Covid u obou rodičů. Jak se staráte o děti, které jsou negativní?

4. pro 2021

Ahoj prosim vas jak to delat kdyz oba rodice jsou pozitivni na covid a dite negativni.jsme pozitivni a musime se starat o dite.musime byt spolu v jedne domacnosti.jak se starate o deri ktere jsou negativni

mamikry
4. pro 2021

Starali jsme se normalne. Bylo s nami doma a nesel do skolky, jinak to udelat neslo. Covid si nakonec patrne neodnesl od nas, ale donesl si ho ze skolky, kdyz se do ni vratil. Do ted nechapu, jak je to mozne.

areh
4. pro 2021

Úplně normálně. 3 letý byl zdravý a 5m byl nemocný. Jinak to udělat nejde.
Když jsem zjistila, že u manžela v práci je pozitivní kolegyně, tak jsem jen začala vařit jídla do mražáku, kdyby jsme náhodou měli horší průběh, abysme měli co jíst...

tasimia
4. pro 2021

Jako nic ve zlem, ale mě ta otázka přijde fakt vtipná. Normálně jsme se o dítě starali, jako kdyby jsme pozitivní nebyli, pořád stejně.

autor
4. pro 2021

Prave syn je negativni ale musi byt doma ve skolkce byla ucitelka pozitivni a pred par dny mamzel to chytil kasel zimnice ryma ztrata cichu a ja od vcera ztraza cichu zimnice a ryma v noci zvysena teplota bojim se prave aby ro nechytil i syn ale asi to neovlivnim.

michaelarousova
4. pro 2021

Myslim,ze to se ovlivnit neda..je to dite starat se o neho musite☺️ Takze jen doufat,ze zustane negativni☺️ Deti to od manzela dostaly asi az 4 dny od prvniho priznaku☺️

drzticka81
4. pro 2021

Dve nase deti mely covid v rijnu -normalne jsme spolu dal fungovali -spolecne spani, tuleni, vana. Pak to donesl manzel, chytla jsem to ja - starali jsme se normalne dal stejne, nemame prostory na oddeleni pece. Prostredni dcera zustala po celou dobu covidu vsech negativni - v krantene byla 5 tydnu celkem (je uz skolacka, takze super).

autor
4. pro 2021

@michaelarousova tvl to ne snad to nechyti jako malej ma kasel ale antigen negativni dnes ho beru na test pcr kdyz jdu i ja pro jistotu ach jo k cemu je to debi... Ockovani kdyz ro atejne clovek chyti a pak trpi.musim se modlit aby ro malej nechytil.

michaelarousova
4. pro 2021

No ja mela antigen taky negativni ,mela jsem jen lehce kasel a pcr pozitivni☺️ Ja teda mela jen po prvni davce ockivani..deti to zvldaly taky dobre..no tak budu drzet palce at to nechyti☺️

autor
4. pro 2021

@michaelarousova delala jsem mu uz 2 antigeny a oba negativni.tak snad pcr bude taky negativni prosim boze uz ted me ze vseho hrabe

rencinka87
4. pro 2021

Zkus to tolik nehrotit, kdybyste meli “klasickou” virozu, tak by to snad bylo stejny a byli byste doma. Ockovani je k tomu, abyste neskoncili s tezkym prubehem v nemocnici a taky k tomu, ze ten virus budete vylucovat kratsi dobu, tudiz deti to tolik neschytaji a pravdepodobne snad budou mit mirnejsi prubeh. U nas ockovany manzel mel den horecku, dalsi dva dny prolezel jeste trochu s teplotou a pak uz normalne pracoval z domova, ja jsem ockovana a prodelala jsem to loni, takze jsem se udrzela, starsi syn dostal po tydnu kasel a rymu - byl pozitivni, za par dnu byl v poradku (nakonec se ukazalo, ze to schytal ve stejnou dobu nejen doma od taty, ale jeste i ve skolce od pozitivniho spoluzaka), mladsi syn se nakazil za dalsi tyden. Stejne priznaky, test mu nevysel pozitivni ani opakovane, ale jsem presvedcena, ze to prodelal (nikde jinde nebyl, byl uz dva tydny v karantene). Doma jsme byli pres tri tydny a prezili jsme, vy to taky zvladnete, preju mirny prubeh a hlavne klid.

