Jak léčit stehy po porodu?

pajulettag
10. bře 2016

Ahoj mám dotaz. Jsem týden po porodu syna a byla jsem vcelku dost sešita. Malý mě poranil když lezl ven tak mám stehy skoro na celé pravé půlce pochvy. Pořád to pálí, nemůžu si pořádně sednout a ležet můžu na levým boku nebo chvilkama na břiše. Takže mi to vcelku ztěžuje i kojení.. Mohu to léčit i jinak než jak mi bylo řečeno častým sprchováním? Jak to léčíte, jste léčily Vy? A jak dlouho se to hojí?
Děkuji moc za rady a zkušenosti. Jsem už bezradná ☹

kajalka
10. bře 2016

Někdo poradí hemagel, mně absolutně nepomohl a zachránila mě cicatridina. Do dvou dnů bylo zklidněno.

hojda
10. bře 2016

gel z dubové kůry taky pomáhá.

rsr
10. bře 2016

já jsem akorát chladila a později masírovala stehy olejíčkem na maasáž hráze, prtože mi jizva ztvrdla a bolela

iveta93
10. bře 2016

Já tedy používala jen sprchu a větrání takže s jinou metodou moc nepomůžu. Ale bylo to dobrý asi za 2-3 týdny. Já když jsem si chtěla sednout tak jsem si pod sebe dávala polštář co mám na spaní a potom to docela šlo. 🙂

kaci11
10. bře 2016

Ahoj, pouzivam Herbalon gel s dubovou kurou. K dostani v lekarne. Pomaha. Osobne vyzkouseny na dvou porodech. Pak omyvat a vetrat.🙂

renabelly
10. bře 2016

Mě se stehy po 14ti dnech rozpadly. Primář mi poradil oplachovat rosalginem (pouze oplachovat) a 3x denně sedací lázeň ve svařeném černém čaji s dubovou kůrou a řepíkem lékařským. Být tebou, určitě tento postup zkonzultuji s lékařem (měla jsem to na rozpadlé stehy a už mě znovu nesešili). Samozřejmě platí větrat a sprchovat a sprchovat, nejlépe ledovou vodou! (další rada, od jiného primáře 🙂)

jhoki
10. bře 2016

Mě radil dr, oplachovat hypemanganem, Koupíš v lékárně, dáš pár zrníček do vody, aby byla růžová.

olusenka
11. bře 2016

já s tím měla problémy, šití se mi rozpadalo, rána rozjížděla, hnisalo mi tam něco (zapomenutý steh od drenu), zachránil mě Hemagel, který jsem asi po týdnu až 2 týdnech začala používat. Vyléčil, stáhl, zacelil a docela rychle.
Ale min. první 2 týdny jsem prostě trochu trpěla nejen vsedě, a hlavně jsem pořád kojila vleže (i když už to pak bylo dobré). Až po druhém porodu to bylo docela OK.

avantgarda
11. bře 2016

Mě pomohl odvar z dubové kůry (lze koupit v lékárně) a z toho obklady. A pak časté sprchování vlažnou nebo studenou vodou.