Ahoj, jelikož se nevyspím kvůli hlučným sousedům, spím se špunty. Dnes mě po probuzení hrozně svědilo ucho. Opatrně jsem se tyčinkou podrbala, ale nezajizdela jsem dovnitř. Na tyčince jsem měla krev, slabě růžovou. Teď mě docela trochu to ucho pobolívá. Je možné, že bych měla nějak poškozený vnitřek? Jak se pozná třeba zánět středního ucha? Nikdy jsem ho neměla. Špunty dávám hluboko, je tak, aby se udržel a nevypadl. I tak mi někdy v noci vypadne.
Měla jsem je jen 3x ... To je pěkný, konečně jsem se po dlouhé době vyspala, už jsem byla hrozně vyčerpaná ... Nevím jak to řešit jinak 😔
Spim se spunty kazdou noc uz asi od 15 let, tj pulku meho zivota, mam exremne lehke spani, vzbudi me mysi prd, jak se rika. A toto jsem nikdy nemela. Bude to zanet zevního zvukovodu, k lekari.
@aselluska ty jo, kde bydlis, ze slyslis tak moc sousedy? A nebylo by lepsi s nimi hodit rec, pripadne si prestehovat loznici?
Ano, už ráno jsem se objednávala. Díky 😊
@sudylichozrout ne, je to sobecka ženská, která se nebude omezovat, předělali jsme byt, jenže po předělávce se tam nastěhovala a ložnici už musíme nechat, je jedno kde spím ani v obývaku si nepomůžu protože madam buď dupe sloním krokem, nebo má ve 3 ráno pánskou návštěvu a třískají dveřmi ...
@aselluska čí je ten její byt? Má ho v osobním vlastnictví? Je tam v nájmu? Je to družstevní? Dá se to řešit.
Má ho v nájmu. Už za ní byla sousedka ohledně něčeho jinýho a popřela to, co před tím udělala i když to viděli i jiný ... Už jsem to vzdala.
@aselluska tak to musite resit s pronajimatelem - majitelem bytu.
Holky, rady jako promluv si s majitelem bytu apod.jsou krásný idealismus. Spím každou noc se špuntama v uších a to i s dítětem vedle sebe, prostě jinak bych nespala vůbec. Problémů s ušima jako má zakladatelka se bojím hodně, ale jinak prostě nespím..
@mourovatakocka Nejsou idealismus. Prostě se člověk musí trochu informovat a obout se do toho. Viz zde:
https://www.bydleme.cz/koupili-jsme-byt-ale-rus...
Stačí Google a síla na to, jít to řešit. A pokud je byt v družstevním vlastnictví, má družstvo docela dost možností, jak postupovat.
Tady je problém, že na všechny dole dělá hodnou a milou a ostatní si to o ní myslí .... Ve 3 ráno se baví nahlas, vstává brzo a chodí spát pozdě, je to o hodně lepší že už aspoň nekřičí na dítě, ale spát v tom nejde, tříská dveřmi, a největší problém je to, že majitel loni rekonstruoval a dál po celým bytě plovoucí podlahu a paní zřejmě nemá nábytek protože slyšet je i když čte pohádku ... Jednou jsem si dovolila upozornit na hluk a připadá mi to, že to dělá schválně, uvažuji o kontaktování majitele, ale má to smysl? Aby nebyl závěr, že je to chudák matka samoživitelka ...
@aselluska Majitel bytu asi udělal špatnou rekonstrukci. Taková ta extrémně levná plovoučka je dost hlučná a musí se dobře podložit, aby nedělala kravál. Vím to od mámy, kdy nad nimi si soused takhle zmrvil podlahu a naši ho slyšeli fakt festovně.
Jinak tobě by mohla pomoci celkem jednoduchá věc. Pokud nechceš jít cestou stížností a řešení s majitelem a pod., tak si udělej v ložnici odhlučnění ze speciálního sádrokartonu. Např. tady:
https://www.potichu.cz/odhlucneni-bytu/
Pokud jsi v bytě v nájmu, budeš muset požádat o svolení (případně spolufinancování) majitele. Bez jeho vědomí to nedělej. Pokud ti byt patří, tak hurá do toho. Strýc si takhle odhlučnil souseda...
Plán B, trošku šetřit a postavit si ... Jinak to nevidím. Ze zkušenosti jiných ten odhlučněný strop někomu také moc nepomohl, nemůžu dát peníze za zkoušku 😔
@aselluska Pokud to není sousedka "vedle", ale "nad" a je to jak popisuješ, tak jenom řešení jít prostě opravdu pryč z bytu nebo někam do nejvyššího patra. U nás to beru jako standard - když se někdo nade mnou projde, klepe se lustr. Ale já spím kdykoli a kdekoli, takže mě je to prostě jedno, kdo se jak prochází.
