Dobry den, všimla jsem si ze strasne hodne piju, treba 4 l za den na 48 kg… zacala jsem mit natekle nohy, je mozne ze telo muze zadržovat vodu i pri nadmernem pitnem režimu?
@honatko092 uz jsem byla, nic mi neni
@houskan a na ty nateklé nohy ti řekl co?
Máš zkontrolovaný cukr, že? Jak na lačno, tak minimálně glykovaný hemoglobin (nebo rovnou OGTT).
Protože jde zadržovat vodu i při velkém pití, ale mě to vždycky dělal zvednutý cukr.
ano, je to pravděpodobné, že je to kvůli tomu.
otázkou je, proč piješ tolik vody?
dieta, psychický problém a potom taky pochopitelně co piješ, jestli je to čistá vody, minerální, slazený nápoj, káva, alkohol
nechce se mi věřit, že by ti lékař po sdělení, že při své váze vypiješ tolik litrů řekl, že jsi ok
@houskan dlouhodobý cukr ti měřili? Nebo jenom aktuální?
@mollyweasley aktualni, na lacno z krve
Jsem trochu googlila: ano, otok může být způsobený prostě nadměrným zavodněním. Jenže zdravé tělo si umí množství vody docela slušně regulovat. Zkontrolovala bych tři věci:
1) stav ledvin
2) množství bílkovin (při 48 kg jsi pravděpodobně dost hubená, i pokud jsi drobná a malá)
3) množství tkáňových solí a iontů (hořčík, vápník, draslík)
Já taky piju ke čtyřem litrům vody denně, ale já mám dvojnásobnou váhu, než ty, jsem zvyklá jíst poměrně hodně slaná jídla a docela hodně sportuju, takže dost vypotím, no. .. Stejně, když řeknu své praktické, že 3,5 litru je pro mě standard, tak se chytá za hlavu, že je to moc.
@houskan Prosím tě, s tímto si zajdi k lékaři, nepřipadá mi to úplně normální.