holky, asi rok zpátky se mi udělala docela velká boule na noze na lýtku ale zboku pd kolenem, vzaly mi krev a v pořádku taak jsem dostala jen maastičku.sem tam to blelo, ale ted poslední tři dny to začalo dost bolet hlaavně při namáhání a v noci to je uplný konec, bolest jde až dolů kotník až po prsty, chvíli mravenčení, necitlivost, studená noha...ale nemám to nějak napuchlé, červené...k doktorce se dostanu až zítra.Nemáte s tím některá zkušenost co by to mohlo být? ☹
@anickajirka co vám řekla,lipom mě napadá.
@anickajirka Bakerova cysta?
tak u doktorky jsem byla a ve středu jdu na son, že by t mohl být lipm, ale to že se jí nezdá boule se ani nepohne...tak uvidíme
pod kolenem by to teoreticky mohlo mít souvislost I s lymfatickým systémem, jsou tam uzliny.
mně se dělají "boule" pod koleny v případě opravdu velké námahy - typu celodenní lezení někde po horách s bagáží.
nepíšeš jestlis byla jen někde u obvoďáka nebo na ortopedii. Krev je fajn, že ti vzali, ale chtělo by to určitě vyšetřit I primo oblast kolene a lýtka sonem - což píšeš, že jdeš ve středu, tak dej pak vědět co zjistili......
@jitavrtule tak dneska v jedenáct jdu na sono a mám docela obavy, a d toho se mě syn ptá a oni ti uřežou nohu...? 😀
@anickajirka ať to dobře dopadne.
@verosek děkuji, snd ano, přinejmenším to vypadá n aten Lipom, ale i ten by se musel vyříznout.Nedovedu si sebe předstvit při lokálním umrtvení, vidím kapku krve, nebo povídání krvy, ten pocit...a už se válím pmalu na zemi, tk nevím teda ☹ jak já se bojím už ať je to zmanu, je to celkem prkotina, ale já bych spíše braala další porod
@anickajirka Vyměním řezání nohy za ten porod 😀 Neboj, I kdyby ti dělali zákrok při lokálním umrtvení, tak se prostě budeš koukat jinam, když je to pod kolenem, tak bys beztak nejspíš ležela na břiše. Zbytečně neplaš dopředu a držím palce ať to dobře dopadne.
@jitvrtule @verosek @janinapd tak hlky včera jsem lítala jak blázen, nakonec jsem skončila na ortopedii, žádný, lipom, syta...Tumor lézy to vypaadá, nějaký nádor.Vzorek naa biopsii nemůžou vzít, protože t je prpletené v měkkých tkáních, takže hned 9.prosince magnetická renzance a 12 by měl být výsledek a kontrola.Operaace je nutná, pdle té rezonance se doví c to je zač a pk pošlu na biopsii ☹ a mám šílený strach
drzim palce, at mas operaci rychle za sebou a at vsechno dopadne dobre, hlavne minimum stresu..
@anickajirka držím palce,já taky mám nervy,mám zas na zádech hrču,na sonu jsem byla,prý lipom a dokonce dva,jenže mě brní záda a teď už i bolí ale nad těma prý lipomama,že to tím být nemůže.Navíc ty záda brní už víc jak rok,dnes jdu na neurologii,tak se bojím.Před sonem jsem si musela nechat napsat léky na nervy,protože jsem to nedávala.
@janinapd ježišinky, no tak držím pěsti.No mě říkaly že en lipom sám o sobě nemusí bolet, ale utlačovat cévy...tak pak to bolet může.Já nevím fakt každý doktor řekne něco jinéh.Mě včera pslal lékař naa rentgen, sono, pak na ortopedii a ten n mě čučel jk na blázna proč mě posílaaly, že rentgen být nemusel ani sono, sono mi děll přímo na ortopedii.Fakt těžko říct komu věřit a komu nee.a to ještě dodávám jak jsem bylaa rok zpátky u obvoďáka, tak mi dal n atu bouli mastičku a že se to vtřebá, že to ni není.A je z toho nádor
@anickajirka držím palce, at je nezhoubný. Vše dobře dopadne. Kdyby jsi něco potřebovala pro děti, tak napiš.
@verosek děkuji, snd bude nezhobný, no, to si ještě počkám n výsledek ☹
@anickajirka taky jsem už víc jak před rokem dostala od obvoďáka na ty problémy mast,nevím jak to ale zrovna ten den to na těch zádech nebylo cítit a na brnění mi řekl že to utlačuje nerv,ale nikam mě neposlal.Zato teď mi řekl,že jestli vyjde blbě crp tak je to rakovina,takže jsem četla na netu a z toho mám teď nervy.
