D), vozí ho v autě, kde ho musím poutat, aby se mu nic nestalo:D, povídá si s ním, no prostě ho bere jak živýho a ne jak hračku...jedinej, kdo z toho vyšiluje je manžel :D, ale ten je teď šťastnej, že si oblíbil jinou barvu, než růžovou :D...mě to přijde celkem normální :D, miluje i ostatní hračky jako auta a vláčky, jen prostě to narozdíl od nás dospělých neřeší :D
Babička vzala syna do hračkářství že si teda má něco vybrat na svátek (asi rok a půl) šli jsme kolem autíček nic, dinosaurus nic... Pak viděl ten holčičí koutek naplněný panenkami a bylo rozhodnuto... No odešli jsme asi po hodině co obimal všechny Panenky s jednou v náručí k pokladně a doma si s ní krásně hraje. Krmí jí, dává na nočník, dokonce ji chodí i uspávat do jeho postýlky, když se převléká syn převléká se i panenka a to včetně plinky.
Jeho nejoblíbenější hračka
Někde jsem viděla naprosto krasnej komentář na tohle tema. Pokud si dite hraje s hračkou, která se neovládá pohlavím, tak je pro holky i pro kluky. Pokud se hračka ovládá pohlavím, tak to asi úplně nebude pro děti. 🙃
Nesnasim tyhle stereotypy - autíčka pro kluky, panenky pro holky. Naše dvouleta si hraje naprosto s čímkoliv. Nemám problém ji obliknout tričko s dinousaurem a druhej den ji dat ruzovy saty.
Hlavně ze jsou děti zdravý. To je důležitější, než řešit tyhle kravoviny. 🙄
Tříletá dcera miluje i panenky a kočárek, ale taky autíčka, dinosaury, venku se chce fotit u bagrů, zrovna vedle spravují ulici 😂 je to sranda. Ještě mám mladšího syna a do budoucna je mi jedno, s čím si bude hrát. Naopak budu ráda, když si bude hrát i s kuchyňkou a kočárkem, nic špatného na tom nevidím. Od některých členů rodiny blbé komentáře očekávám, už je znám moc dobře... ale už dávno názory těchto lidí neřeším 😁🐊
Syn pokud byl v herně a uviděl kočárek, tak byl jeho. Prostě to má kola a vozí se v tom plyšáci či miminka a to se mu líbí. Je to dítě, když si holka hraje s autíčky, tak to tolik divné nikomu nepřipadá🤷 neřešila bych a babičku už vůbec ne
A proč to tedy řešíš, když ti to nevadí? U nás doma nerozlišujeme činnosti na ženské a mužské, takže jsme nikdy neřešili, že syn miluje panenky, vaří v kuchyňce, vozí kočárek a z Lega několik let vyhledával jen Lego Friends. Ve školce si s dívkami hrál na princezny, nosí růžové gumičky a když chtěl jako dárek Lociku, Elzu či "Kena" Černého Kocoura, tak je prostě dostal úplně stejně jako sady Lega Friends. Fakt jsem to nikdy neřešila a bylo a je mi úplně jedno, co si o tom myslí kdokoliv, včetně příbuzných. Švagr už párkrát měl potřebu naznačit, že z něj jednou bude gay, tak jsem se tomu od srdce zasmála a vysvětlila mu, že o dětském pojetí světa bez členění na mužský a ženský ví houby a ujistila ho, že i kdyby měl pravdu a syn gay byl, jsem s tím v pohodě :D
Jednou mi známá vyčítala, že jsem synovi koupila kočárek. Že to ona by teda nikdy nedovolila synovi hrát si s kočárkem a panenkama, že to je jen pro holky. V druhé větě pak ndávala n svého partnera, že jí vůbec nepomáhá s miminkem, ani na procházku v kočárku ji nevezme. Nevěděla jsem a pořád nevím, co k tomu tak jako říct. S panenkama se nehraje hra na pedofilní homosexuální pohlavní styk, proboha. Hraje se s nima hra na rodiče a na rodinu. To je snad sakra pro kluky stejně dobré jako pro holky, ne?!
Synovi je rok a půl a má dvě straší sestry. Často si hraje s panenkami, vaří v kuchyňce, nosí korále a čelenky. No a co. On přeci jenom napodobuje hru svých sester. A nemyslím si, že ho to nějak ovlivní. S auty apod. si taky hraje.
U nás oblíbená vzpomínka z jedné návštěvy několika rodin s dětmi: "už na sobě mají princeznovský šaty?" "Jo, ale jenom kluci" 😉 myslím, že na žádném ze zúčastněných dětí to nenechalo žádné následky 😉
Dcerka si hrála s autíčky,přála si je,tak je taky dostala.pozdeji si přála panenku,dostala ji.nosi šaty,ale víc má ráda auta a adrenalin 😄
Prostřední syn, když měl asi 3-5 let, nevím přesně, tak si oblíbil můj starý kočárek a panenku miminko (velikostně 3 měsíční mimčo), koupili jsme v sekáči i holčičí oblečky, růžové (po nich už jsem skoro nic neměla, malé oblečky byly z domu), měla jsem povijan s krajkou..a normálně s ní chodil ven. Budili jsme trochu rozruch, ale ne protože jsem měla dva kluky a kočárek, ale z nostalgie, lidé poznávali 30 let starou hračku a vzpomínali. Moc se jim to líbilo. Miminko jsme převlékali, přebalovali..bavilo ho to. Dočasně. V 7 letech dostal živé miminko, a dodnes se o něj krásně stará.
Normální, děti (hlavně malé) nerozlišují co je pro "holky a co pro kluky"