Zitra mi budou trhat sedmicku a je to vubec poprve co mi bude neco delat zubar a mam hrozny strach potrebuji uklidnit😔
@terka80 neboooj. Je to rychlovka. Injekce je trošku protivná a jinak nic neucítíš. Na doma si nachystej chladivej gel na otok.
Neboj! 🙂 fakt to nic není. Dostaneš injekci, po který neucitis vůbec nic, jen to možná trochu “loupne” jakoby jak půjde zub ven, ale žádná bolest. Mě trhali všechny osmičky, plus dvě stoličky navíc kvůli rovnátkám a za sebe můžu říct že ani jedno trhání opravdu nebolelo 😊
Snad te nevydesim, popisu moji letosni zkusenost.
Ceho presne se bojis? Ja mam obecne hruzu z jakyhokoli zakroku u zubare. Na jare mi trhal total shnilou osmicku. Mela jsem hrozny strach, ze nebude injekce fungovat a bude to bolet 😂 ale pichnuti jsem skoro necitila, behem chvilky zacala huba drevenet a nebylo citit krom tlaku nic. Kdyby me to bolelo, mame tam domluveny signal a jeste by to opichli znovu.
Nevim jaky mas duvod trhani, u me tim, ze byla zkazena a navic blbe rostla, byla jsem upozornena, ze to muze tlacit, muzu slyset krupani, protoze to kroutil na vsechny strany, aby koreny nenadelaly moc neplechu, cimz se trochu rozpadla a trocuu to trvalo, ale celkove to bylo fakt v pohode. A to rikam jako clovek, kterej by k zubari nejradsi nechodil 😂
Na doma si urcite priprav chladivy obklad, jeste pred odeznenim injekce mi bylo doporuceno lupnout prasky, zubar ti muze napsat neco na predpis, ja nakonec prezila na Nalgesinu. Trochu mi to nateklo a udelala se modrina, jak kdyby mi dal nekdo pesti 😂 jedla jsem vicemene normalne uz ten den, jen jsem to mela site, coz mi branilo trochu v otvirani pusy, tak jsem si jidlo krajela na kousky jak pro batole. Po cca tydnu to uz bylo vcelku ok.
@claire90 bojim se celkove zubare,kdyz jdu na cisteni zubniho kamene tak si nechavam opichat celou pusu abych nic necitila,injekce se nebojim neni prijemna ale bez ni to nejde aspon ne u me.budou mi trhat sedmicku protoze se skazila az do nervu,tlaci na ni 8 ktera roste nasikmo a tu budu muset taky v budoucnosti odstranit.
Ani mi nemluv - od 14let oddaluji trhani zubu moudrosti ( všech 4 ) půl roku zpet jsem dostala infekci do jednoho ze zubu , zubaře jsem presvedcila o ATB , ale asi věděl , ze nepomuzou - každopádně má se mnou velkou trpělivost . Po tydnu bolesti s ATB jsem se dobelhala zpet a prosila o vytrhnuti . Ruce se mi klepaly , dal mi spoustu casu a tri injekce , protože jsem tam delala divadlo ;D no , trapas jako blázen - zub vytaženy za minutu a když mi řekl hotovo , myslela jsem , ze ještě nezačal . Zákrok absolutně nic není - nic necítis , ani jeho prsty ve tvé puse - jen si dávej pozor po zákroku , to ti malo který zubař dá dostatečně info . První den si udělej jen smoothie , pak polévku , bramborovou kaši a tak . Nepodceň vyplachy aby rána byla čistá ( první dva dny jsem šalvěj a hermanek jen tak jemně prevalovala v puse ) hlavně opatrně na bublinkove pití atd , at se ti sraženina neuvolni - pak se muže utvořit tzv suché lůžko
@terka80 tak to jsi na tom podobne. Taky chci injekci na vse, preventivne 😅 Uprimne fakt jsem to cekala horsi, i tu naslednou bolest jak to prijde k sobe. Ten Nalgesin je mnohem lepsi nez Brufen, kdyby nezabiralo, naklusala bych si pro recept na neco "lepsiho" 😅 celou dobu jsem mela zavrene oci a snazila si predstavovat, ze tam nejsem. To zvladnes 🌹
Já jdu ve středu na trhání osmičky. Ale před lety už mi jednu trhali, tak už takový strach nemám, protože to není fakt nic hrozného 😊
Trhání se bát nemusíš, díky umrtvení to nebolí, jen cítíš tlak v puse. Já se bála spíš té šílené bolesti, co přijde potom, ale... ona nepřišla. Nebolela mě přímo ta rána, spíš celá jedna strana pusy + krk při polykání. Ale byla to prostě jen normální bolest, nic nelidského, co by člověka donutila lézt po zdi. Trhali mi dvě osmičky, při první jsem si dala na první noc paralen, při druhé už vůbec nic nebylo potřeba. Tak držím palce, ať je to i u Tebe v pohodě 🙂
Trhali mi několik zdravých zubů asi ve 12ti, aby se mi vešly tam, kde mají být. Jako dítě jsem se vůbec nebála, neměla jsem žádné bolesti, jen jsem slyšela jak to praská, jak se trhá zub od dásně, ale byl to fofr. Chladila jsem si tvář zmraženou šunkou a vůbec z toho nemám žádný trauma. 😉
Holky moc vam vsem dekuju,trochu jste me uklidnily,zitra dam vedet jak jsem dopadla 😁
@terka80 hodně stesti ;)
@gabriela_morais dekuju 😁
@terka80 Hodně štěstí to zmaknes jak nic ☺️
Díky za tuto otázku, za měsíc jdu trhat osmičku (v 35 letech mi vyrostla první 😲) a trochu jsem se bála, jaké to vlastně bude.
Jen mě napadá, zuby by se asi neměly trhat při MS, ne? Člověk má trochu zředěnou krev. A já mám takový nevyzpytatelný cyklus, někdy 17 dní, někdy 25, tak vůbec nevím, jak to bude.
Já tomu říkám nutné zlo 😂 zubaře se od dětství nebojím,ale přítel z nich měl hrůzu. Dokud jsme neskončili na pohotovosti. Tvář měl,jako by tam schovával švestku. Zub šel ven,ale už měl zánět okostice. Takže obden na dreny. Od toho okamžiku uznal,že nestojí za to,se zubaři vyhýbat.
Holky je venku a vuuubec to nebolelo ani sem neucitila ze je venku,injekce zabolela ta jedna ale ok.v patek jdu na cisteni zubniho kamene to uz bude hracka 😁
@terka80 To bude v pohode, injekce trosku stipne, ale pak uz je huba mrtva a necitis nic 😉 ...ja minule u osmicky ani nepostrehla, ze uz ji mam venku ;)