Dobrý den chci se zeptej žijete někdo se žlučovými kameny bez operace? Přišli mi na ně náhodou. Je pravda že někdy jsem nafouklá ale při správné stravě vždy odeznělo. Nevedela jsem že ty kameny vůbec mam. Mám totiž i syndrom dráždivého trávníku který mi zjistili před 10 lety to žádné kameny nebyli.
@pampeliska1313 tak do budoucna to bude muset ven to vím. Jak máte velké kameny. Já mám dva 1.2
@pampeliska1313 jaké máte záchvaty. Já nemám bolesti. Jen mě to někdy chytne jako plynatost. Hlavně když mám stres.
Mě objevili zlucnikovy kámen už skoro před 10 lety. Bylo to náhodou a žádné problémy jsem neměla. Dlouho to nedělalo žádný problém tak o operaci nikdo nemluvil. Problém začal až po druhém porodu. Začala jsem mít problémy až po druhém porodu před dvouma rokama. Měla jsem ale teda o dost vyšší váhu a hodně stresové období. Po úpravě stravy a úpravě hmotnosti zase klid. Teď už asi víc než rok. Vím že bych to měla řešit a jít na operaci, jen k tomu nemám odvahu. Teď jsem tedy znovu těhotná a tak doufám že to zatím vydrží bez záchvatů a bude ještě chvilku klid.
@nellisek tak já mám mít jeden a měl skoro 2 cm. Já právě taky hodně dlouho nic. Tenkrát když mi ho našli mi k tomu doktor nic neřekl. Jen se divil že mám v 18 takový obří kámen. Tak ono jde asi hlavně o to vychytat co ve stravě dělá problémy. Jako z operace mám taky strach, ale už nad ní docela přemýšlím. Protože pokud se po porodu zase vrátí záchvaty tak to už asi nedám.
@nellisek Ja mela zlucnik plny kaminku. Prvni zachvat jsem mela hned po druhem porodu, nevedela jsem, ze je to zlucnik, zjistili mi ty sutry a doporucili hned operaci. Ja nechtela od kojicicho miminam takze jsem vydrzela na diete cca dva roky s podporou akupresurnich masazi. Bohuzel jsem mivala celonocni koliky docela dost casto, zhubla jsem 20 kilo, ono u zlucniku je zradne, ze trikrat snis neco a v pohode, poctvrte celonocni lezeni po zdi- ja nemohla ani zadny tisici lek skrz to kojeni, takze jsem skutecne probrecela celou noc, lezla po zdi bolesti, sotva kolika odesla, vzbudily se deti 🙂))) Proste depka-nakonec, kdyz jsem mela na Silvestra zachvat dva dny, jsem se rozhodla pro operaci. Klepu, klepu, ale dobre.
@nellisek netuším jak, ale na rentgenu byly jak hrasek. Mám jich šest. Teda měla jsem, nevim jak teď. Zvracela sem i s krví, protože podrazdeni a tak. Tehdy mi ale praktická doktorka říkala, ze neoperujou, pokud to je přesně - třeba zachvat jednou za půl roku. Tak nevim vlastně. Rada bych na vyndani, jen bych radši třeba až pristi rok, pokud to bude možný.
@drzticka81 já se operace moc bojím. Mám i jiné nemoce, kopřivku, astma a teď podezření na Bechtěreva. Tak že se mi nechce no. Kdyby to bylo bez uspání a ambulantně tak jdu. 😀
@pampeliska1313 tak já bych ty kameny taky nejradši něčím rozpustila. Operace se bojím moc. Představa uspání a operace mě už teď budí. Od té doby se v noci budím spocena z toho že budu muset.
@nellisek Bojis se, protoze jsi nezazila tu bolest zachvatu. Ja se taky bala jit, dve male deti. Pred mi dali oblbovak a bylo mi to jedno. Jsem rada, ze muzu zase kvalitne zit. To bylo utrpeni.
@drzticka81 přesně. Já fakt věřila, že zdechnu a nikdo mě nenajde, nemělo to konce. Teď me brzdí jen práce a hledám lepší načasování, jestli dostanu ale zase zachvat, chci operaci co nejdřív.
Mi je teď zjistili náhodou při vyšetření břicha,které chtěla dr na hematologii. Zatím je teda klid😱
Mne to nic nedelalo, ale na operaci jsem sla. Doktor mi rekl, ze se kameny berou jako prekanceroza a muzou se zvrtnout v neco horsiho. A to jsem neminila riskovat...
