Zdravim maminky,
Chtěla jsem se zeptat jak dlouho spíte Případně se spali se zhruba měsíčním miminkem a kdy se to upravilo na spánek na celou noc. Já mám teď doma 6 týdenní miminko které chodí spát se cca v 10 večer Budí se jednou na kojení ve 3 a pak vstává v 6:00 To znamená že spím v 6 hodin přerušovaně, prcek pak jeste spi vetisnou, ale me uz nekde zabrat. Vzdycky sem byla spac, tak chci vedet jak jste to meli se spankem vy🙂
@michalelka No já právě taky ale Necítím se právě Moc vyspaný do toho úklid vaření domácnost a přes den právě spát neumím
@terka2018 Některé děti to tak mají, no.. taky mi už docházejí baterky.. ale domácnost počká anebo pomůže manžel. Taky přes den nespím, ale kolikrát doslova odpadnu s malým. Ještě týden spal tak tři hodiny denně
Ja bych neresila jak spi miminko, ale kdyz miminko spi, spi taky... ja jsem to praktikovala abych vubec prezila... utece to rychle, nam je ted 10m a spime oba celou noc 🙂
Spal pořád takže večer jen vykoupat nakojit a spát. A vstával i jednou v noci takže jsem spát s ním nemusela. Ovšem co teď bych za to dala. 😁
@terka2018 No tak za takovej spánek bych dala zlatý prase. Mám dcerku 3,5 roku, syna 8m. Chodí spát ccav 9, syn se budí 2x za noc na jídlo, několikrát na dudlíka, nebo vodu, do toho se dcerka jednou dvakrát budí na čůrání, nebo "jen tak", v 5 nekompromisně vstávačka. Než se dostanem do posele je deset, jedenáct, takže 7-6 hodin spánku, tak s pěti, šesti přerušeníma je naprosto normální noc. Když je někdo nemocný tak nespím skoro vůbec...
@terka2018 tak ted jsem se od srdce zasmala 😀😀😀 starsi dcera 2roky chodi spat v pul10 vstava v 6-7 a rozhodne nespi celou noc v kuse, mladsi dcera 6 mesicu usina v 8 budi se na kojeni poprve v 11 a pak kazdou hodku az do 5-6 do rana kdy vstava uplne...takze ja spim tak.mozna 3 hodky? 😂😂😂
@terka2018 Mám to přesně jako vy 😊
První rok jsem nespala snad skoro vůbec, pak půl roku velmi málo a od té doby spíme celou noc. Synovi je dva a půl. Chodí spát okolo 9 a ráno spí od 8 do asi půl 10, podle toho, jak je unavený. Přes den už ale až na malé výjimky nespí vůbec. Je to super!!! Ale fakt je to dítě od dítěte. Čekáme druhé, smiřuju se, že nastane nespací období 🙂
prvni rok se synem byl peklo nejdele v kuse jsem spala snad 2h... kdykoliv zabrala a byli jsme doma šla jsem spat taky, s holkou to bylo ještě horsi, protoze jsem mela na krku i syna nešlo si pres den lehnout a holka pila co hodinu skoro 4 mesice... ted kdyz jsou klukovi 5 a holce 2 spim alespon 5 hodin v kuse, protoze stale je v noci neco co musim chodit řešit.
To máte krásné 🙂, synovi je 7 měsíců a celou noc mi nespal nikdy. Usíná kolem 20-21 hodiny. A budí se tak 5 krát za noc. Když je blbá noc tak i co hodinu. Nejvíc jsem spala asi 4 hodiny v kuse, víc nedá. Ráno vstáváme v 6:00. JE to náročné ale člověk si zvykne na nedostatek spánku.
zrovna dnes jsem si spočítala ze jsem nespala poradne uz 4 roky 🙂) děsný ...
