Ahoj,dnes jsem volala na výsledky...
Cytologie je v pořádku ale HPV pozitivní bez změn ....
Má někdo zkušenost?
Jak to zlikvidovat,co mě čeká?Co sexuální život?
Šance na dalši těhotenství?
Záleží, jaký typ viru máš, zda neškodný nebo nebezpečný... Sexuální zivot asi tak, ze budes vir prenaset dal, o tom, ze by HVP ovlivňovalo těhotenství jsem neslyšela.
Jednoznačně Coriolus
@lucyer ahoj, znamená to, že máš v sobě virus HPV (bradavice) jehož některé druhy mohou způsobit rakovinu děložního čípku, ale většina druhů lidského HPV je víceméně neškodná a některé mohou způsobit bradavičky a samozřejmě nakažený bude i tvůj partner. Dost možné je, že to máš od něj, protože přenašeči tohoto viru jsou ve valné většině muži (dle mého gyn. dr.). Jinak je to podobné jako opar, ten vir už v sobě mít budeš a právě třeba při oslabené imunitě, stresu atd....se projeví třeba ve formě těch genitálních bradavic. Není to žádná tragédie a trpí tím 80% obyvatel a pokud budeš chodit na pravidelné gynekologické prohlídky tak i kdyby se objevily změny na čípku tak tvůj doktor by to měl odhalit včas. Na otěhotnění to vliv nemá. 🙂
Odbornik nejsem, ale myslim,ze tenhle vir zlikvidovat nejde. Snaz se mit posilenou imunitu. Sexualni zivot to snad nijak neovlivnuje a tehotenstvi taky ne. Me ceka pristi tyden konizace, mam k viru i spatne vysledky z cytologie