Dobrý den ,chtěla bych vědět jestli jste měli podobný případ jako já.
Když jsem byla malá,asi kolem 10ti let,dost často se mi stávalo,že jsem měla píchání u srdce. Když se tohle dělo,neměla jsem možnost se zhluboka nadechnout,pokud jsem se pokusila tak mě dost nepříjemně píchlo,bodlo u srdce a s tou bolestí jsem musela dýchat jen velmi mělce. A nesměla jsem se ani pohnout,protože pohyb to jen zhoršil. Byla jsem na různých vyšetřeních a nikdo si nevěděl rady. Asi po dvou letech to samo zmizelo a myslela jsem si že mám klid. Jenže dnes (je to po 13letech) se mi to stalo znova. Máte někdo zkušenost?
Mívám to taky, jsem i sledovaná na kardiu, ne teda kvůli tomuhle a v pohodě. Respektive to mám pravděpodobně od zad
@bricka Taky se mi to děje, úplně přesně jako popisuješ. S doktorem jsem to teda nikdy neřešila, ale mám pocit, že mi někdo říkal, že by to mohl být skříplý mezižeberní sval. Takže se tím vždycky uklidňuju, když se mi to stane, že to nic není 😀.
@tasimia taky jsem jako malá byla na Sony,EKG a bůhví na čem všem a nic nenašli. Jen co mi máma pak říkala,že prý ji doktoři řekli že se to stává ročníkům 94 😀 a to bylo všechno 🤷♀️ a toho nádechu se právě bojím..ja doufám že už se to nebude opakovat ,ale vždycky mě to paralizuje a nemůžu se ani hnout. Ale asi to příště pokud se mj to stane,zkusím. Takhle mě to chytlo v autě a já tam seděla 5 minut,nehnutě než to přešlo 🤷♀️
@katule1990 já jen jako malá. Teď jsem jen koukala po netuším a nikde nic není 🤷♀️ jen mě zajímalo co by to mohlo být..tak je mi jasný že infarkt to není 🤣 takže tím se zase uklidňuji já 🤣
Je to skriply nerv v hrudníku, nemá to se srdcem nic společného.
Bývá to opravdu nejčastěji od zad. Pomáhat můžou masáže (aby se to neopakovalo) a myslím, že třeba i jóga nebo nějaké podobné cvičení, které umí protáhnout i posílit záda.
Taky se mi to stává už od dětství. Pomůže to předýchnout, jak už zde zaznělo. Na kardiu jsem byla z jiného důvodu a vše o.k. Taky tipuju nějakou svalovou blokádu. Ale ročník jsem teda jiný 🙂.
@bricka Mě se to stane třeba jednou za půl roku. Někdy "častěji", ale nikdy jsem to nikomu neřekla. Bála jsem se, co by to mohlo být a kde by mě všude hnali :D Teď jsem vlastně ráda, že v tom nejsem sama a dotaz dál někdo jiný :D Aspoň vím, že to nic není a nemusela jsem to dát do světa já :D Takže vlastně děkuji za tento dotaz :D
@bricka mi se to stává též, musím to hlubokým nádechem jakoby "prebýt". Když dýcham lehce, trvá to déle, takhle se nadechnu, sice to píchne jak ďas a je klid. Moje doktorka říkala, že to má spoustu důvodu - od stresu, zád, po nemoci a někdy to nemusí mít důvod žádný 🙂. Jinak jsem byla na sonu srdce, akorát z jiného důvodu a vše ok 🙂.