Gastroskopie - jak to probíhá?

wafelka
8. únor 2019

Ahoj... Je tu někdo kdo byl?? Může mi popsat průběh a osobní zkušenost.... Mám 22 měsíční dvojčata.... Budu schopná se po vyšetření o holky běžné starat?? Ještě mě zajímá pojedu sama autem... Takže zkušenosti bez uklidnujicich léků či injekci a jake to bylo po vyšetření v pohodě... Žádné zdravotní komplikace?? Mám strach.... Děkuji moc.

wafelka
autor
8. únor 2019

Jdu na vyšetření příští týden... No jen upřesním měla jsem problémy se žaludkem, neustále mi bylo špatně po jídle, říhání, sucho v ústech... No teď už je mi docela dobře ale už jsem objednaná

terka555
8. únor 2019

@wafelka ja byla, ale musela jsem mit doprovod domu.. Prijdes, umrtvy ti krk takovym sprejem, lezis na boku, polknes trubicku, oni odeberou vzorky, vytahnou a hotovo, jen par hodin potom nesmis pevnou stravu, takze spis jogurt a tak.. Ale starat se o deti zvladnes v pohode🙂

wafelka
autor
8. únor 2019

@terka555 děkuji moc.. Ják dlouho trvá to vyšetření??

terka555
8. únor 2019

@wafelka je to dyl ale myslim ze max. 15min🙂

ariadna12
8. únor 2019

Ahoj, mam vysetreni gastroskopie absolvovano. Nikdo po mne doprovod nechtel. Nejakou dobu pred vysetrenim se nesmi jist a moc pit, prijdes nalacno, do krku ti striknou umrtvujici sprej, takze prestanes zcasti citit krk a hur se polyka a mluvi, pak te daji sondu do krku a vysetruji, sedis a lezis na boku, vse trvalo cca 20 minut, vysetreni tak 10 minut, upozornila jsem, ze mam silny davici reflex, byli v pohode, sice se mi furt jakoby navalovalo na zvraceni, ale v podstate jsem krkala jen vzduch ze zaludku. Bala jsem se toho jako cert krize, ale nebylo ceho. Nekdo rika, ze mu poskrabali krk a malinko mel nacervenale sliny, mne se to nestalo. Doktorka i sestra byly ochotne, empaticke, vse komentovaly, rikaly, co nastane, co vidi, apod. Pak sepsaly zpravu, predepsaly leky a supatilo se domu. Pro mne bylo nejlepsi si rict "delam to pro dite, aby melo zdravou mamu". Da se to v pohode prezit, strach ma velke oci. Navic je to jedine vysetreni, ktere dobre ukaze vnitrni stav zaludku.

ariadna12
8. únor 2019

Jinak z duvodu doznivani leku bych autem z vysetreni nejela.

ariadna12
8. únor 2019

Jo a po vysetreni jsem doma prevzala dite a starala se o nej. Ale mela jsem v zaloze tatinka, kdyby mi bylo blbe, ze prijede a ohlida nas vsechny.

wafelka
autor
9. únor 2019

@ariadna12 no já sama jet musím manžela budu mít na montáži......

bera28
9. únor 2019

@wafelka na auto bych se vykašlala a vzala bych si taxi.

wafelka
autor
9. únor 2019

@bera28 jako že se nedá po vyšetření řídit??

bera28
9. únor 2019

@wafelka pokud ti dají nějaký oblbovák na zklidnění, tak se řízení určitě nedoporučuje.

terka555
9. únor 2019

@wafelka kamarad na tom byl ted nedavno a normalne ridil, oni umrtvy jen ten krk, tak by to melo byt v poradku

wafelka
autor
9. únor 2019

@terka555 děkuji no to jsem měla na mysli... Já oblbovak nechci pouze znecitlivet krk si nechám

wafelka
autor
9. únor 2019

Ještě někdo nějaká zkušenost?? Děkuji...

ariadna12
9. únor 2019

@wafelka mne teda zadny oblbovaky nenabizeli, jen mi umrtvili krk, ted nevim, asi rikali sprej s lidokainem.

wafelka
autor
9. únor 2019

@ariadna12 děkuji a jak jsi to zvládla?? Měla jsi nějaký problémy po tom vyšetření... Třeba bolest krku apod..

wafelka
autor
9. únor 2019

@ariadna12 teď koukám že už jsi to psala promiň a děkuji

brookmichaela
9. únor 2019

Ja jsem byla take na tomhle vysetreni. A za 10min jsem byla hotova. Nastrikali mi neco do krku, polkla jsem hadicku, na neco tam koukali a sla jsem 🙂 mela jsem sebou manzela ale zvladla bych to i sama. Po zakroku muzes uplne normalne fungovat. Nijak te to neomezi. A umrtveni krku rychle vymizi. Takze klidne muzes jet i autem sama.