autor
4. pro 2021

@rencinka87 jezisi jsi zlata dekuji ja vse prozivam jak histericka matka cislo 1 jen jeste nevim od kdy pocitat karantenu kdyz manzel je uz doma od pondeli ale test mel pozitivni ve stredu tak fakt nevim clovek aby se v tom blbej vyznal

michaelarousova
4. pro 2021

Vzdy se to pocita od testu☺️Ale stejne musite dat vedet doktorce a ta vse urci☺️ To je na tom nejhorsi,ze se to vzdy pocita od testu a kazdej clen rodiny se nakazi jindy😂to pak ta izolace muze trvat dlouho…manzel treba chodil uz do prace a ja s detma jeste byla 4 dny doma☺️

alilali
4. pro 2021

Nejdřív měl Covid muž, pak já, pak dcera 4 měsíce a naposled syn 19 měsíců. Teď jsme všichni nemocní. Jinak to prostě nešlo. Bohužel. Staráme se jak to jde.

mourovatakocka
4. pro 2021

Syn to možná, možná i dost pravděpodobně, chytí taky, ale děti mívají mírný průběh, vy dva dospělí se nějak v péči prostřídáte a technické věci okolo karantény budete řešit s praktickýma doktorama. To zvládnete!
(jinak někdy si říkám škoda anonymu, člověk by i třeba rozklikl, odkud jsi a nabídl třeba pomoc s nákupem, nebo tak)

arevb
4. pro 2021

To debilní očkování je proto, aby člověk neskončil na Jipce napojený na ventilátor a ECMO

zmrzlinka
4. pro 2021

Očkování je k tomu ,aby si neskočila v nemocnici,ale zvládla nemoc doma....to je celý princip....aby lidi nekončilina ventilátorech.....

sciam
4. pro 2021

Řeším teď to podobný… já jsem pozitivní, dneska jsem se to dozvěděla, na test jsem šla spis preventivně, včera jsme hlavně nechala naockovat dceru posilující hexou, takže teď mám strach, ze bude oslabena, do toho covid, jestli ode mě chytne… :( teď se snazim s ni nebýt, stará se o děti manžel, aby měla par dni navíc kdyžtak, ale tohle není udržitelný celou dobu. I nápor na moji psychiku strasnej. Jinak ockovani jsme téměř před půl rokem johnsnem, teď doufám,bude dokáže zabránit těžším příběhu, zatím je mi dost mizerné, teplota 38, co nejde srazit…

hankaros
4. pro 2021

Dcera dotáhla covid že školky, jsme už třetí týden doma, děti mám tři. Dva mladší zatím v pořádku, ale já s manželem jsme to chytli. Žádná izolace od děti neprobiha, funguje ten, kdo je méně unavený a kdo má na tři zdravé děti energii. Buď v klidu, děti mají většinou jen sopel. Dcera byla po týdnu zdravá a negativní

skororozvedena
4. pro 2021

Dva na jedno nebo dvě děti je ještě dobrý, řekla bych. Já jsem sama na tři a taky to musí jít, nějak. Nejhorší je asi kombinace, když je někdo zdravý a někdo nemocný, každý má úplně jiné potřeby v tu chvíli a nemůžu být se všemi, nerozkrájím se. no, ale zas všichni nemocný a já též, to je taky na mašli. člověk si prostě nevybere.

pavca1982
4. pro 2021

Já měla Covid a naše děti ho chytly.

