Dobrý den, má někdo podobnou zkušenost?
V práci pozitivní antigenní test (lehké příznaky nachlazení asi 2 dny), doma několik antigenních testů z nosu opět pozitivní, ale ze slin negativní (večer už bez příznaků).
Druhý den po pozitivním testu z práce - dopoledne PCR test a ten negativní (ještě ráno téhož dne pozitivní antigenní test z nosu, ze slin negativní). Opravdu nevím co si o tom mám myslet.
@viktorie17 Já : minulou neděli, zvýšená teplota, bolest kloubů, celková únava. Ještě ten den jsem šla na PCR , ten mi vyšel negativní. Doma antigen taky negativní. V pondělí mi bylo už úplně dobře, jako mávnutím kouzelného proutku. Ve středu večer se mi spustila rýma, jeden antigen negativní, druhý pozitivní. Šla jsem tedy ve čtvrtek znovu na PCR, a ten už mám pozitivní. Zůstala mi jen rýma a časté kýchání. Ostatní doma ( manžel a 3 děti ) negativní. Ani nemají zatím žádné příznaky.
@viktorie17 ja si myslim ,ze by uz tohle silenstvi melo prestat☺️ Ty antigeni testy jaou uplne k hovnu a jeste snad mohou ukazatbi obycejny nachlazeni…mamka v praci ma pana co ma pokazdy antigenni testy pozitovni a pcr vzdy negativni…druha znama byla na 3 mistech na pcr a jednou pozitivni 2 x negativni….ja za celych 14 dni co jsme covid mela jsem nemela pozitivni antigen…
@michaelarousova Jedna známá má podobný případ. Dítě ve škole pozitivní antigenní test, pcr v ten den negativní, doma antigenní testy pořád pozitivní a za další 4 dny na pcr (na jiné místo než při prvním) a opět negativní.
@misicka1988 Fakt je v tom bordel. Člověk neví, čemu má věřit ☹
@viktorie17 Antigenní testy "občas" vykazují falešnou pozitivitu. https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/antigenni-te...
@levandule_k Taky si prostě myslím, že ty antigenní testy zachytí i jiný virus v těle (než je covid), proto by se mělo jít na PCR a ten to buď potvrdí nebo vyvrátí. Ale, že by byl špatně i ten PCR? Mám právě víc lidí v okolí, co antigenní testy pozitivní a i opakující PCR negativní (na jiných místech a po několika dnech)
@viktorie17 ono i u Pcr testu zakezi na kvalitě odběru kolik toho ns tu steticku neberou … já 1000 covid chytla od syna pozitivního hned dráhy den bolest v krku za 3 dny Pcr test negativní pozitivita mi vyšla až 4 dny po nemoci co už jsem byla úplně zdravá … antigeny jinak pořad negativní … zajdi s odstupem par dni znova na Pcr
@viktorie17 Znám osobu, které vyšel výsledek PCR testu nejasný...
@europa00 spíš je taky sranda, že jsem do styku s pozitivní osobou nepřišla a nikomu z mého okolí nic není
@viktorie17 Já bych to asi řešila tak, pokud vyšel negativní pcr test, považovala bych to za směrodatné a už se dál sama antigenem netestovala. (Samozřejmě povinnost ve škole/práci je, tak bych to respektovala a buď by byl test negativní, nebo se to zase řešilo pcr.)
Třeba přišla jsi přišla s pozitivní osobou a ani o tom nevíš.
Mě zas bylo předevčírem soufl od žaludku, bolela mě hlava, včera bolest hlavy a celého těla, tak si říkám, to je jasný a fakt sem čekala pozitivni test, no a sněhobílo. Zítra budu opakovat, ale cek uz je fakt paranoidní a zblblej.
@levandule_k dnes už mám i antigenní test negativní. Spíš mě fakt zajímaly zkušenosti jiných, jestli je tohle vůbec možné 🙂)
@ondul při každém pšíknutí hned dělat test 😀 a na pcr radši nejdeš?
@levandule_k Mě taky, před rokem a půl. Dokonce mi volal šéf odběrového místa 😀
@viktorie17 ono to nevíš … syn a větší decek úplně bez příznaků… manzel to stejně ani nezakaslal. Takže pozitivního nepoznas omikron je u většiny lidi slabší než Rýma takže opravdu záleží, ale znám i silné reakce na omikron je zo opravdu individuální
Manzel si udelal antigenni test ze slin a byl negativni, ale vzhledem k tomu, ze jsme meli jasny priznaky tak jsem mu rekla at si udela znova test, ale z nosu. No a z nosu mel pozitivni. Testy od sebe asi 10 minut, takze ja jim moc neverim 😀 ale pcr mel pozitivni a to si jeste pred odberem kapal do nosu Sanorin, kterej muze zkreslit vysledky a falesne vyjit negativne 😀 ale jeho to nenapadlo.
@viktorie17 No u nas je volny termin na PCR test az za sedm dni 🤷, takze to je stejne k nicemu. Nastesti sem na rodicaku, takze si muzu bejt doma zavrena jak potrebuju.
Píše to teď celkem dost lidí, že mají příznaky, jsou třeba doma v karanténě s pozitivním a pcr nic....https://www.novinky.cz/domaci/clanek/pcr-test-j...
@hojda Taky jsem něco podobného četla, že i kdybych byla ten den provedení testu v práci poslední den infekční, tak by měl covid v těle najit i tak pcr test. Že hlavně pozitivní antigenní testy jsou v případě, že si na nejvíc infekční (takže to jsem stejně musela být ještě ten den kdy jsem šla na pcr test, když byl asi hodinu a půl před ním antigenní pozitivní). Pochybuju, že by covid tak rychle zmizel. Buď jsem žádný covid neměla a antigen ukázal na jiné onemocnění (z nachlazení) a nebo je pcr test špatný.
Jdi znovu na pcr