Od porodu mě trápí nechutenství, nemám vůbec chuť na jídlo, a když už do sebe něco dostanu, tak třeba jen dvě tři sousta. Máte s tím taky někdo zkušenost?
uplně stejně, před porodem 23 kg nahoře a měsíc po porodu 20 kg dole, nic jsem skoro nejedla, spíš jsem jedla jen aby to nemělo dopad na mlíko
U mě zabralo, když mi chvíli vařila mamka... (Domácí jídla co znám z dětství.)
@klokanka31 jo,jedla jsem jen,abych se udržela na nohou,plus nebyl čas ani síla na to si něco udělat. Tak jsem si dělala nutri drinky od semixu. Mají i dobré instantní kaše a je to cenově přijatelné
@klokanka31 Měla jsem po prvním porodu, ze stresu. ( Po porodu mi něco v porodnici zvorali, a to nastartovalo stres. ) Nedostala jsem do sebe ani polévku, nešlo mi vůbec polykat, naprosté nechutenství. Tento stav jsem nikdy dříve nezažila. Trvalo to cca 14 dní, potom se vše postupně upravil do normálu.
@misicka1988 Já stres nemám... Jsem tři týdny po porodu a zatím nevypadá že by se to zlepšovalo...
Jediný co dokážu sníst je jogurt, termix, suchý rohlíky, ovoce. Ale z představy že bych měla sníst normální teplé jídlo je mi šoufl. Mamka se i snažila uvařit moje oblíbená jídla, ale dvakrát si zobnu a prostě to nejde. Snad se to zlepší...
@klokanka31 Tak alespoň něco do sebe dostaneš.. mě nešlo přes krk nic. Myslím že by se ti to mělo postupně časem zlepšit. Jestli to je tvoje první miminko, možná takhle tělo reaguje na určité změny které nastaly po porodu. Pokud by se ale situace nelepšila, poradila bych se s odborníkem.
Měla jsem to samé, i jsem z toho byla nešťastná (kvůli kojení), zlomilo se to ze dne na den, kdy jsem dostala na něco chuť. Myslím, že šlo o nějakou hormonálni nerovnováhu, někde jsem o tom četla...
@klokanka31 kdybych nemela chlapa doma tak prvni mesic asi nejim :D ten me dozoroval abych aspon rano a vecer neco zobla. Tedka se to zlepsuje, brala jsem i nejaka pribiotika, protoze mi to udelalo paseku i ve strevech. Po mesici uz se to zlepsuje.
Já prakticky nepotřebovala jíst. Byla jsem schopná jíst tak jen tatranku někdy odpoledne. Malej teda hodně brečel a vlastně to šestinedělí bylo celý takový šílený, že jsem ani moc na jídlo neměla čas, ale jídlo mi prostě nechybělo. Manžel mi pak začal chystat snídaně. Myslím, že se to po tom šestinedělí dost zlepšilo 😊
@klokanka31 já to mám po obou porodech. Dokonce občas i zvracim. Ale zvracela jsem cele tehotenstvi. Po první se to srovnalo až po první MS.
@klokanka31 ja byla prvnich par tydnu jen na cokolade (denne klidne celou) a toho ostatniho nic moc..zacalo se to samo srovnavat..po druhem mesici..