Vysoké AMH. Je to ok nebo se může jednat PCOS?

21. dub 2024

Ahoj holky, prosim Vás vyznáte se někdo v hodnotách hormonu AMH?
Nechala jsem si odebrat AMH a vyšlo mi 5,5 (jednotky netušim ty tam nebyly) a rozmezí tam bylo 3-3,89.
Akorát všude čtu jak je rozmezí jiné. Ani moje gynekoložka z těchto hodnot neni moudrá. Poradíte zda je ten výsledek ok či by se mohlo jednat o PCOS? Je mi 27let.
Jedná se o Unilabs odběrné místo. Tak jestli maji svoje speciální hodnoty?

Přes rok se snažíme. Mam Gynprodyl a ted budu začínat Clostyllbegyt.

Děkuji moc.

lencaa11
21. dub 2024

Zde je to hezky popsané a jinak pokud váš lékař si neví co říct na výsledky změnila bych lékaře vysadila hormony a řešila znovu odber když bude tělo čisté https://detizezkumavky.cz/zrcadlo-rekni-jsem-je...

levandule_k
21. dub 2024

Na stanovení diagnózy je doktor, tohle je dost odborný dotaz. PCOS by ti měla kromě hormonálního profilu dr. ještě potvrdit UTZ nálezem na vaječníkách, jsou tam cysty, vaječníky jsou zvětšené. Zbytek příznaků si vygoogli.

Pokud tvoje gynekoložka není z těch hodnot moudrá, ale zároveň ti nasadila Gynprodyl a Clostyllbegyt, tak mi to přijde jako léčba stylem pokus omyl. Jak píše @lencaa11 je to na změnu lékaře, nebo pokud ji měnit nechceš, tak je to na návštěvu CARu. Tam by si s tím měli poradit a říct ti, co máš brát nebo ne. Je to tam jejich denní chleba.

reeeza
22. dub 2024

AMH není jediným ukazatelem pcos. Vůbec pcos mít nemusíš.

Ps změň gynekoložku

rosalindamelinda
23. dub 2024

Ahojky, četla jsem o 4 stupních hodnot AMH, ty máš optimální 4,0 – 6,8 ng/ml. Takže bych si s tím nedělala těžkou hlavu. Každopádně pokud si myslíš, že máš PCOS a OG ti moc neporadil, doporučuji objednat se na ENDOKRINOLOGII 😎
Moje známá měla Pcos a lékař jí nasasil Utrogestan a ještě nějaký lék jako doplněk, ale to už opravdu musí vědět a doporučovat lékař.