Ahoj holky,
jiz delsi dobu me trapi tlaky v krku (takove svirani). Skrabe me v krku, jsem zahlenena, do toho se mi sevre krk a udela se mi mdlo. U MUDr. jsem byla, ta nic nenasla, ale ja se s tim nehodlam smirit, protoze jsem nikdy nebyla nemocna a ted me trapi tohle a ja nevim jak z toho ven. Nemate nektera zkusenost? Dekuju.
@lucy_anne doporučuji ORL vyšetření , kde provedou stěr a vyšetření optikou k vyloučení patologie
Ovšem...problém může být i na straně endokrinologické ( Štítná žláza ) a nebo nějaká bezvýznamná žaludeční kýla , reflux - ad gastroenterologie
Praktik má toto vyhodnotit a vystavit zadanku ... čímž ho nepasuji do pozice úředníka , ale taková je jednoduše správná posloupnost v řešení Tvého problémů.
Hele a neni to takovyti sevření hrdla pri panice, strachu, negativní emoci?
Byla jsi na gastroenterologii? Mohou to byt priznaky refluxu (zahleneni, hlavne zrana kasel, pocit spatneho polykani, jakoby se zuzoval krk).
@vrabcak0007 jojo, mam to v planu, jak rikam, nikdy jsem nebyla nemocna a ted tohle. Chci se toho zbavit a dal zit svuj spokojeny zivot.
Mne je po tom sevreni pak hrozne nevolno a tlaci me na hrudi. Vse ale vzdy behem chvilky odezni.
Jinak treba u mne pri refluxu bolelo jakoby v zadech, nebo na prsou, slo o prekyselenou cast zaludku.
No bud bych sla za praktikem znova, ze problemy pretrvavaji, ze to uz nejde vydrzet, obtezuje te to hodne, tak at kona, nebo bych sla jako samoplatce na gastro/orl/jine vysetreni a na krevni testy na stitnou zlazu, popr. dalsi, a pak mu to omlatila o hlavu. Nebo zmen praktika, pokud nic neresi (to se mi jevi jako nejlepsi).
Opravdu to vypada na tetanii. Horcik a zkontrolovat ionty v krvi. Ale pozor, ta psychika s tim souvisi, i když máš pocit, že je vse ok.
Mohlo by to pomoci, plus také k tomu vápník.
@priefi nene, zadne stresy, vsechno je ok. 🙂 Magnosolv jsem mela predepsany od neurologa, ale mela jsem z nej hrozne prujmy, takze na jeho doporuceni jsem brala Mg lactici. Ted mi magistra v lekarne dala kombinaci Mg a Ca, ze je to lepsi. Ja tomu prd rozumim, vzala jsem to. 🤷🏽♀️ A mela bych (doe neurologa) doplnovat jen Mg.
@lucy_anne v tom pripade bud magnosolv pit pulku rano a pulku vecer a ne pred jidlem, ale po jidle. Ca+Mg mozna na doplnek na doplneni u normalniho cloveka, avsak u tetanie to je nedostacujici. Chtelo by to bud nejaky od mudra, anebo se podivat, co je tzv.lekarsky horcik (nikoli doplnek). Pokud mas overene, ze je problem pouze horcik, tak vapnik nepotrebujes doplnovat navic. Knedlik je z nedostatku horciku. Bude dobre. Pokud by se Tvuj stav nelepsil, konzultuj s dr., byly by na rade nejspis antidepresiva
@lucy_anne Zkus se zaměřit i na psychosomatiku, něco tě v životě svírá, žere, říká se, že ti někdo leží v krku, u mě to sedělo, když jsem měla loni opakované náběhy na angíny, měla jsem konflikt s jednou osobou. Akutně mi hodně pomohl odvar k mínu, našla jsem recept na netu a zabralo to, zaměřila bych se i na stravu - omezit či vynechat mléčné, cukr a bílou mouku, doplnit vitaminy, teď v létě je to ideální. Držím palce!
Holky, dekuju. Ale ja si opravdu neuvedomuju nic, co by me stresovalo. Jak mam tedy zjistit, co to je? Jinak ja jsem velky fanousek psychosomatiky, nikdy jsem nebrala leky, ale od porodu mam pocit, ze je me telo v rozkladu. Jinak vitaminy doplnuju, jim zdraveji, jedine s cim bojuju je obrovska chut na sladke, te taky vetsinou podlehnu. 😃🤭
@lennus @priefi
@lucy_anne jak mas stare dite? Co tchyne, jake mate vztahy? Co Tvoji rodice, jake mate vztahy? Manzel vs Ty nebo vs tchani nebo Tvi rodice? Venuje se manzel ditku? Proc boj se sladkym? Nejsi spokojena s postavou? Je tady nejaka otazka u ktere ses pozastavila? Anebo u vseho sis rekla, ze ok?
A co prace?
@priefi pozastavila:
Za prve - tchyne, tu bych nejradsi vubec nevidala. Zenska, ktera dela presne pravy opak, nez ji rekneme, muj ji omlouva tim, ze je “hrozne hodna”, dle meho to proste dela naschval.
A za druhe - pritel, je workoholik a doma ho vidame jen vecer, v lepsim pripade.
A k tomu sladkemu - s postavou spokojena jsem, jsem ten typ, co by mohl snist cele prase a nepribere, ale stve me to kvuli sobe, ze proste jim az moc sladkeho. At se snazim jak se snazim, nemuzu prestat. 😑
@lucy_anne a jak casto se s tchyni vidas? A co dela napr.naschval? Tohle muze na Tebe pusobit hrozne negativne a vysledek pak je toto. Dulezite je, aby Tvuj partner za Tebou stal, ac je nebo neni tchyne hodna. Hranice je treba budovat a udrzovat a tchyne by je mela respektovat. To, ze je partner workoholik neni dobre, mela bys s nim o tom promluvit, ze ho potrebujes mit pri sobe. S tim sladkym chapu 😉
@lucy_anne jestli jsi byla jen u praktika, tak se tam vrat a vydupej si doporuceni a dojdi si na ORL, tam te prohlidnou detailneji, prip udelaji i vyter a tak..