Streptokok a otěhotnění. Snažit se i přesto?

anna987
23. lis 2023

Dobrý den všem. Měla bych prosím dotaz. Při prevenci u obvodního gynekologa mi zjistili, že mám grampozitivní koky, tenhle problém mě doprovází už rok. Pořád se mi to vrací a už mě to začíná unavovat. Chtěli bychom už s manželem miminko, ale tohle je nekončící příběh. Myslíte, že bych se už na to měla vykašlat a snažit se ipřesto? Názor od lékaře mám. Jen bych se chtěla zeptat zda tady někdo z vás měl stejný problém a jak jste ho řešili? Děkuji za každý názor.

neomenia
23. lis 2023

@anna987 jestli se jedná o Streptococcus Agalactiae, tak ten je přítomen v pochvě u skoro poloviny dospělých žen celý život. Obvykle nedělá potíže a neléčí se. Jen pri porodu se podávají pak antibiotika, jako prevence přenosu na novorozence. Přítomnost str.agalactiae nevadí a není překážkou k otěhotnění.

katkatri
6. led 2024

@anna987 Zdravim, mohu se zeptat na nazor vaseho lekare? Co clovek, to nazor. Ja mam pozitivniho streptokoka b uz rok a zpusobuje mi obtize (paleni,nekomfort..). Zadna lecba, ani od imunologa nezabrala. Taky bychom chteli miminko.... Obavam se obtizi pri tehotenstvi.

anna987
autor
6. led 2024

@katkatri Taky zdravim 😊. Problem je v tom, ze ja nemam zadne priznaky. Me byla zjistena pouze kultivacne. Co vam rekl/a obvodni gynekolog/zka?

katkatri
Autor odpověď smazal
Zobraz
katkatri
7. led 2024

@anna987 Nějak se nevyjádřil, když jsem se ptala. Musím se zeptat znovu, jaký je rozdíl, mezi tím, když má žena streptokoka bezpříznakově a když dělá nepříjemnosti. Ale vím, že ho má cca 30 % rodiček, takže docela běžná věc.

katkatri
7. led 2024

@anna987 Snažíte se tedy i s kokem? 😀

anna987
autor
7. led 2024

Ano, mě bylo řečeno, že se nemám zabývat bakteriemi v pochvě pokud nemám žádné klinické potíže. Není možný mít sterilní prostředí v pochvě. Je to prý běžný a že se potom dává rodičkám před porodem atb. aby se nenakazilo miminko. U vás bych se pro jistotu zeptala, protože vy ty problémy máte a otěhotnět přes potíží ….. nebyla bych si tím jistá.