eloise02
4. pro 2021

My jsme s manželem měli covid v únoru, doktor nám řekl, že se máme od syna izolovat, což samozřejmě nejde, ale doma jsme před ním chodili v respirátorech. Rozhodně bych nedělala to co se píše výše - tulení, společné spaní. Snažili jsme se opravdu udělat všechno pro to, aby se nenakazil. Covid jsme měli těžší, (zápal plic), leželi jsme v ložnici, syn byl v obýváku kde si hrál, díval se na pohádky, holt jsme to museli vydržet. Nenakazil se.

autor
4. pro 2021

@eloise02 ale spolecne spani nejde udelat misim spat s ditetem v loznici ma vlastni postel. Snazim se nechodit k nemu jen koupu a tak ty nutnosti hraje si sam zadny pusy tuleni mam strqch no jako kazda mama.snad to bude vse ok peru na 60 jidlo nefoukam frkam do kapesniku a takove kraviny

autor
4. pro 2021

A syn ma kasel a rymu ale testy negativni uvidime pcr snad negativni bude.a ja take

martiniquest
4. pro 2021

Ach jo. Rozumim dotazu, ale je mi smutno, ze z toho spolecnost tak hysterci. Kez uz by byl covid na urovni normalni virozy. Jen si predstavte dotaz - mame s manzelem virozu, jak se mame starat o deti?
At jste brzo fit 🤞

kackavb
4. pro 2021

Ahoj. My jsme prodělali s manželem covid loni v říjnu, první jsem byla já a pak manžel. Doma jsme měli tříletého syna a popravdě nás ani nenapadlo se od něj nějak izolovat nebo ho dávat někam na hlídání, ohrozili bysme prarodiče nebo další lidi. Syn byl zvyklý s námi jíst, spát, mazlit se a tak to taky bylo i tenkrát. Covid jsme s manželem přežili a malý se nenakazil. Chce to hlavně klid🙂. Koukali jsme společně na pohádky, nevzpomínám na to ve špatném🙂

marge_s
4. pro 2021

@martiniquest no problem je, ze nektere rodiny to proste paralyzuje vic nez standardni viroza. I technicky, logisticky, karanteny, izolace, u normalni virozy vetsinou tusis, ze tak tri nejhorsi dny a pak bude lip...u covidu vis prdlacku. nekomu je blbe nekonecne dlouho. Nekdo si da den teplotu a hotovo. Nemuzes si rict "az to chytne za par dni manzel, tak uz bych mohla byt lepsi". Pro me je to taky nocni mura, syn konci s kazdou rymou v nemocnici, sam tam byt nemuze, vubec si nedokazu predstavit, jak bychom takovou lapalii organizacne zvladli. Prestoze je tospecificka situace, dokazu si predstavit, ze i pro spoustu ostatnich rodin to proste stres je vetsi. Navic, o dite se proste bojis. I kdyz ta sance na nejake problemy je malinkata. Ale je. A kdyz ti je do toho jeste blbe....

Jinak, s tim asi nic moc nevymyslis, ale snazila bych se prave, aby ditko dostalo co nejnizsi virovou naloz. Uplne te chapu, taky bych asi byla nervozni, ale urcite to date, ocko vas podrzi od hospitalizace, nebude to snad trvat dlouho, moc drzim palce!

priefi
4. pro 2021

Normálně, šly na testy 5.az 7 den po prvním našem pozitivním testu a po druhém pozitivním testu, který byl do pár dní jsme jim už na testování děti hodili vidle, aby nechodily každý den na test (protože byrokracie vládne světu), a drží se mnou karanténu. Nebylo nám dobře, ale nějak se to zvládlo.

autor
6. pro 2021

Tak vsem dekuji jsme pozitivni vsichni plus ja a syn mame tu deltu nebo jak to je ta indicka mutace ach jo za co me buh tresta😈🙁

michaelarousova
6. pro 2021

Tak at jste brzo fit☺️My ji meli taky a nebylo to tak hrozny☺️

martiniquest
6. pro 2021

Proboha, za co by te trestal? Co to vzit zcela opacne? Co vas to ma naucit? Co dobreho vam to prinasi? Prece na vsem zlem he neco dobreho.