@anickajirka Já jsem takhle měla bouli - ale nad kolenem zezadu na stehně. Nejdřív to byla jen boulička, ale jak mě začala pobolívat, tak jsem s tím šla na ortopedii. Sono, pak magnetická a poslali mě na oepraci do Motola. Bouličku mi vyřízli pod celkovou narkózou, byl to myom. Po cytologii mi však řekli, ať jdu pro jistotu na onkologii, že je tam nějaký zvýšený počet nějakých markerů, které sledují pro rakovinu. Na onkologii mi udělali krevní testy, pak ještě CT vnitřních orgánů a přestali mě sledovat, že je to OK. Bylo to jen pro jistotu. Vyřízli to a je to pryč, teď už mě nic nebolí. 😉
Neboj, bude to OK. Blbé je, že na tu magnetickou se čeká asi měsíc ☹
@janinapd no já nenvím ale mě braly krev a crp v pořádku, takže si myslím ikdyž nevyjde dobře crp, tak to ještě nic neznamená bych řekla, budu držet pěsti at je to dobrý, uplně tě chápu co prožíváš.Já z toh šílím, zdají se mi sny, že e vzbudím a nemám nhu...jak šílená fakt
@ludmilad to je fajn, že to tak dobře dopadlo 🙂 n mě na reznanci vzaly akutně, byla jsem tam včera a bjednaly mě hned na uterý.A pak výsledky v pátek.Dktor byl dost vážný a sestra taky, tk mě to vyděsilo ještě více.a prý t je nějak ještě propleté v tkáních...jinak mám bouli tak 10 krát 10cm a bolí mě až prsty na nohách...
@ludmilad a jak dlouho jste čekala na to vyříznutí prsím?doktor říkal, že určitě t musí dát pryč, takže perace, ale nemám vůbec představu zaa jak dlouho...vlstně jsem ještě na žádné operaaci nebyla
@anickajirka já měla bouli tak 2x2 cm, na operaci jsem čekala taky asi měsíc. Ale bolela mě jen sem tam, hlavně při námaze.
@ludmilad děkuji a mohu se zeptat jak to probíhá po přijetí do nemocnice nemám ani nikoho v okolí, kdo mi n aněčem tkaovém byl
@anickajirka musela jsem tam být den předem, od večera jsem už nejedla, ráno jsem šla na operaci, pak jsem tam byla asi 3 dny a pustili mě domů s berlema, pak kontrola na vytažení stehů.
@anickajirka mě crp vyšlo taky dobře,dnes sono břicha taky ok,tak jsem se ptala na to včerejší vyš.-rentgen,prý se nemusím bát rakoviny,mám nějaký degenerace na páteři,prý to mívají spíš starší lidi,začínám rehabilitace,ale nevím jak dostat z hlavy ten strach,divnej pocit aby to nebylo něco vážnějšího,neuroložka tam dnes nebyla ☹Přeju vám ať dobře dopadnete,taky jsem myslela že budu muset odstranit ty lipomy,ale nemám.Nejhorší je že člověk potřebuje být zdravej,protože kam s dětma,jsem bez chlapa a o syna nejeví zájem 😖
@janinapd tak to je supr, že rakvina to není, hned člvěku spadne kámen ze srdce, že?Snad se vám t rehaabkama spraví.Ještě jdete teda na neurolgii?Pkud ano budu držet pěsti.To je mi líto, že jste ještě k tomu sama, to si nedokážu ani předstvit, klobouk dolů, že to zvládáte
@anickajirka to právě doufám že není,nevím proč se bojím aby nebyla,takže v klidu moc nejsem,mám moc načteno a jsem zdravotník,takže to řeším víc než ostatní.Jinak sama jsem zvyklá být,vše bylo v pohodě,až teď no.V pondělí se snad na tu neuro dostanu,bojím se že mě pošle ještě na nějaké vyš.a to jak se znám bych byla zase s nervama v háji.
@janinapd aahoj, tak jak, byla si na té neuro?
@anickajirka byla ale dr tam měla zástup,navíc je tam jen 2x týdně,tak sestra nevěděla kdy mě může objednat,mám si zavolat 15,no dnes jdu na rehabilitaci,tak uvidím,trochu jsem se uklidnila,i když pořád mi to hlodá v hlavě ale radši už se nedívám na net.Asi jim budu věřit.Tobě držím palce,vlastně magn.rez.už máš za sebou?mě na nic takového neposlali zatím,takže nějaká jistota tam není.třeba mi zabere cvičení,i když chodím běhat a cvičívala jsem taky,protože chci zhubnout.
nikdo?