Zpoždění MS - úbytek váhy - negativní TT. Máte zkušenost?

16. dub 2024

Ahoj,🙂

Behem půl roku jsem zhubla cca 10-11 kg, poslední měsíc jsem měla velmi slabou MS, tento měsíc vůbec nic- mám zpoždění 2,5 týdne.
Delala jsem si 2x TT negativní.
Omlouvám se za popis, ale nyní mám spis takové hleny - bezbarvé/čiré.

K lékaři se chystám případně pristi týden 🤔

Stalo se Vám také ? Mate zkušenost ?

Děkuji.

rosalindamelinda
16. dub 2024

Ahojky, to je ale přesně ten faktor, o kterém se všude píše - změna tělesné hmotnosti. Ať už se jedná o prudkou změnu nahoru nebo dolů, je to jeden ze zásadních faktorů, které mohou ovlivnit nebo přímo narušit hormonální rovnováhu ženského těla.
Záleží také kolik je ti let? Myslím si ale, že to bude tou váhou, jak sama píšeš. S lékařem bych se poradila o tom, jak to napravit a navrátit správný ms cyklus.

kubesovaadelka
16. dub 2024

Je to tím hubnutím, jak když během necelého půl roku zhubla 15kg, tak jsem ze začátku taky neměla ms a když, tak slaboučkou a pak zase jsem ji měla skoro furt a to jsem brala hormonální antikoncepci.

autor
17. dub 2024

Aha holky, tak děkuji . Nesetkala jsem se s tím ještě, je fakt, ze mám nejnižší váhu za celou dobu 172 a 58,5 kg

cilkat
17. dub 2024

Mám podobnou výšku (a cm míň). Při hmotnosti pod 60 mi MS taky blbne. POkud hubneš "pro krásu", je pravděpodobně teď ten nejvyšší čas brzdit. Ono si to zase sedne, ale pokud máš to hubnutí ve svých rukou, tak ho zaraz (a pokud ho ve svých rukou nemáš, tak ho do nich zkus dostat).