Výsledky z krve - zvýšené bílé krvinky a zvýšený B12. Měl to někdo podobně?

sofuliik
26. říj 2022

Ahoj, chtěla bych se zeptat a hlavně i trochu vykecat a uklidnit se, protože o sebe začínám mít strach. Mám dvě malinké děti, proto jsem tak vystrašená.
Měl někdo podobné výsledky jako já a přesto to dopadlo dobře a byl zdravý?
Poslední dobou mám bolesti kostí, pan doktor si myslí, že je to od zad a poslal mě na rentgen ale i radši na odběr krve. Revma je prý negativni, ale mám nepatrně zvýšené bílé krvinky ( myslím, že do telefonu říkal o 2 setiny) Pak mám zvysený vitamín B12, to nevím o kolik. Pak mám méně vápníku a trochu zvýšený hodnoty ŠŽ, ale s tou se léčím a dávku mi upraví endokrinolog. Mám strach, hlavně z těch bílých krvinek a B12, bojim se leukémie :( Je mi 25. Jsem z toho hrozně vystrašená a nedokážu se soustředit na nic jiného :(
Měl také někdo zvýšené hodnoty hlavne těchto dvou? bílé krvinky a B12? Snažím se soustředit na něco jinýho, ale nejde mi to. Už jsem z toho v depresích, k doktorovi se mám stavit až v úterý pro výsledky RTG páteře a vyžádám si znovu odběr krve, snad mě posle znovu, jak to vypadá a jestli se něco v hodnotách změnilo, ale do té doby, vubec nevim co budu dělat, když už teď jsem z toho tak vystrašená. Budu ráda za Vaše reakce. ❤️

neomenia
27. říj 2022

Takže jakože pokud je norma do 10.0 x 10 na 9 / l krve, tak ty máš 10,02 x 10 na 9 v littu???? Leukémie se ptojevuje obrovským zvýšením počtu leukocytů ( treba 60 x 10 na 9) a nebo naopak velkým snížením. K tomu se přidávají různé blasty, což jsou atypické leukocyty. Minimální zvýšení leukocytů o dvě setiny je prakticky úplně normální a zanedbatelné zvýšení a k tomu bez nálezu blastů bych byla absolutně v klidu a vlastně se divím, na ti lékař to zvýšení o dvě setiny vůbec hlasil? Akorát tě to zbytečně děsí, protože jsi laik a neumíš si to " přebrat".....byla bych v klidu a zaměřila se na rhb zad ...

sofuliik
autor
27. říj 2022

@neomenia Jestli tam byl nějaký nález blastu nevím, řekl mi do mobilu že mám nepatrně zvýšené bílé krvinky a zvýšený B12, no pak snížený vápník, možná proto mě bolí ty kosti. Vystrašil mě právě těma krvinkama a B12 tam to bylo zvýšené pry víc, ten vitamín. No a co vím, tak v. krvinky a B12 právě hodně souvisí s leukémii. proto mě to Vystrašilo, jestli nemůžu být v nějakým začátku. Řeknu mu, že chci jít na kontrolní testy, ale jelikož čekám menstruaci, tak na kontrolní krev půjdu tak do měsíce.. Tak se děsím, jak dopadnou další. Na rehabilitace zad jsem už objednaná.

handulkak
27. říj 2022

@sofuliik b12 muže být zvýšena i z jiného důvodu. Takže bych neplasila a pockala. Pokud so vybavuju dobre, muže souviset i se ŠŽ.