Mám příliš mnoho mléka, co mi pomůže?

3blumicky
1. zář 2015

Ahoj všem,
potřebuji poradit a nemohu nic najít- mojí dceři bude šest týdnů a ačkoli jsem po císaři, kojení se dařilo hned a daří stále.
Mám mlíka asi pro další tři děti. Neustále se mi nalévají prsa, neustále ze mne mléko teče, když usnu na delší dobu, než vyndám dceru z postýlky, jsem celá mokrá.
Byt celý lepí, denně tři trička, dělají se mi v prsou boule, nemůžu ležet protože to bolí a teče. Málem jsem měla zánět, rozehnala jsem ho tvarohem a levandulí. Odstříkávám každou chvíli, jenom maličko, abych ulevila bolesti a pocitu, že mi prasknou prsa, a je to pořád dokola. Malá určitě pije dobře protože přibírá kolem půl kila týdně 🙂
Poraďte mi prosím něco, co mi pomůže. Našla jsem vše jenom k uplnému zastavení laktace.
Děkuji!

gepe
1. zář 2015

@3blumicky me nepomohlo nic, jen dobre vlozky do podprsenky jako jedine od Lansinoh, nikdy neprotekly uf 🙂 a to jsem take byla po sekci a kojila plne od prvniho prilozeni, mlika hromady.

viridie
1. zář 2015

@3blumicky Ahoj,ja mela to same a neboj ,upraví se to postupne,takto živelná produkce je opravdu jen prvních pár tydnu, vydrž ! A i ted jak jsou ta vedra- jsem chvílemi jak Krizíkova fontána..:D. Zkus tedy méne pit a take casteji prikladat- to paradoxne pomaha. Ale jak rikam - opravdu se to postupne zajede. Držím palce a kojeni zdar nazdar ! 🙂

pajdousekk
1. zář 2015

Ahoj, já na tom byla uplně stejně, byla jsem jak chodící mlékárna.. Už jsem byla zoufalá, když jsem nekojila tak jsem odstříkávala. Pomáhali mi prsní vložky od Aventu, mají speciální noční a super!!
Ono se to samo upraví, mě to po šestinedělí taky zničeho nic ustalo a měla jsem mléka tolik, kolik malá potřebovala. Dokud můžeš odstříkávej si a mléko si zamražuj.
Já měla zamražené celé tři šuplíky v mrazáku, přítel už nadával že tam nemáme nic jiného (beze strandy, fakt tam nebylo nic jiného). Ale vylévat jsem to nechtěla a nikdy nevíš kdy ho budeš potřebovat.
Můžeš zničeho nic přestat kojit nebo skončit v nemocnici a mléko se ti bude hodit.
Tak jsem to měla bohužel já, vážně jsem onemocněla a skončila jsem skoro na 2 týdny v nemocnici, nemohla jsem kojit a hned se mléko z mrazáku hodilo. Byli jsme vděční že jsme nemuseli dávat UM. Po příchodu z nemocnice jsem musela ještě dokrmovat, než se mi zase rozjela laktace.
Takže opravdu nezoufej, vím jak je to nepříjemné, ale vydrž 😉

pavlapl
1. zář 2015

LP po šestinedělí převezme tvorbu mléka sama mléčná žáza a tvorba mlíčka se upraví.

3blumicky
autor
2. zář 2015

Moc moc děkuju za sílu do dalších dní :-* Ještě teda vydržim nebrečet :D

Mlíko jsem nezamrazovala, ale asi bych opravdu měla, musim se podívat po těch mlíkokelímkách, koupila jsem odsávačku v nouzi v prvním krámě kde měli brzy ráno za nehorázný prachy a ty kelímky k tomu navíc stály 500, to mi přišlo od nich dost drzý :D

Když už jsme tady, nevim jak se to dělá- předpokládám že odsávačku musim sterilizovat? Pokaždé? Kelímky taky. A můžu to mlíko v tý odsávačce dát do ledničky a až bude lahvička plná nalít to na jednu hromadu a zamrazit? Nebo po každém odsání mrazit každé zvlášt? Díky 🙂

pajdousekk
2. zář 2015

@3blumicky Tak hlavně nebudeš to mrazit v kelímkách, které jsou šíleně drahé, ale v pytlíčkách na to určené, nejlepší jsou od NUKu, vychází cenově dobře a jsou kvalitní. Ty mam já.
Odstříkané mléko bys měla zamrazit hned, já ho teda zamražovala do 24 hodin od odsání. V mrazáku ho můžeš mít 3 měsíce, ale na spoustě stránkách píšou i 6 měsíců.
A ano, měla bys odsávačku sterilizovat pokaždé. Já když nestíhala tak jsem ji jen umyla v horké vodě.
Ale mléko určitě nevylévej, to je neuvěřitelná škoda

3blumicky
autor
3. zář 2015

@pajdousekk Moc děkuju! Koupím pytlíky 🙂 Bude to i skladnější 🙂 NUK mám i tu odsávačku.

Děkuji za rady porady, moc pomohlo!