Holku, co bydlí v mém bytě (bydlím u partnera, v mém bytě kamarádka) opravdu prudila paní, co se nastěhovala pod ni z domku a chodila jí nadávat málem za každý krok. Dokonce ji i uprostřed noci přišla vzbudit, co je to tam za randál - pravděpodobně lidi v bytě šikmo nad ní (v jiném vchodě!!). Pravdou je, že co si pohovořila se mnou a já ji ujistila, že kamoška "chodí spát se slepicema", tak pochopila, že kdybych tam bydlela já, moc si nepomůže (před otěhotněním jsem chodívala spát i kolem jedné v noci, teď co potřebuji spát déle a mám pitomý rozvrh ve škole, chodím spát před půlnocí, ale chlap tak v jednu až ve dvě) - no, každopádně už si přestala stěžovat i budit.
Takže ono je to těžké - sousedka nemusí vůbec mlátit dveřmi ani chodit úmyslně nahlas, takže pokud by se opravdu udělalo měření, zjistíš, že to je "normální stav". Nemůžeš člověku zakázat v noci chodit (mimochodem - před otěhotněním jsem chodívala kolem té třetí na záchod, teď chodím i několikrát za noc, občas někdo v noci nemůže spát, tak je nějaký čas vzhůru a při tom prostě sem-tam chodit bude). Pokud je někdo na spaní moc citlivý, tak nezbyde než domek nebo nejvyšší patro - já mívala jako malá nad hlavou vojenské letiště a usínala jsem za zvuku třesoucích se tabulek v okně.
@merope Nejvyšší patro 😂, to jsem kupovala já, takže neposlouchám kročeje, ani třískání dveřma, ale hudbu, konkrétně ducducduc, soused pod námi asi dělá raketového inženýra a musí se chudák po práci odreagovávat. Svého času bylo jedno jestli je to v sedm ráno nebo ve dvě ráno, a mezitím půlku dne, po domluvě je to lepší. Nicméně, to není o patře, je to o lidech a sousedy si člověk nevybere..
@mourovatakocka Tak pozor - hlasitá hudba, to je něco jiného, tam je vhodné s tím nějak pracovat (i když mě takhle sousedka, když jsem ji v jedenáct v noci přišla poprosit, zda může ztlumit televizi, místo omluvy, začala vysvětlovat, že proto máme vedle jejich obýváku kuchyň, abychom se navzájem nerušili a že kuchyň není na spaní a vypadala děsně uražená, že jako to tu televizi neuslyší - já spala v kuchyni proto, protože jsem měla chřipku a nechtěla nakazit partnera a bylo to i pohodlnější v tom, že jsem měla čaj po ruce, nemusela nikde lítat a tak).
Základní problém, co se tu řešil, byly kroky, dveře a podobně - to se prostě občas nese a těžko se s tím dá něco dělat, pokud má někdo lehké spaní a slyší to.
Ono když se k tomu přidají naschvály, a nadávky ... Jak to že tedy si na nás nestěžují? I když jsme se ptaly, jestli je cokoliv od nás hlučný, i hudba ( ve dne). Mě by nenapadlo na někoho v noci řvát. Obzvlášť když si dovolíte jednou ve 3 ráno zabouchat, když už 4 hodiny chcete spát a ona si tam hlasitě vypráví tak, že rozumíte všemu. Pak začne dělat naschvály? Na co? Nepotřebuju vědět, co tam dělá a co komu říká. Tohle už je extrém, rozumět každý slovo. Proto alespoň ty špunty. Když příjde v noci z tahu a huláká vám u dveří? Když jdu večer i v 10, tak jdu potichu ...
@aselluska Tohle ale svědčí o velmi velmi velmi špatně udělaném odhlučnění - já rozumím od sousedů doslova naplno puštěné televizi, ale že bych rozuměla slovům, to ani přes zeď natož od lidí nad námi. Ani si neumím představit, jak špatně to musí být udělané, aby bylo rozumět slovům.
Typla bych jak už je psáno v přiloženém odkazu: levná plovoucí podlaha a ještě udělaná svépomocí zřejmě.
@aselluska dlouhodobe spani se spunty je cesta k peknym potizim. Jestli citis i bolest kolem ucha, mas v nem vlhko a ruzovou tekutinu, uhnala sis zanet vnejsiho zvukovodu. Bez na ORL, daji ti na to kapky. Ja si tohle zpusobila kdyi taky ze spuntu. Od te doby nepouzivam ani spuntova sluchatka, nic. Mam usi citlive.