Zdravím zkušené maminky. Před 7 měsíci jsem měla po špatně napíchnutém epiduralu,kdy mi trefila dva nervy v noze,která brněla a cukala,postpunkční syndrom. Je možné,že mi nějaký nerv porušila a já teď cítím dva prsty na noze jako v lokální anestezii? Nekladla jsem na to důraz. Myslela jsem si,že mi na to tlačí maxi bradavice. Dnes bradavice vyřízlá a doktor říkal,že to bradavicí být nemůže!!!!! Má s tím někdo zkušenosti?
Děkuji za reakci. Jen doufám,že se to nemůže horšit. Kdybych aspoň z to epiduralu něco měla:-/
Děkuji. Ti dva mi vše vynahrazují.... 😎
Já třeba nesnesu, aby mi někdo sahal na záda v místech, kde epidural dělali. Dělá se mi z toho mdlo a na zvracení, přitom to nebolí, ale prostě mi to šíleně vadí.
Takže spíš víc škody než užitku....
Me epidural pichala medicka a dělala to na dvakrát asi 45 minut při kontrakcich kazde 2 min.Epidural sice pomohl ale nakonec uskodil.Nechaly mi hadicky s jehlou v zádech 3 dny po porodu a nedelaly si s tím starosti.Az me natekla noha a já nemohla chodit tak se ro rychle pohnulo.Pak šlo vse hned a bez kecu.No a teď mam desny krecovy zily a hnusný bolesti který se vedou od vpichu po epiduralu az do nohy😓
Jejda. Manžel říkal,že mi to píchala asi 10x. Měla jsem šílený hematom na zádech a doktor,co mi dělal krevní zátku,která měla pomoci na bolesti hlavy se zhrozil. Neměl to skoro kam píchnout...........Doktorka měla nahnáno a přišla se mi omluvit,ale teď mi to je naprd. Kdybych teď měla jít na operaci a měla mi dělat anestezii tato doktorka,tak radši nejdu. Uvidím,co mi řeknou na neurologii. Třeba to bude mít nějakou dohru...
nejsem sice po epidurálu, ale po císaři a už půl roku mám 2 prsty na pravé noze jakoby opuchlé, oteklé, bolí to jak čert, nemůžu pořádně chodit a NIKDO z doktorů mi zatím neuměl pomoct, tak jsem zoufalá, kdyby to tak mělo být do konce života....☹((
@miky31 ,.......................epidural by měl zavádět anesteziolog a nebo teda medik pod jeho dozorem.Dost se divím,že jste se tenkrát neozvala-já jsem na toto dost háklivá 😅 Epi jsem měla jen u 2.porodu,protože mi vůbec nepostupoval(měla jsem kontrakce po 2.minutách 5 hodin)a bylo potřeba,rozvolnit mi svaly.Normálně zavolali anesteziologa,ten mi to tam zavedl hned na 1.pokus a po porodu ze mě všechny hadičky vytahali.Rodily mě tedy žákyňky,ale pod dozorem doktora,takže jsem byla v klidu.Sice mě pak celé šestinedělí bolely záda v kříži,ale pak to naštěstí přešlo. 😉
@jozina86 ,.....................zkusila bych si s tím zajít na neurologii a zkusit to vyřešit nějakou rahabilitací 😉
@miky31 ano, no mě ho naštěstí zavedli za 10-15 minut kdyby mi ho zaváděli jako tobě tak nevím 🙂
nezávidím těm co rodí dlouho a jsem ráda, že jsem měla štěstí na rychlý porod (cca 4,5 hodiny od první kontrakce-porod vyvolávaný) ale když mě sestřička viděla asi netušila, že to půjde takhel rychle - na monitoru jsem totiž neměl a silný kontrakce ten index asi 30 - a já jen cože tak málo - vždyť to celkem cítím a u prvorodičky vůbec nečekali že to půjde takhle rychle. Jen doufám, že u druhého budu mít také štěstí to už zkusím bez epidurálu 😉
@ladyhacek Tichá závist. 🙂
první vyvolávaný,šel normálně,ale pak se seknul a musel jít vakuem ven.Porod 5h. Dcerka vyvolávaný porod. Na nervy jsem už byla od večera,měla vysoké ozvy,tak stále se jen rozhodovali,zda mi neudělají císaře. Ráno na porodní. Vyvolávačky,kontrakce cca 1,5-2 min. Neotvírala jsem se. Píchli mi do kapačky léky proti bolesti. Za chvíli zvedli dávku vyvolávačky,takže léky přestaly fungovat. Po 8h,kdy jsem usínala mezi kontrakcema a musela jsem být stále na přístrojích kvůli malé,mi přišli píchnout Epidural-------------------Nic. Po 10H už jsem to nezvládla psycho,protože mi doktor řekl. Otevřela jste se o 1cm. Tak jsem je přemluvila na císaře(musel být kvůli zmrvenému epi v celkové an.). Dva dny od porodu - postpunkční syndrom. Z postele jsem se zmohla zvednout po 10 dnech. O dcerku se mi postarali sestřičky. Závěrem: Už nechci rodit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@jozina86 ahoj, já nemám zkušenost osobně, ale dělám na chirurgickém JIPu a už jsem zažila případ kdy mladý chlap po epidurálu necítil obě ruce a má potíže trvalé 😒 A naše rehabilitační zažila již více než jednu ženu po porodu ( s Epidurálem ) trvale s plegií či parézou.Takže možné to je a opatrně s epidurálem, není to vždycky výhra 😒