Úzkost a vyléčení. Vrátila se vám po vysazení léků?

lucaaaaaaqa
19. srp 2022

Ahoj holky ještě mám jeden dotaz Je tu někdo kdo měl úzkosti léky pomohli a pak už se vám to nevrátilo a jste v pořádku? Slycham ze prý dokud člověk bere prášky je to dobrý ale pak se to zase vrátí děkuji.

babka
19. srp 2022

@lucaaaaaaqa Já se s úzkostí potýkám pohužel opakovaně. Několikrát jsem se z toho vyhrabala sama. Pak 2x antidepresiva. A teď uz se zase drzim tak nejak v norme. Prasky urcite pomuzou nabrat silu na to, aby si clovek trochu uklidil v hlave. Aspon mne to moc pomohlo. Drz se!

lucaaaaaaqa
autor
19. srp 2022

@babka dekuju!! Takže se toho člověk nikdy nezbaví? Přichází to opakovaně?

babka
19. srp 2022

@lucaaaaaaqa U mne to bohužel přichází opakovaně. Třeba 10 let klid a pak mě něco vykolejí a je to zpět. Ale určitě to každý má jinak.

lucaaaaaaqa
autor
19. srp 2022

@babka to me moc mrzí.. ale snad to bude v pořádku.. 10 let ? To je docela dost dlouhá chvíle mezi tím 😱 určitě lepší než to mít každý mesic nebo dokonce pořad byka jsem u psychiatra a dostala prášky na spaní a přes den a zařídila sem si sezení i u psychologa tak doufám ze mi to pomůže poslední 3 dny to bylo něco šíleného. Dneska už jsem spala 8 hodin místo 2 tak začínám věřit ze by to mohlo být v pořádku! Ale ten strach ze to budu mít celej život se mi vůbec nelíbí

babka
19. srp 2022

@lucaaaaaaqa Chápu tě a je mi moc líto, že to musíš prožívat ❤ Mně hodně pomáhá prostě zaměstnat hlavu něčím jiným. Psycholog mi pomohl asi tak napul, ale mozna s odstupem casu jsem i diky nemu dokazala zase bojovat sama za sebe a ty blby leky zahodit. S tím spaním je to těžké, někdy i teď špatně spím, ale vlastně si nemůžu stěžovat. Takové ty nejhorší stavy jsou pryč 🙏

babka
19. srp 2022

Pomáhá se i někomu svěřit, prostě ten pocit, že na to nejsi sama 🙏

skarma007
19. srp 2022

úzkosti jsem měla od dětství, cca do 25 let...Jakmile jsem začala dělat práci, která mě baví, naplňuje, zvyšuje mi seběvědomí, ustalo to...hodně jsem na sobě pracovala po psychické stránce a stala se ze mě, řekla bych, silná osobnost...A já měla opravdu ty hnusné úzkosti...Prášky jsem nebrala, žila jsem s tím každý den...

skarma007
19. srp 2022

@babka ano, to pomáhá opravdu hodně, třeba i jen po internetu (to jsem dělala v pubertě)...

babka
19. srp 2022

@skarma007 takže más teď klid? Já se snažím taky pořád na sobě pracovat, ale třeba pět let zpět umřel táta a to mě zase totálně rozhodilo...

lenkalubina
19. srp 2022

Mi se úzkosti po každém vysazení vratily🤷‍♀️

berushe14
19. srp 2022

Bojuju už 22 let a bez prášku to bohužel nejde…

skarma007
19. srp 2022

@babka ano, ted mam klid, snazim se chovat a delat ve svym zivote to, abych byla spokojena a šťastná... Je mi moc lito tve ztraty. To se pak člověk vrací zpátky.... Často pomůže i psycholog, partner, někdo, komu se můžeš sverovat a pracovat na sobě dál... Neni to vždy jednoduché... Držím palce a přeji hodně síly

