Bolesti hlavy a nízký tep. Kde ještě hledat pomoc?

3. lis 2024

Manžel už měsíc a půl trpí na náhlé bolesti hlavy. Je v pohodě, pak cítí že mu začíná tuhnout šíje, a během okamžiku šílená bolest hlavy. Nepomáhají ibalginy. Většinou mu oteče i pravé oční víčko. Cítí u toho i blbý tlak na hrudi, začali jsme mu kontrolovat tlak. Vždycky při začínající bolesti mu jinak normální tlak i tep začnou klesat. Běžně má tlak 145/90, tep 75-85. Při maximální bolesti má tlak kolem 120/70, a tep 38. Tyto "záchvaty" trvají kolem půl hodiny, a pak se mu to začne zase dávat do normálu. Byl na vyšetření před 2 měsíci kvůli jiným potížím, magnetická rezonance v pořádku, důkladné krevní testy v pořádku, při ultrazvuku břicha mu koukli na srdce a je v normální velikosti. Má teda mnohočetné zvětšené uzliny v okolí krku. Ale zatím se nepřišlo na důvod. Včera jsme s ním byli na pohotovosti, nebyl schopný skoro ani mluvit, a podle dr problém od ramene. Ale copak by mu z ramene takhle klesnul tep?? Už nevíme kde hledat pomoc.

jijulka
3. lis 2024

kardiolog a ekg holter

luhana
3. lis 2024

Cluster headache... neboli cyklické bolesti hlavy. Necítí při záchvatu neklid, nával horka, neteče mu z nosu, neslzí oči? Záchvaty se objevují obvykle ve stejnou denní/noční dobu? Bolest může trvat 15 minut nebo i dvě hodiny...

autor
3. lis 2024

@luhana Tohle jsem si taky myslela, protože úplně všechny příznaky má. Ale nejde mi do hlavy ten strašně nízký tep

luhana
3. lis 2024

A on to na sobě nějak pociťuje? Myslím ten tep? Já jsem odjakživa nízkotlakař a tep si teda nesleduji a při záchvatu myslím jen a pouze na tu strašnou bolest. Kolik má manžel let?

luhana
3. lis 2024

Jinak pokud měl poměrně nedávno rozsáhlé vyšetření a vše bylo v pořádku, tak myslím, že může být alespoň v tomhle ohledu v klidu. Jinak tedy by bylo na místě se objednat k neurologovi.

vlasta1981
3. lis 2024

Kardiolog . Kompletní vyšetření srdce a tlaku

autor
3. lis 2024

@luhana Právě že při začátku té bolesti hlavy se mu začne dělat hodně divně, a cítí tlak na hrudi. Tak kvůli tomu jsem mu začala měřit tlak. A vždycky mu tep klesá, pak když je mu extrémně zle tak má tep jen kolem 40, a když se mu začne dělat pomaličku líp, tak i ten tep pomaličku jde nahoru. Plus jsem si dnes všimla, že u tepu kolem 40 mu začne cukat noha/ruka. A prý to vůbec nemůže ovládat. Dneska jsem už chtěla volat záchranku 😞 Naštěstí se dal dohromady, ale hned ráno jde k doktorovi, napsala jsem všechny hodnoty tlaku i tepu, a snad už to začnou řešit. A manželovi je teď čerstvých 36.

luhana
Včera v 07:34

Aha, tak přeji hodně štěstí, at to není nic závažného 🍀

autor
Včera v 10:48

Tak doktor mu dal čípky na bolest, a žádanky na kardiologii, ekg a neurologii. Všude ho objednali až na začátek ledna, i když to je akutní. Tak nevím no 🤔

vlasta1981
Včera v 10:57

Odkud jste ?

autor
Včera v 11:03

@vlasta1981 Rychnovsko

dashyyy
Včera ve 12:13

Zkusil nějakého fyzioterapeuta nebo třeba chiropraktika? Jestli opravdu není někde v hrudním koši, krku, zádech nebo tak blok?

autor
Včera ve 12:37

@dashyyy To ještě nezkoušel...

dashyyy
Včera ve 12:47

v akutní fázi bych to zkusila než se někam dostane