Rozšířená pánev po porodu - zkušenosti. Jak vše vrátit do normálu?

22. led 2021

Ahoj všem
jsem rok a něco po porodu a bohužel mi zůstala dost rozšířená pánev. Nabraná kila v těhotenství jsem shodila a dokonce ještě něco navíc takže vážím méně než před těhotenstvím jenomže vypadám, že jsem naopak neshodila ani deko.
Bylo mi řečeno, že se to do roka od porodu vrátí do normálu, ale bohužel ne, nevrátilo. Takže před těhotenstvím jsem měla přes boky 105 a momentálně mám 120.
Měl by někdo nějakou účinnou radu na nějaké cvičení, odborníka nebo cokoliv, co by mi efektivně pomohlo? Vážně mě to trápí 😢 díky 😉

barmil
22. led 2021

Ono se to vážně vrací pomalu. Ideální je pilates, pomůže zpevnit vnitřní svalstvo a podržet vše tam, kam to patří. Někdy bývá problém kojeni, vylučuje hormony, které pořád drží vazy rozvolnene, takže se to vlastně vrací do normálu až po ukončení kojeni.

mamikry
22. led 2021

Jak pise @barmil, pilates nebo joga na stabilizaci vnitrnich svalu. Ale uprimne, mne se panev uplne do normalu nevratila, a to jsem cvicila dvakrat tydne poctive. Trosku rozsirena je porad, ale ne zase tak dramaticky.

autor
22. led 2021

@barmil já už nekojím od 8. měsíce malého, ale bohužel tedy pánev je prostě rozšířená 🙄 já jsem už před těhotenstvím nebyla hubeňour, ale teď to teda vypadá opravdu katastrofálně a hlavně mi nikdo nevěří, že to není z vyžranosti 🙄 doufám, že brzy otevřou fitness centra a zkusím se ještě přihlásit na pilates nebo tu jógu, třeba to pomůže

marketanova
22. led 2021

Určitě pohyb a cvičení. Potom pokud tě zlobí i močový měchýř a celé vylučovací a rozmnožovací orgány, tak třeba brusinky a bylinné čaje hodně.

mamikry
22. led 2021

Delaji se i online kurzy, kdybyste chtel zacit driv. Cekat na fitka budete nejspis az do jara.

autor
22. led 2021

@marketanova to je naštěstí v pořádku, cyklus se mi teda srovnal až po roce od porodu, předtím jsem s tím měla problémy, ale naštěstí teď už je to dobrý a kromě bolestivé ovulace (což jsem předtím neměla) mě nic netrápí 🙂 jen ta rozšířená pánev z estetického hlediska