a jsem teda taky spavec ( deti muj názor nesdílí)
hele spi dobre, zvyknes si, zní to strasne ale bude asi i hur....jlavne s rostoucí únavou se naucis usnout na povel 🙂
To je strasne individualni, kdykoliv jsem se tu snazila dopatrat nejakych zakonitosti ohledne spanku, vzdycky to byla marnost, fakt to ma kazdy dite jinak. Jinak to, co mas ty, mi prijde jeste zlaty, co bych za to v mesici ditete dala. Prvni mel nejdelsi interval tri hodiny, ten se kolem tri mesicu zkratil na cca 1,5-2 hodiny, plus jeste kolem pul roku se pravidelne po dobu peti mesicu budil ve 2:30 a do ctyr byl vzhuru. Celou noc zacal spat v roce a pul po odstaveni. Mladsi podobne, ten si teda vetsinou drzel ty trihodinove intervaly, ale zase kakal vyhradne v noci, takze jsem se vzdycky kompletne probudila, kdyz jsem ho prebalovala (starsiho jsem vzdycky jen v polospanku nakojila). Vstavacka az do roku denne kolem pate. Odstavil se sam ve 14 mesicich, spanku to nepomohlo, prvni prospana noc tez v 18 mesicich. Ted ma 22 mesicich a malokdy prospi celou noc, vetsinou se 1-2x probudi, ale vetsinou si jen cucne vody a spi dal. Je to rehole, ty deti😀
Malymu je pet tydnu a od zacatku ho ve 20 h dam do klidu a on se vyklidnil casem a spi. Za noc vstava tak 2x (tak pul 2, pul 4). Definitivne vyspano ma okolo 6,kdy je velke srandeni... dneska o neco driv teda. Ja za nim jdu spat okolo 22 h, ale nekdy odpadnu v tech 20 h uz. Podle me by mely deti mit jasne danej rezim a ne jak samy vytuhnou. Sice to zezacatku stoji nejakej rev, ale pak to funguje ☺
Ahoj, kazde dite je jine, prvni syn se mi budil jen jednou za noc, chodil spat kolem osme vecer, ale vstaval kolem pul pate rano.
Dcera se mi budila co hodinu a pul, a to jak ve dne tak v noci, fakt jsem padala na hubu. Trvalo to do cca 7mesicu.
A ted syn 4mesice jde spat kolem osme, spi s nami takze se sice v noci budi, ale to jen dam prso a spime dal. Budi se cca tak 3x az 4x za noc. Vstava kolem pul osme.
@terka2018 je to hodne individualni, behem vyvoje se to bude menit. Jsou miminka, co zacnou rychle spat celou noc a jsou deti, co ani skoro ve 2 letech nespi celou noc a budi se. Ja mam treba ditko, ktere se budi v noci a to, co pises by byl pro me luxus. Do roku jsem mela budicek co hodinu, co dve. Ale dcerka od kamaradky spala vicemene od 3m celou noc. Hodne zalezi i na zoubcich, pripadnych alergiich, podnetech behem dne atd.
@terka2018 Dcera od narození spala téměř pořád - pak jsem s ní najela na režim - ve 21h nakojit, spinkat, okolo 5h ráno kojení a pak spala cca do 9-10h 🙂 postupně spala čím dál tím míň přes den a od 2 let už ani neusínala po obědě (to až zase ve školce, když nemůže ráno vyspávat, ale budím jí v 6h ráno 🙂). Je to ale celkově dobrý spáč.
Syn 😀 po narození měl přetočený den a noc, takže zatímco přes den vydržel spát cca 3-4h v kuse a byl prakticky neprobuditelný (2týdenní miminko), tak v noci nespal a co hodinku plakal. Trápilo ho tedy dost bříško, reflux...no užil si brouček. Tak okolo 7 měsíce to začalo být lepší a postupně se to srovnávalo.
Nicméně ani teď ve 4 letech toho tolik nenaspí, minulý víkend mě budil v půl 4 ráno, jestli mu udělám míchaná vajíčka 🙂))
Nejnáročnější to po jeho narození bylo v souvislosti s dcerkou, které nebyly ani 2 roky v té době - v noci nespal on, přes den jsem se musela věnovat jí. Když je nespavé první dítě, je to přeci jen jednodušší, naučíš se odpočívat i přes den 🙂
Dcera se mi do 16ti měsíců budila v noci i 8x. ( a to i když spinkala u nas v postýlce ) Většinou jsem nespala dele než 1,5 hodiny v kuse, celkem za noc max 6 hodin, ale většinou méně. Teď když jí je přes 19 měsíců, budí se 0-3x za noc. Je to moje 3 dítě, jsem už vycepovaná 😃 Takže z mého pohledu tak jak to máš ty, je pro mě luxus 🙂
@terka2018
celou noc začal spát teď ve 3 letech 😀 . a to jen občas většinou se budí 1x na čůráni.
