Dobrý den všem. Měla bych prosím dotaz. Při prevenci u obvodního gynekologa mi zjistili, že mám grampozitivní koky, tenhle problém mě doprovází už rok. Pořád se mi to vrací a už mě to začíná unavovat. Chtěli bychom už s manželem miminko, ale tohle je nekončící příběh. Myslíte, že bych se už na to měla vykašlat a snažit se ipřesto? Názor od lékaře mám. Jen bych se chtěla zeptat zda tady někdo z vás měl stejný problém a jak jste ho řešili? Děkuji za každý názor.
Ano, mě bylo řečeno, že se nemám zabývat bakteriemi v pochvě pokud nemám žádné klinické potíže. Není možný mít sterilní prostředí v pochvě. Je to prý běžný a že se potom dává rodičkám před porodem atb. aby se nenakazilo miminko. U vás bych se pro jistotu zeptala, protože vy ty problémy máte a otěhotnět přes potíží ….. nebyla bych si tím jistá.
@anna987 jestli se jedná o Streptococcus Agalactiae, tak ten je přítomen v pochvě u skoro poloviny dospělých žen celý život. Obvykle nedělá potíže a neléčí se. Jen pri porodu se podávají pak antibiotika, jako prevence přenosu na novorozence. Přítomnost str.agalactiae nevadí a není překážkou k otěhotnění.