Pálení v pochvě po porodu, co pomohlo na zahojení?

lenkalenka666
13. dub 2015

Ahoj, zajímalo by mě, zda jste některá z vás měla také přes týden po porodu pálení v pochvě po porodu? Je to dnes 9 den po porodu a hodně mě to pořád bolí, byla jsem šitá zevnitř i z venku, protože malej byl docela macek měl 4 kg. Dělám koupel v řepíku a v heřmánku, sprchuji studenou vodou, ale to pálení je hodně nepříjemné. Dnes jsem se odhodlala a koukla se dovnitř a vidím tam stehy uvnitř jako na poštěváčku, tak si říkám jestli třeba nepáli ty stehy.
A co vám prosím pomohlo na zahojení a jak dlouho to trvalo?
Moc děkuji za vaše názory.

zo_ja
13. dub 2015

Řepík je výbornej, ale heřmánek bych vynechala - tam jsou vždycky kousky, který můžou dělat neplechu. Navíc vysušuje, což nevím, jestli je v tomhle případě úplně dobře.
Pomoc může ještě dubová kůra - zase odvar a taky prodvají gel z dubové kůry - je trochu pálivej, nevím, jestli by Ti to nevadilo, ale hojivej, a hlavně, všechno je lepší než svědění a chvilkové mírné znecitlivění bývá fajn. A můžeš ho aplikovat dle potřeby, nepotřebuje přípravu. Klidně na střídačku s ostatním.
Mě právě napadá, jestli Tě to spíš nesvědí, jestli je to fakt pálení? Chodíš hodně? Nemůžeš to mít nějak odřený tu vnitřní sliznici o ty stehy? Ono to šití je takový protivný víc po pár dnech než hned...
Jo a ještě bývá dobrý chladit - dát do mrazáku takovej ten gel, co se dá namrazit nebo nahřát (prodávají v lékárně), zabalit ten igelit třeba do plínky, aby to bylo příjemnější, taky je to úleva.
Zahojení různý dle hloubky ruptury, jednou jsem to řešila celý šestinedělí, měla jsem rupturu II. st, šití nebylo velký, a ač bylo krásně udělaný, tak jsem ještě měsíce poté měla pocit, že mě to táhne ve svalu, ale sval se hojí tak půlrok. Jiný šitý bylo pár povrchovejch stehů, za 3 hodiny jsem na tom seděla a nevěděla jsem o tom nikdy.

Nicméně že by mě to nesnesitelně pálilo, to ne. Svědilo, to jo. To je u hojení normální. Kdybys měla nějakej blbej pocit, tepalo Ti tam, mělas teplotu, nebo prostě i potřebu, tak si zajdi k dr., ať Ti to shlídne, jeslti je to všechno ok. Mě nějak nenapadá, co by tam mělo tak moc pálit.

sim007
13. dub 2015

A nemas treba i zanet mocaku?
Jinak ja mam radu od porodni asistentky ze az porodim tak mam oplachovat hypermanganem.
A na hojeni jsem nekde cetla Hemagel.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru