Covid a imunita. Jak je to po prodělání?

tynus7
9. lis 2020

Dobrý den. Můžu se zeptat, jak je to s imunitou po prodeláním covidu? Děkuji

neomenia
9. lis 2020

Je to velmi různé, ale oficiálně platí, že po prodelanem Covidu následující 3 měsíce by měla být u většiny populace dostatečně vysoká hladina protilátek a nemusí se ty 3 měsíce na nové testy a do karantény po novém kontaktu s Covid pozitivním. Platí dodržování ochranných opatření.

hojda
9. lis 2020

@tynus7 U pojišťovny 211 si můžete nechat udělat test na protilátky za 100,- https://www.zpmvcr.cz/pojistenci/bonusy-na-prev... a také můžete darovat plazmu pro léčbu za určitých podmínek.

whitechocolate
9. lis 2020

@hojda
Já jen z toho nepochopila, že se mohou zapojit i lidé po prodělaném covid. Brala jsem to tak, že jen ti, co nevědí jestli se už nenakazili.

hojda
9. lis 2020

@whitechocolate Aha, tak já to detailně nepročítala, ale slyšela jsem nějaký rozhovor v TV a z toho mi vyšlo, že budou testovat i jak dlouho ty protilátky vydrží.

littleannie
9. lis 2020

Byla jsem na protilátky, stálo to 700,- , protilátky pozitivní, ale tak nízké číslo (17), že si nemyslím, že by mě to mělo chránit 3 měsíce... 🤷🏼‍♀️

hojda
9. lis 2020

@littleannie A jaký byl průběh? Asi hodně mírný, ne?

littleannie
9. lis 2020

@hojda trvalo to asi 14 dní, nachlazení, horečky a ztráta chuti a čichu..

whitechocolate
9. lis 2020

@littleannie
Jenže ty protilátky je jedna věc a potom se asi musí vzít v potaz buněčná imunita a ta se nijak netestuje.

tynus7
autor
16. lis 2020

@whitechocolate no právě, přesně to jsem chtela zjistit. Oni zjistí jen z jednich testu jestli je člověk buď pozitivní nebo negativní a z druhého protilátky, jestli si tim člověk prošel nebo ne..