Zdravím, potřebují poradit ohledně grafického tabletu pro dítě. Dcera, 9 let, odmala hodně a ráda kreslí, začala i na pc a pokouší se vytvořit i animace ze svých obrázků, je to docela pěkné a ráda bych ji v tom podpořila. Maluje myši a to samozřejmě není úplně ono, tak mě napadlo pořídit grafický tablet. Zajímají mě zkušenosti, jestli někdo máte, jelikož nechci dávat zatím za takové vybavení tisíce, jestli by stačila taková ta grafická podložka bez obrazovky nebo raději koupit něco menšího s. Pro mě je to novinka, protože na mojí laickou tvorbu myš stačí, ale ona už má několik složek s podklady pro "filmy" a v nich desítky obrázků, takže si myslím, že by se jí malovalo líp. Děkuji ....
Hodně bude záležet na financích, které do toho chcete investovat. Na kreslení se dá použít obyčejný tablet, grafický tablet, či přímo pero, které kresbu na papír přenáší do PC. Pokud byste jen chtěla vyzkoušet, jak si dcera na kreslení na tabletu zvykne. Můžete zkusit nějaký grafický low-end tablet za pár stovek - např. https://graficke-tablety.heureka.cz/xp-pen-deco... Je sice malý, ale na vyzkoušení a hobby tvorbu by stačil.