Ahoj holky, na gastru a kolonoskopii jsem byla měsíc zpět a vše je v pořádku, nikde nic.. antidepresiva mám delší dobu, takže z těch to být nemůže. Je mi stále zle od žaludku a už nevím co dělat, mám žaludek jako po opici, nemůžu ani jist, protože se bojím, že budu akorát zvracet. Stále mi je jenom na zvracení. Jediná SOS tabletka mi pomůže Degan, ale nemohu ho brát furt, pak mi je zle ještě víc… já už fakt nevím.
Piju heřmánek, čaje na žaludek, beru i omeprazol… dle doktorů jsem zdravá… prosím řeknete mi, že je tu někdo, kdo by mi mohl poradit a něco co mi pomůže hned… opravdu už to nedávám… pak jdeme s dcerou do obchodu a musím ven, pocit na zvracení. 😔
@sigyn Nene tlak v pořádku po celý den a kávu si dávám ráno jednu, pak už bych neusla mít další kafe 😀
Po čokoládě zas pálí žáha, tak tu nejím..
Nerozumím.. tchýně sází na chronický problém, protože se bojím, že budu zvracet a je mi právě furt i zle..
tak asi to zkus řešit mimo doktory...oni často hádaj a vlemi často fakt nevěděj, protože klasická medicína nemá možnosti zjistit spoustu věcí. zdravá určitě nejsi, když je ti permanentně špatně. bohužel..
@normalnimatka Zkouším sílu právě ještě tady, jestli to někdo nezažil😔
Nemáš žaludeční neurózu?
Taky by se mi hodila rada.. měla jsem asi 14 dní dozadu žaludečně střevní virozu a od té doby mám žaludek jako na vodě..není to pořád, ale hlavně k večeru. Musím jíst jen malé porce, třeba jogurt mám na dvakrát. Půlku k snídani a půlku k obědu. Kdybych ho snědla na ráz, tak mi je špatně. Už jsem z toho zoufalá, protože nevím co s tím.. dřív mi pomáhal Hylak, ale nebyl dlouho k dostání a vlastně ani nevím, jestli už je
No to co tu popisuješ jsem měla přesně v těhotenství. Nemohla jsem vůbec cítit žádné jídlo a do potravin jsem nesměla ani páchnout jinak mi bilo okamžitě zle.
A nemůže to být psychika? Neřešíte teď nějaké složitější věci? Napadlo mě taky to těhotenství, ale to už by si asi věděla.
Jinak teď rádi covid, právě s žaludečních problémy a mám pocit že to to tělo rozhodí na celkem dlouho, nebi že se to i klidně vrátí... mela jsem to já i pár lidí v okoli...
mě bylo stále zle při zánětu žlučníku...utz břicha ti dělali?
Pokud mají antidepresiva v příbalovém letáku zmíněný NÚ v podobě nauzey, klidně to od nich může být. To, že v počáteční fázi léčby na to tvé tělo nereagovalo, neznamená, že to pak zůstane po zbytek léčby neměnné. Stejně tak negativní vyšetření na gastru automaticky neznamená, že tam problém není - třeba neceliakální glutenovou senzitivitu ti ze střev neodhalí, protože střevo při ní vypadá v pořádku. Tam je potom třeba vyloučit lepek a čekat, jestli to bude mít nějaký efekt. Následně se to ověřuje expozičním testem. Dalším spouštěčem mohou být potravinové alergie, i tam bývá hledání těžké, protože krom IgE forem, které jsou odhalitelné testy, existují i Non-IgE formy, které lze zjistit jen eliminační dietou a následným expozičním testem. No a v neposlední řadě to může mít spouštěč i v psychice.
Zkusila bych utz břicha, pokud nebyl doposud proveden, kontrolu stolice pro vyloučení parazitů, protizánětlivou stravu a mrkni do příbaláku těch svých léků, zda tam je nauzea jako NÚ.
@veronicka89 přesně nad tím jsme uvažovali, když se chlapovi po týdnu vrátil průjem a v ještě horší formě, než měl na dovolené. Druhá varianta byla ještě horečka Dengue, ale tu jsme pak vyloučili. Jeden den na dovolené zvracel a měl průjem (později to měl i kluk, ale tomu se to nevrátilo. Já to nechytla a to z důvodu, že jsem si ho o měsíc dřív nejspíš přitáhla z Bulharska). Pak měl celý týden pořád pocit těžkého žaludku a divnou chuť a nakonec zase průjem a horečka další 3 dny. Ta pachuť pořád přetrvává.
@bessinka Ano ano a nic tam nebylo 😔
@luucia Tak na ten Hylak kouknu 😊
@veronicka89 Faaakt? Já už to mám delší dobu no.. jakmile jsem byla na kolonoskopii a vypila ten sajrajt, tak ejhle asi na týden klid.. vůbec nic, jak se to střevo vyprazdnilo, tak ticho po pěšině a opět se to vrátilo, ze je to zas horsi 😔
a těhotná nejsi?nevím,prostě bych šla znova k dr.napadají mě třeba alergie potravinové.nenech se odbýt,držím palce.
@miryp V těch antd to opravdu je, ze to postihne 1 z 10 .. ze by až tak po delší době?
Každopádně lepek nejim, nějak mi to nejede.. a laktoza jen ráno mléko do kávy, jinak taky nic.. to je tak tezky sakra
@mishka87 No tak to je taky síla..
@bessinka Nene nejsem.. tak asi jedine ještě praktika a zkusit tedy znovu ten ultrazvuk a nebo úplně nová antidepresiva asi..
@mishka87 podle me je to zas něco co v tom tele zařádí a rekonvalescence je na delší dobu...
Měla jsem totéž, nasazena antidepresiva a o 80% lepší to je, ale úplně dobrý to asi už nebude nikdy. Podle mě je to součást nějaké psychické “slabosti” nebo tak, naučila jsem se s tím žít. Čím více to budeš řešit a myslet na to, o to horší to bude. 🫣
@lilian2111 Achjo, to je mazec 😔😔
jako neříkám že musíš mít totéž, ale řekla bych že žaludek a psychika jsou hodně propojený a může to dost souviset 🙄
Jestli v přibalovém letáku je nevolnost a zvracení u 1 z 10 , tak asi netřeba dál pátrat , našla se příčina a opravdu se to může projevit později než u prvního balení.
@whitechocolate Tak já zavolám zítra MUDr a uvidíme co mi poví, děkuji holky
Snad na to přijdete. Nenechte se odbyt. Mě takhle osm měsíců nikdo nepřišel na zlucnikovy kameny, já měla dvakrát do měsíce zachvat.🙂)) a byla jsem na sonu, rentgenu, fyziu a nevim kde ještě. Tchyně má zánět žaludku a jen ji trochu něco vyvede z míry a není ji dobře (přesně na zvracení a takovej tlak prej a tak) ale ví, ze psychika, takže jo, da si odpočinek a celej den doma, ale snaží se i relaxovat atd, v případě nouze má i nějaký tabletky. Každopádně chci jen říct, ze jestli to je dlouhodobej problém, tak někde něco bejt fakt muže (Btw na ty kameny mi přišly při druhým sonu u jinyho lékaře, zkusila bych teda názor i někoho dalšího než mate bezne)
Nemůže to být nízký tlak? Chtělo by to změřit, nebo zkusit něco s kofeinem (káva, hořká čokoláda..), jestli to nepomůže. Také to může být úzkost.