Syn jako mlaý chodil spát kolem 18h a budil se přesně po 3h a kole 6 ranní vstával > spal 3x za den 30-60min (jako miminko i 1,5h). Když byl starší a rostli zuby tak se budil co1-2h
Já jsem si třeba lehla i s ním přes den. A jinak jsme hodně také chodili na procházky a ten čerství vzduch (a lesy) mě také nabíjeli > vlastně když byl miminko jsem byla méně vyčerpaní než teď
@terka2018 byla jsem chodici zombie a fakt jsem byla vyrizena. V te dobe jsem si rikala, ze tohle Ti nikdo o diteti nerekne a ze jedno dite bohate staci. Po case zapomenes 😂 ted jsem na zacatku planovaneho 2.tehu a i ted jeste vstavam ke skoro 2letemu synovi. Ale uz je to lepsi. Kdyz je horsi noc, probudi se kolem pulnoci a pak treba kolem 3, 5 a v 6 vstava, kdyz je lepsi noc, tak treba se probudi kolem 4 a v 6 vstava, anebo luxus, spi do 5 a vstava. Spat chodi obvykle kolem 18:30, kdyz vyjimecne spi odpoledne (coz skori nedela), tak jde spat kolem 20h
@terka2018 Každé dítě je jiné. První syn byl spáč, dávala jsem ho spát v osm, v šest ráno jsem ho nakojila a spali jsme pak dál třeba do devíti. Mladší byl úplný opak , o narození do dvou let nespal v kuse déle než hodinu a budil se s hysterickým pláčem, byla jsem chodící zombie, bála jsem se usnout protože to probuzení potom bylo šílený, kdo to nezažil nemůže soudit. Když dva roky nespíte v kuse déle než hodinu, tak se pak budíte se vztekem na to dítě, že vás nenechá vyspat. Prošla jsem si peklem a došlo to do takové fáze že jsem radši seděla v obýváku a čekala až se znova zbudí abych ho mohla ukonejšit než abych šla spát a znovu a znovu mě budil tak jsem radši nespala vůbec, jen dvě tři hodinky k ránu, samozřejmě s přestávkami podle toho jak se budil.Teď mu bude šest, budí se tak jednou za noc, takže pohoda, ale na mě se ty dva roky podepsaly, mám totálně rozházený spánkový režim, normální je pro mě chodit spát ve tři ráno a to třeba na ranní vstávám do práce v pět. Jsem unavená, zničená, ale před půlnocí prostě neusnu.
@anina32 Měla jsem to podobně s dcerou. Ona ječela u jidla, i po něm, kolikrát celé noci dokola. Neuměla jsem usnout třeba jen na tu hodinu, půlhodinu. Začala jsem mít poruchy spánku. Já, která jsem neměla problém usnout kdekoliv a kdykoliv. Zvládla jsem to naštěstí jen bylinkama. Postupně se to zlepšovalo, v 5 spí celou noc. Po obědě přestala spát v roce a půl. Syn je oproti ní zlatý. Jakmile se setmí, spí jak špalek. Zjistila jsem, že tělo prostě vypne, když nespí druhý den. Člověk ani neví, že spal, ale spí. Byl to fakt kurz přežití. Kam se na to hrabe Bear Grylls 😂
@terka2018 Máš maličkaté miminko, je jasné, že tě vyčerpává domácnost, vaření, pochůzky. Ideální by bylo dodržovat šestinedělí, nic z toho nedělat a nechat se obskakovat - naši předkové věděli, proč to tak dělají. Ale ono to ne vždycky jde, to je jasné... Každopádně si nedělej hlavu z toho, že jsi vyčerpaná, to je velká spousta maminek malých miminek. Postupně se hodně věcí změní. Já třeba před dětmi dokázala prospat klidně deset hodin denně. A dlouho jsem usínala, třeba hodinu, když jsem se vzbudila v noci, tak zase hodinu. Teď po 4,5 letech s dětmi spím tak 6 hodin denně, občas si přispím s dětmi po obědě. A za hodinu stihnu nejen usnout, ale i se parádně prospat 🙂
Mam 3 kluky.Nejstarsi 5,prostredni 2,5 a nejmladsi 1rok.Do 4 mesicu se vsichni budili kazde 2 hodiny,celou noc spali od 7m-probudili se na 1 nocni krmeni.Ten nejmladsi se na mlicko budi dodnes,cca ve 3rano.A pokud jsou nemocni,je to uplne v haji.Jsem neustale unavena,a nepomuze ani to,kdyz me manzel necha vyspat.Za ty roky uz je to spis unavovej syndrom.
Ty brdo, to bych si výskala. 🙂 Určitě to chce čas a je to velmi individuální. Do třech měsíců, do půl roku, kdo ví...
Naše dcera se budila i co hodinu, skoro jsem nespala, také mám problémy znovu usnout. Ted je dceři lehce přes rok, v noci už nekojím, přesto se 2x-3x vzbudí, ale stačí pohlazení.
Malému bude v sobotu měsíc. Usíná kolem 10, pak vstává v jednu až ve dvě. To je nejdelší interval a pak co tři hodiny s tím, že tak 45 minut trvá kojení.. a v pět vstává jako rybička a usne až kolem osmé tak na hodinku a pak začíná klasický kolotoč.. takže spím v průměru pět až šest hodin přerušovaně.. je to záhul 🙈🤔