Uzliny. Co by to mohlo být?

katanovobran
13. dub 2020

Ahoj holky
Včera večer se mému příteli udělali pod čelisti dvě uzlinky na dotek dost bolestivé,k tomu únava a trosku bolest hlavy bez teplot nevíte co by to mohlo byt říká ze v krku ho nebolí poraďte

madamas
13. dub 2020

@katanovobran Nejspíš na něj něco leze.

barmil
13. dub 2020

@katanovobran mononukleoza

katule1990
13. dub 2020

@katanovobran Nemusí to nic extra špatného znamenat, nejspíš na něj jen něco leze, má nějaký zánět. Mně se tyhle uzliny dělají celkem často - většinou vzadu na krku/hlavě, za ušima, v podpaží, v třísle. Vždycky to za pár dní přešlo. Někdy i stačí mít zanícený uhrák a už to koluje v uzlinách, která na to takhle zareaguje. Před půl rokem jsem měla opravdu velkou a bolestivou na krku (asi jako půl golfového míčku) a k tomu jsem byla nemocná (asi chřipka). Byla jsem u doktora, který mě i poslal na ultrazvuk uzlin a nic vážného to nebylo, jen tahle velká mizela dost dlouho (2-3 týdny).

katanovobran
autor
13. dub 2020

@katule1990 už to jednou měl a to když měl zanet prudusek takže to asi vypadá na nějaký zanet v tele ze se o nej pokouší sahala sem mu pod tu čelist a má to opravdu velké jako hrasky,říkal ze je to dost bolestivé a dneska se k tomu přidala i maličko zvýšena teplota tak uvidíme jestli to nakonec nebude na antb

hasara33
13. dub 2020

@katanovobran ahoj, mě se takto v dětství projevila mononukleóza 🤷 samozřejmě může to být jen nějaká obyčejná viróza, ale asi bych raději navštívila lékaře nebo alespoň zavolala....já jsem se s tím tenkrát léčila téměř rok

katule1990
13. dub 2020

@katanovobran Uzliny bolí hodně, taky je mívám jako hrášky a hodně bolestivé. Myslím, že to nemusí být na antibiotika, ať nasasadí klasiku - hodně pít, čaje s medem a citronem, česnečku atd. a snad to bude dobré. Já jsem na to nikdy antibiotika neměla, jen jednou, když jsem měla tu velkou na krku, ale to mi bylo celkově hodně zle + teploty.

katanovobran
autor
13. dub 2020

@hasara33 dobře moc děkuji za odpověď,zkusím mu to říct ale znáte chlapy jdou až na poslední chvily 🤪

katule1990
13. dub 2020

@katanovobran Zkuste tomu dát dva dny, když se to nebude lepšit nebo naopak horšit, tak ať si určitě zajde. Ale v tuhle dobu bych taky k doktorovi moc nechtěla. Ale samozřejmě mononukléozu není radno podceňovat. To mě vůbec nenapadlo, neměla jsem jí. Zkuste si vygooglit její další příznaky, myslím, že je to častá a dlohodobá únava. Na uzliny celkem trpím a fakt to vždy přešlo, vždycky to bylo jen znamení, že tělo s něčím bojuje, tak snad to bude i manželův případ 🙂.

hasara33
13. dub 2020

@katanovobran je mi to jasné 😀 jenomže právě, protože mám osobní zkušenost tak bych to nepodceňovala 😉 tohle jsou učebnicové příznaky a když se to projevilo mě tak si prvně doktorka myslela, že jde o angínu a nasadila antibiotika, na které jsem ke všemu měla alergickou reakci což tomu moc nepomohlo 🙄 nicméně jde hlavně o to, že tahle nemoc může zanechat trvalé následky na játrech ...já jsem celý rok lítala po doktorech na různé testy, které pořád nevycházely dobře a brala různé léky plus dodržovala přísnou jaterní dietu což je opravdu "lahůdka" takže asi bych to raději moc nepodceňovala nicméně je pravda, že tahle nemoc má spíše mírný průběh ve většině případech, ale stejně ...je lepší si teď pár dnů poležet než se z toho dostávat několik měsíců

volfikovi
13. dub 2020

Já teď měla zánět uzlin. Nemohla jsem ani hnout krkem. Na Orl mi dal doktor antibiotika po 14 dnech v PN jsem ok. Ale bolest strašná. Doporučuji raději nechat se zhlédnout lékařem