wafelka
autor
9. únor 2019

@brookmichaela moc děkuji

hermanka88
9. únor 2019

Ahoj,také jsem absolvovala. Nebylo to nic tak strašného , opravdu. Celé to trvalo asi 10 minut. Normálně jsem pak odešla domů a fungovala.Kolonoskopie byla mnohem horší.Tu jsem musela absolvovat 2x,první se pro bolest nepovedla,druhá v celkové narkoze. Opravdu po gastru žádný problém.Jen ta strava nejdříve v podobě jogurtu,odpoledne už normálně.😉Držím palce,není se čeho bát.

wafelka
autor
9. únor 2019

@hermanka88 děkuji moc

nikolaamiminko
9. únor 2019

Ahoj, tak ja pridam trochu jinou zkusenost, nechci strasit a desit, ale u me to tak bylo :(
Co se tyce tech oblbovaku, tak jsou dve varianty - bud ti pichnou injekci - v tom pripade je potreba abys mela doprovod, ktery te dovede domu, nebo ti pouze nastrikaji do krku umrtvujici sprej - pak odchazis normalne sama a uplne v klidu muzes ridit auto i se starat o deti. To, kterou variantu chces, ti daji (nebo by meli) vybrat.
No a ten zakrok, kazdy to ma jinak, ja sem myslela, ze je to moje posledni hodinka, hrozne me ta hadice v krku nadavovala, mela sem pocit ze nemuzu dychat, kvuli tomu ze se mi vsechno vracelo do krku tak i doktor na monitoru videl prd, no hruuuza, zlo s peklem :((
Ale jeste abych nebyla tak negativni, tak sem vypozorovala, ze gastro je pekelny pro lidi co maji reflux (treba ja), kdo ho nema, tak to vysetreni zvlada uplne v pohode. Drzim palce, at to je u tebe ok.
PS: porod je horsi 😂

hermanka88
10. únor 2019

@nikolaamiminko pravda,nadavovalo mě také. Ale to k tomu bohuzel patří.Neznam nikoho,koho by nenatahovalo.A mooc důležité je,aby člověk měl čísty nos.Jakmile byste měla rýmu, jen nepatrnou,nebudete moci dýchat.V tom případě bych vyšetření odložila.S ucpanym nosem to nejde zvládnout. Pusou se nenadechnete.

ariadna12
10. únor 2019

@nikolaamiminko ja mam reflux a moje vysetreni slo prezit, byt nadavovani bylo, ale vse videli dobre. Je to asi individualni. Dulezity pro mne bylo, ze se chovali tak, ze mne to uklidnilo.

wafelka
autor
10. únor 2019

Ještě se chci zeptat za jak dlouho vás objednali na vyšetření... Myslím jaké máte u vás čekací doby, díky....

ariadna12
10. únor 2019

@wafelka poliklinika Praha 9 - Vysocany - cekala jsem ani ne mesic, tak 3 tydny (?)

puhelin
10. únor 2019

Ja se pri tom nechala uplne uspat. Mam silny davivy reflex a dr. to navrhl sam.

vendelinka08
10. únor 2019

@wafelka byla jsem to tom uz 3x a urcite me to ceka preventivne co 2 roky. Poprve jsem si oblbovak nenechala dat...takze ti striknou jen umrtvujici sprej s lidokainem do krku...ridit muzes. Potom par hodin cca 3hod nejis...jen neco max lehkeho. Ja trochu citila bolest v mistech kde mi brali vzorky. Ale jinak fungujes normalne. Jen nedelej nic tezkeho...spise odpocivej...kvuli krvaceni. Ted uz chodim na pracoviste kde si nechavam davat oblbovak....jinak vysetreni trva do 15min. Je to sup sup.

vendelinka08
10. únor 2019

@wafelka jinak nadavuje kazdeho...je to klasicky davivy reflex....od 22hod jsem uz nejedla...takze zaludek je prazdny...krk je pak lehce podrazdeny...myslim ze to vysetreni nema rad nikdo...ale pokud jsou sestry a doktor ematicti a spise uklidni tak to take pomuze. Ja tam chodim s tim ze to preziju a pak mam chvili klid. Uklidnujici je ze to trva chvili.

barchen
10. únor 2019

@wafelka Byla jsem na tom pred par lety. Oblbovak jsem nemela zadny a nevybavuji si ani zadny sprej. Mam silny davivy reflex, obcas i u cisteni zubu. U zavadeni mne davilo ale pak to slo. Po vysetreni jsem sla normalne do prace. Zadne komplikace a vysledky ok.