Ahoj holky ještě mám jeden dotaz Je tu někdo kdo měl úzkosti léky pomohli a pak už se vám to nevrátilo a jste v pořádku? Slycham ze prý dokud člověk bere prášky je to dobrý ale pak se to zase vrátí děkuji.
@babka dekuju!! Takže se toho člověk nikdy nezbaví? Přichází to opakovaně?
@lucaaaaaaqa U mne to bohužel přichází opakovaně. Třeba 10 let klid a pak mě něco vykolejí a je to zpět. Ale určitě to každý má jinak.
@babka to me moc mrzí.. ale snad to bude v pořádku.. 10 let ? To je docela dost dlouhá chvíle mezi tím 😱 určitě lepší než to mít každý mesic nebo dokonce pořad byka jsem u psychiatra a dostala prášky na spaní a přes den a zařídila sem si sezení i u psychologa tak doufám ze mi to pomůže poslední 3 dny to bylo něco šíleného. Dneska už jsem spala 8 hodin místo 2 tak začínám věřit ze by to mohlo být v pořádku! Ale ten strach ze to budu mít celej život se mi vůbec nelíbí
@lucaaaaaaqa Chápu tě a je mi moc líto, že to musíš prožívat ❤ Mně hodně pomáhá prostě zaměstnat hlavu něčím jiným. Psycholog mi pomohl asi tak napul, ale mozna s odstupem casu jsem i diky nemu dokazala zase bojovat sama za sebe a ty blby leky zahodit. S tím spaním je to těžké, někdy i teď špatně spím, ale vlastně si nemůžu stěžovat. Takové ty nejhorší stavy jsou pryč 🙏
Pomáhá se i někomu svěřit, prostě ten pocit, že na to nejsi sama 🙏
úzkosti jsem měla od dětství, cca do 25 let...Jakmile jsem začala dělat práci, která mě baví, naplňuje, zvyšuje mi seběvědomí, ustalo to...hodně jsem na sobě pracovala po psychické stránce a stala se ze mě, řekla bych, silná osobnost...A já měla opravdu ty hnusné úzkosti...Prášky jsem nebrala, žila jsem s tím každý den...
Mi se úzkosti po každém vysazení vratily🤷♀️
Bojuju už 22 let a bez prášku to bohužel nejde…
@babka ano, ted mam klid, snazim se chovat a delat ve svym zivote to, abych byla spokojena a šťastná... Je mi moc lito tve ztraty. To se pak člověk vrací zpátky.... Často pomůže i psycholog, partner, někdo, komu se můžeš sverovat a pracovat na sobě dál... Neni to vždy jednoduché... Držím palce a přeji hodně síly
10 let zpět jsem měla panické ataky, Brala jsem AD v maličké dávce plus psychoterapie. Praktik mi tenkrát řekl , že bude navždy úzkostnější, to už mám v povaze, ale jinak se ataky jako takové naštěstí nevrátily, i když vynervit se občas umím až těsně na hranu, ale už to umím zpracovat
@kolunka jeee to je nejlepší slyšet ze už se to nevrátí ❤️ Doufám ze to budu mít stejně a budu v pořádku nebo se zblázním 🙄 přestává ze to mám celej život
Na druhou stranu me uklidňuje ze jsou pořad prášky abych byla v pohodě kdyz by to bez nich neslo 🍀
@babka jen se chci zeptat co to znamená nejhorší stavy? Takže když to přijde jaké to je? Jako aspoň min? Nebo na chvíli nebo tak
@skarma007 i me to též pomáhá z někým mluvit o tom ale každý den někoho otravovat nechci :(
@berushe14 pravé bez prášku by to asi neslo.
Ale na druhou stranu ai říkám tak co když to nepůjde budu je brát klidně celej život abych byla hlavně vvporadku a schopna
@kolunka taky bych rada vedela jak se to dá zpracovat v životě by me nenapadlo ze rto má takových lidic
@lucaaaaaaqa presne tak!!! Neboj bude dobre!
@berushe14 to jsem chtěla slyšet moc dekuju ❤️❤️❤️
Tak já se pridavam do klubu těch kterým se to po vysazeni AD vrací.
@marselina opravdu? A oni vám ty prášky bez problému nechají? Sem se pravé bála aby mi pak neřekli ne proste to ďas bez nich a už mi je nedají 🙈
@lucaaaaaaqa to chápu... Tak alespon po internetu si s nekym o tom popovidat? Nebo s psychologem?
@skarma007 už jsem k němu objednána na pondělí ale jedeme na dovolenou ve středu tak až pak si domluvim více sezení to je jediný z čeho mám strach abych to zvládla na dovolené je to zaplacené takze jet musíme každý mi řekne ze to není dobrý nápad ale stim nic neudělám uz.. a po internetu nějak nemám skym
@lucaaaaaaqa mne lékařka řekla ze pokud je jednou začnu brát bude to doživotní. I když se sníženou dávkou na minimum ale brát je budu. Jednou jsem vysadila a do půl roku jsem úzkosti měla zpátky
@kolunka mám to podobne😉
@lucaaaaaaqa Já se s úzkostí potýkám pohužel opakovaně. Několikrát jsem se z toho vyhrabala sama. Pak 2x antidepresiva. A teď uz se zase drzim tak nejak v norme. Prasky urcite pomuzou nabrat silu na to, aby si clovek trochu uklidil v hlave. Aspon mne to moc pomohlo. Drz se!