2lete dítě u moře. Plavky nebo UV trika?

makky225
11. čer 2024

Ahoj mamky co byste prosím oblékaly do vody k moři holčičce 2roky? Plavky nebo uv trika? Popřípadě triko s dlouhým nebo krátkým rukávem? 🙂 Jedná se o Itálii, takže zase žádné extrémní horko
A plavecké pomůcky? Vesta,kruh, pás?
Děkuji za každou zkušenost

exbordelar
11. čer 2024

Kalhotky a opalovak s UV 50 - vodeodolny 😀

exbordelar
11. čer 2024

A kruh.

mikawis
11. čer 2024

Já bych šla do UV oblečení a co se týká pomůcek, tak ideálně nebo co zná

squezy
11. čer 2024

@makky225 my používáme uv tričko s krátkým rukávem a ksiltovku s krytym krkem. S sebou i sluneční brejlicky. A kruh. A lopatky,kyblicky,kravinky

neomenia
11. čer 2024

Kalhotky,. mazat, v poledne stín, a klobouk.

westie
11. čer 2024

Plavky a mazat. Našim dětem vadilo mokré UV oblečení a mně se z toho špatně dostával písek. Nejlepší bylo, když jsme byli pod baldachýnem a děti tka měly stín i na písku a mohly si tam hrát.

zuzkasim
11. čer 2024

Kalhotky, na hraní v písku jsme dětem dávali bílé bavlněné tričko, do vody šlo dítě klidně "jen tak" (takže třeba v plavkách). Samozřejmě mazat a na hlavu klobouk. Přes poledne jsme dávali spát, takže děti nikdy nebyly přímo u vody v tom nejhorším. Na plavání jsme mívali pásek, popř. kruh na blbnutí.

dixi86
11. čer 2024

Já zase beru i vetsim detem UV trika. Vecne byly a jsou jen u brehu a ve vode a nemusela sem behat se slunecnikem. Plus samo 50 krem.

snahnah
11. čer 2024

UV triko s dlouhým rukávem i pro téměř 6 letou. Zkus si namazat dítě od písku nebo takové, co nevyleze z vody 🤣
Dávám jim je i do bazénu na zahradě. Máme menší spotřebu opalováku a nemáme spálené děti 😉
A proti topení mají rukávky.

merope
11. čer 2024

Syn má celotělové plavky s krátkým rukávem. Co se týče plavacích pomůcek, tak je nutné něco, co nespadne - tzn. buď rukávky nebo pás, určitě ne plavací kruh (jako kruhy děti milují a jsou fajn - ale do bazénu, kde aspoň dospělý dosáhne a dítě je tam vidět).

pikl
12. čer 2024

@makky225 máme UV trička i pro starší děti (5 a 7), jsou náchylné na spálení a mazat je krémem pořád dokola je celkem stres pro všechny.

cilkat
12. čer 2024

Taky hodně záleží, jestli je světlá blondýnka, nebo "cikáně" ... A jestli snáší mazání, nebo naopak mokrý triko. Já mám cikáňata, co nerady mazání.
My ve dvou letech převlékali - koupací triko a na břehu přehodit do suchého trika... Žádné spešl UV, prostě volné tričko. Ale mám kachnu, co z vody leze až ve chvíli, kdy je úplně modrá.
JInak vždycky plavali čistě s rukávky, ale znamená to, že dítě ve vodě nepustím z ruky a musím celou dobu stačit (já) ... Věci, které měli děti na těle, mi vadili při hraní s nimi. ... POkud chcete, aby si mohli hrát sami, tak ideálěn takovou tu pěnovou věc přes hrudník a s rukávky - z toho nevypadnou, neotočí s ehlavou dolů a nepíchnou to.

journals
12. čer 2024

Kruh pro dvouleté dítě? 😳 rozhodně zapínací plavecký pás.
Jinak spodek plavek a minimálně 2 UV trika na střídání

elesse
12. čer 2024

Hlavne ne kruh, tak na utopeni… ale v italii neni nutne nic. Starsi 4 ma rukavky, mladsi 2 nic nebo vestu, protoze na pas je jeste mala. Maji plavky a uv trika s kratkym nebo dlouhym, jak kdy. Pod nimi jsou namazani, takze nekdy sundam, nekdy prevliknu do sucheho

journals
12. čer 2024

@elesse proč myslíš že v Itálii nejsou plavecké pomůcky potřeba? 😳
Za mě kde je voda - koupání, tam jsou plavecké pomůcky samozřejmé

veronicka89
12. čer 2024

Uv triko s dlouhym , s kratkym + 2 kalhotky ...

journals
12. čer 2024

@elesse Na pás není malá ani dvouletá, jsou různé typy, délky, jde to normálně regulovat.

lentilkah
13. čer 2024

Dcera plavkove kalhotky a mazu. Na plavani ma rukavky spojene s paskem. Hezky se to sundava/ nandava.

exbordelar
13. čer 2024

Ad kruh - dvoulete decko stejne neni ve vode nikdy samo (aspon ne ty moje teda 😅), takze s nim porad nekdo je a pridrzuje ho. Nam se nejvic osvedcil, decka byly spokojene. Ja zase neverim uplbe rukavkum. Bojim se, ze se sesunou a nedrzi hlavu nad hladinou, kdyby neco. Hlavni je, aby ten kruh vyl akorat a ne moc velky...

elesse
15. čer 2024

@journals jako jo, sel by ji ten pro uplne prcky co nema bloky ale dlouhy pruh, jinak je fakt zizala a vypadava z toho

elesse
15. čer 2024

@journals protoze je voda melka a dite se musi naucit ve vode pohybovat, ne spolehat na pomucky. Stejne rodic, musi dite na krok hlidat, tak k cemu pomucky s falesnou bezpecnosti

journals
16. čer 2024

@elesse aha, v Italii je mělká voda 🙈😅
Pás myslím ten klasický co jde nastavit, klidně i pro velikost ročního dítěte. Pásek jde nastavit, jednotlivé kostičky (jak to nazvat?) ubrat/přidat.

dejvitka
17. čer 2024

@makky225 ja detem vzdy beru 1 UV overal, a pak 2 UV tricka na stridacku. Mensi se namazat uplne nenecha, je to boj, takze tohle dost pomaha. Kupuju v Decathlonu, maji za dobre a jeste se dobre prodaji.