kolunka
19. srp 2022

10 let zpět jsem měla panické ataky, Brala jsem AD v maličké dávce plus psychoterapie. Praktik mi tenkrát řekl , že bude navždy úzkostnější, to už mám v povaze, ale jinak se ataky jako takové naštěstí nevrátily, i když vynervit se občas umím až těsně na hranu, ale už to umím zpracovat

babka
19. srp 2022

@skarma007 dekuji! ja jsem v te dobe bohuzel docela bojovala i s partnerem. Mas pravdu, dulezite je hlavne si udelat poradek v dusi i okolo sebe a bojovat dal. Ja jsem se pred rokem s manzelem rozesla, zahodila leky a je mi ted zase dobre 🙏

babka
19. srp 2022

@kolunka a mužu vedet, co ti pomaha to zpracovat? dekuji

skarma007
19. srp 2022

@babka to je super. Me take hodne pomaha neresit minulost a nelitovat se, to me uvádí zpátky do úzkosti... Důležité je delat pro sebe ty správné kroky, které nás dělají šťastnějšími...

lucaaaaaaqa
autor
19. srp 2022

@kolunka jeee to je nejlepší slyšet ze už se to nevrátí ❤️ Doufám ze to budu mít stejně a budu v pořádku nebo se zblázním 🙄 přestává ze to mám celej život
Na druhou stranu me uklidňuje ze jsou pořad prášky abych byla v pohodě kdyz by to bez nich neslo 🍀

lucaaaaaaqa
autor
19. srp 2022

@babka jen se chci zeptat co to znamená nejhorší stavy? Takže když to přijde jaké to je? Jako aspoň min? Nebo na chvíli nebo tak

lucaaaaaaqa
autor
19. srp 2022

@skarma007 i me to též pomáhá z někým mluvit o tom ale každý den někoho otravovat nechci :(

lucaaaaaaqa
autor
19. srp 2022

@berushe14 pravé bez prášku by to asi neslo.
Ale na druhou stranu ai říkám tak co když to nepůjde budu je brát klidně celej život abych byla hlavně vvporadku a schopna

lucaaaaaaqa
autor
19. srp 2022

@kolunka taky bych rada vedela jak se to dá zpracovat v životě by me nenapadlo ze rto má takových lidic

berushe14
19. srp 2022

@lucaaaaaaqa presne tak!!! Neboj bude dobre!

lucaaaaaaqa
autor
19. srp 2022

@berushe14 to jsem chtěla slyšet moc dekuju ❤️❤️❤️

marselina
19. srp 2022

Tak já se pridavam do klubu těch kterým se to po vysazeni AD vrací.

lucaaaaaaqa
autor
19. srp 2022

@marselina opravdu? A oni vám ty prášky bez problému nechají? Sem se pravé bála aby mi pak neřekli ne proste to ďas bez nich a už mi je nedají 🙈

skarma007
19. srp 2022

@lucaaaaaaqa to chápu... Tak alespon po internetu si s nekym o tom popovidat? Nebo s psychologem?

lucaaaaaaqa
autor
19. srp 2022

@skarma007 už jsem k němu objednána na pondělí ale jedeme na dovolenou ve středu tak až pak si domluvim více sezení to je jediný z čeho mám strach abych to zvládla na dovolené je to zaplacené takze jet musíme každý mi řekne ze to není dobrý nápad ale stim nic neudělám uz.. a po internetu nějak nemám skym

marselina
19. srp 2022

@lucaaaaaaqa mne lékařka řekla ze pokud je jednou začnu brát bude to doživotní. I když se sníženou dávkou na minimum ale brát je budu. Jednou jsem vysadila a do půl roku jsem úzkosti měla zpátky

lucaaaaaaqa
autor
19. srp 2022

@marselina
@marselina tak to mi nikdo neřekl 🥺 proste mi je dali a šla sem ale jak říkám jestli je budu muset mít celej zivot tak ať ale ať je mi donre a nikdy se to nevrátí

lenkalubina
19. srp 2022

@kolunka mám to podobne😉