@nellisek měla jsem záchvat koncem dubna.hodinu jsem myslela,že umřu.od té doby mi bylo na zvracení,nafoukla,celodenně zle.1kamen měl 2,5cm,x dalších 0,5cm.objednali mě na 2/2025 a dali na čekací listinu.nakonec mi volali brzy a 21.5.2024 jsem operaci podstoupila.teď držím dietu od té operace,vše se zlepšuje.v nemocnici 3dny,teď jsem doma 3.týden a budu i ten 4.pak už do práce.odstraňují celý žlučník.taky jsem se hodně bála,ale jsem ráda,že to mám za sebou.klidně se ptej.držím palce
Já mám kameny 17 let.Nesla jsem s tím na operaci protože mě to nijak neobtěžuje,našli mi je při prevenci.Nekdy mě trochu tlačí žlučník po mastnem nebo kořeněném jídle ale jinak jsem bez obtíží.
Zistili mi kamene nahodou, zazila som 3 tazke zachvaty (ani lezenie po stene nepomahalo) 🙈
Rozhodla som sa na operaciu - v dnesnej dobe zlcnik robi vratny v nemocnici🤣
Zlcnik len laparoskopicky - rano som prisla s prazdnym zaludkom, naobed zakrok a vecer ma pustili domov. Mala som naordinovanu dietu c.4..
@nellisek od zjištění, že mám kameny jsem vydržela dva roky, pak už záchvaty byly horší a horší...při posledním jsem už prosila manžela ať mě odveze, že mám i nabalenou tašku (a to jsem nemocniční "netyp" 🙃, kdybych nemusela,tak nikdy nejdu) odvezl mě v pátek večer, v sobotu rychlá laparoskopie žlučníku a v pondělí jsem byla doma, kdybych to bývala věděla, že to jde jak na běžícím pásu, nečekám , za ty záchvaty to nestálo, navíc jak řekl sám doktor po operaci, že to bylo za pět 12, už jsem měla i zánět
Přeju hodně zdraví ☘️
@eleanor151515 kolko si mala bolesti po zakroku? Dik
@vanule kolko si mala bolesti po zakroku? Dik
@berusinka2 priblizne 3 dni som bola nepoužiteľná, nemohla som sa smiat a tazkosti pri stolici (nemohla som "tlacit" bo brusko / jazvy ma trapili). Potom uz aom fungovala bez problemu.
Joooo, a pamatam si, ze som nosila bezosvu podprsenku bo jednu jazvu som mala medzi prsiami.
Kamene ma velmi trapili, mala som jeden az 4cm a ak by mi upchal priechod, nemuseli by ma zachranit vcas.
Nelutujem ze som isla.
Kedysi vyberali zlcnik operacne, v sucastnosti len laparoskopicky a je to rychla akcia.
Ked si spomeniem tie zachvaty, porod bola ruzova prechadzka 🤣
@eleanor151515 dakujem
@nellisek Já jsem se s nima trápila 10 let.Ozvali se občas,ale za to to stalo za to.Větsinou to odstartoval stres.Poslední kapka byl rozvod.Objednali mně na operaci (laparoskopicky), před operací jsem měla zánět,nakonec mně vzali v termínu.Doktor mi říkal, že to není dobré nechávat, že z toho může být rakovina.Byla jsem minulý rok 31.května,po operaci trochu problém s jizvou,ale to já mívám, protože se mi špatně všechno hojí.Tak se mi tam udělal abcest,museli mi tu jizvu pod prsy asi 6× otvírat, pořád mi to uvnitř hnisalo.Ale jinak jsem moc ráda, že jsem se jich zbavila a mám klid.Mrzí mně, že jsem nešla dřív.
@bessinka me doktorka řekla že po dovolené v srpnu mám přijít a dá mi papíry na chirurgii ať se domluvíme co a jak. Jestli počkat nebo ven. Bojím se moc. Na operaci se mi nechce. Mám jiné zdravotní problémy musím řešit revmatologii ohledně Bechtěreva. Tak nechci vše najednou. Už teď jak mi je zjistili náhodou se mi ani na dovolenou nechce. Mám strach.
@nellisek já bych se nebála, opravdu je to laparoskopicky šetrnější, pár jizviček...a když to říkám já, je to opravdu co říct , nemocnici se vyhýbám obloukem , zatím jsem byla vždy jen na gynekologických operacích a to vždy , že už nebylo zbytí , jsem posera , stresmen a kdoví co ještě, ale zvládla jsem to .
Přeju hodně sil 👍
@vanule ako dlho si mala po laparoskopii bolesti?dik
🫡 ale chvíli. Zatím jsem od prosince neměla zachvat, což povazuju za malej zázrak, predtim cca 8 měsíců zachvat třeba dvakrát měsíčně. Tehdy doktorka říkala (ale i doktor druhej) ze kameny dělají často později problémy (třeba v sedesati) a muže to pak bejt horší (teď nevim jestli mluvila o rakovině, nebo něco jinyho, abych nekecala) a ze je lepší to dat pryč. Přemýšlím nad tím, zatím ale dobrý. Řekla sem si, ze ještě jeden zachvat a kašlu na to, půjdu na operaci.