Ahojte, zaujíma ma Váš názor na dezinfekciu domácnosti v čase tejto našej nešťastnej pandémie
My sme si dali byt vydezinfikovat firmou (firma tuto službu ponúka už niekoľko rokov a nie kvôli vírusu). Mamičkám na slovenskom MK som to v dobrej viere odporučila a stretla som sa so spŕškou kritiky, ako robim reklamu (firme ktorá so mnou nemá nič spoločné a ani nevedia že som ich odporučila). Váš názor ma zaujima aj preto, pretože keď som robila dotazník ohľadom diplomovej práce a poprosila maminky slovenské a české stretla som sa so záujmom o výskum a pochopením len u Vás.
Ďakujem za každý názor
Desinfekci domácnosti? Když doma normálně uklizim? To určitě neplanuju. Pred koronáčem tě to neochrání, stačí si dobře myt ruce, minimalizovat kontakt s lidmi a nosit roušku.
Dezinfikovat byt firmou ne. Uklizim casteji, casto menim rucniky, porad si.myjeme ruce a dezinfikovala jsem kliky. To snad staci😊
@natalysurova desinfikovat domácnost od firmy bych si nenechala. Normálně uklízím a plus máme doma psa, takže i když několikrát za den vysávám, tak prostě jsou na podlaze psí chlupy 🤷♀️. Vytírám obden, plus klasický úklid domácnosti. Máme velký byt (200m2), takže je to práce ho udržet s dvěmi dětmi čistý, ale nemám ráda, když mi někdo zasahuje do úklidového systému. 😃
@jirovapa wau. 200m2 ešte pri deťoch
Obrovský rešpekt
A ďakujem každej jednej za názor 🙂
@natalysurova ahoj, mam velky dum, dve male deti, psa boxera a manzela. Denne uklizim,peru, zehlim 2x tydne, denne myji savem WC, umyvadla, otiram povrchy stoly, kuchyn atd., denne vytiram saponat+savo a luxuji porad. Nekdy,poustim robota, aby nam to dolestil. Ze bych, kvuli pandemii delala neco navic to urcite ne, a co by tady delala firma to fakt netusim, ale urcite by se moc u nas nenadreli. Mam rada hodne cisto, takze uklizim prubezne porad a ani to nezabere tolik casu. Deti uz jsou teda taky naucene, ze vsechno otiraji necele 2 a 3 roky. Ruce si myjeme casto take. Udrzet vsechno ciste nekdy je narocnejsi, ale kdyz se chce jde to. Spoustu casu travime venku nebo spolecnym hranim
@natalysurova jo a jeste manzel veskere domaci aktivity nesdili, max si umyje jen vlastni talir a pribor,,vic nic.
Tak ja bych si v teto dobe firmu do domu nepustila,nepotrebujeme to.Samozrejme nevyuzivam zadnou uklizeci,desin.sluzbu v jakekoliv dobe.S manzelem a 4 mal.detmi a tremi psi v nasi 350 m2 novostavbe zvladam kazdy den vycistit a vydesinfikovat cely dum vcetne 4 koupelen,4 toalet,2 kuchyni atd.do toho kazdodenni chod domacnosti,prani,3 denne zehleni,kazdodenni vytirani podlahy,vysavani atd.tak si myslim,ze u nas viry apod.neztraci cas..😂🙋
Uklízím pořád stejně.. jen třeba kliky vypínače myju savem
Sanytol je teď u nás v pozoru a každý den s ním projdu byt - kliky, vypínače, klíče, mobily, vchodové dveře. To dělávam i pokud se dlouho nemůžeme zbavit nějaké nemoci. Ale na co je ti desinfekce firmou, když si koronavirus stejně kdykoliv můžeš přinést z venku? To by musela firma bydlet s vámi. 😂
Tak pokud bych doma mela nejaky hnusny bacil, dezinfikovat byt by asi byla nutnost. V soucasne dobe se spolehame na sebe, pouzivame Savo, mydlo, virucidni gel na ruce a mam objednanou sprejovou dezinfekci povrchu.
@natalysurova dezinfilovat firmou bych si nechala asi jen kdybychom měli doma stenice, ebolu nebo něco podobnyho😀 máme 2 dětí, 2.5r a a týdnu a jako doma uklizime, ale rozhodně to nehrotime nějak přehnane. Ocet, jedla soda, kyselina citronova...