Ahoj holky,
mám za sebou dva potraty, jeden v 8T a druhý ve 12T. Druhý s revizí.
Genetika vyšla v pořádku. Ted mám výsledky imunologického vyšetření, kde mi bylo zjištěno, že mám sníženou hodnotu proteinu s (jednou vyšla 50, podruhé 46, referenční hodnota je 70). Má to být spojené s horší srážlivostí krve a lékař indikoval, že by to mohla být příčina opakovaných potratů. Jakmile zjistím, že jsem těhotná, měla bych si píchat injekce Clexan.
Chtěla jsem se zeptat, jestli tu nejste někdo s podobnou diagnózou, nebo již máte těhotenství za sebou a jak to případně probíhalo.
Měla bych mít i kontroly na hematologii.
Budu ráda za jakékoliv informace 😊 děkuji! M
@evculinda dobry vecer, jste si jista, ze to byl potrat? 2/2020 a 3/2020 mi prijde spis jako, ze to byla menstruace. Jinak ja jsem vedela, ze mam mutaci, takze jsem po poslednim potratu volala hematologovi, ze planuji tehotenstvi a informovala ho, ze jsem jiz prodelala potraty, takze me poslali na nove testy krve. Take mi rekli, at prijdu co nejdriv po otehotneni, ze bude nutne nasadit injekce.
@mhpraha ahoj, ja mam podobnou zkusenost. Jsem po dvou samovolnych potratech 5. a 7. tydnu, obs nastesti bez revize. Imunologii jsem mela v poradku, ale mam spatnou srazlivost krve kvuli leidenske mutaci. Nyni jsem tehotna v 7 tydnu a od 5.tydne si picham fraxiparin a jsem pod dohledem hematologa i gynekologa. po druhem potratu mi rekli, ze at si opravdu hlidam, jakmile otehotnim, tak at hned prijdu, ze je nutne nasadit nizkomolekularni heparin a zaroven jsem dostala utrogestan na udrzeni tehotenstvi. Pichani je tedy des, ale neda se nic jineho delat... verim, ze vse bude ok 🙂 a tobe preji to same a brzke tehotenstvi 🙂