Dlouhotrvající menstruace po porodu. Máte zkušenost?

veryyy89
19. zář 2022

Zdravím všechny 🙂
Mám problém s menstruací. Jsem půl roku po porodu, do 5.měsíce dcerky jsem kojila, takže teď přišla první MS. Tu už mám skoro 3 týdny. První den MS jsem nasadila antikoncepci. V pátek jsem byla na gyndě a dr mi předepsala Norethisteron s tím, že by do 2 dnů měla MS přestat. To se neděje. Máte někdo podobnou zkušenost, popř. jak jste to vyřešily (tedy Váš/Vaše dr)? Myslíte, že bude nutná kyretáž? O té dr nic neříkala, zatím.. Jsem z toho nešťastná, takže budu ráda za jakoukoliv radu. Moc děkuji 🙂

lencaa11
19. zář 2022

@veryyy89 možná vám to ještě víc rozházel ten prášek od Dr je to pěkný hormonální vítr je možné že tělo potřebuje se ještě dočistit když nebyla celou dobu Ms asi bych to řešila třeba čaj na srovnání cyklu ono když nasadí žena HA do toho ten hormon hnus a neměla Ms x mesicu tak asi je to zátěž revizi bych asi volila asi až jako opravdu nouzove řešení

alice180
19. zář 2022

@veryyy89 a jakou bereš antikoncepci ? Klasickou nebo gestagenní pro kojící ?

veryyy89
autor
19. zář 2022

@lencaa11 moc děkuji za radu 🙂 Naštěstí za pár dní doberu antikoncepci i ten hnusný hormon a pak vše vysadím. Asi přijde masakr krvácení, ale mohlo by se to tím vyřešit. Zkusím čaj a uvidím.

veryyy89
autor
19. zář 2022

@alice180 klasickou, Lindynette. Už bohužel nekojím.

alice180
19. zář 2022

@veryyy89 jo tak to nic 🙂 mne to právě způsobovala antikoncepce pro kojící.

lencaa11
19. zář 2022

@veryyy89 to bych udělala taky vše vysadit a nechat tělo srovnat a pak uvidíte mozna i HA mohla tomu něco málo zapříčinit ale ten hormon.prasek bych řekla víc je na tělo nápor držím palce já jsem čaj pila 8 měsíců i po konizaci čípku a vše v pořádku dokonce jsem neměla bolesti s Ms byla úplně ok a to mi lékař taky napsal skrz ten zákrok prave tyhle hormony a ani jsem je nevyzvedla moje Dr mi řekla že jsem udělala dobře že je to pěkný hnus teď mi je Dr který mi dělal konizaci napsal zas že skrz bolestivi čipek 🙈 měl smůlu nasadila jsem si čaj někdy zaberou Gynex kapky každa jsme jiná ale hormony opravdu ne

veryyy89
autor
19. zář 2022

@lencaa11 teda, taky pěkný. Moc děkuji za rady, snad bude brzy lépe.