Bolest uší. Co to může způsobovat?

petramana
17. lis 2024

Ahoj holky, mozna jste nektera zazila a treba me navedete... Boli me usi - takova asi tupa bolest, nekdy to nevnimam... Byla jsem na rtg u zubarky - tam nic, akorat mi leci spodni 7 - zatim ji mam otevrenou, na jidlo si davam do nej vatu, ale zub me neboli. Poslala me i na rtg dutin, ORL - vse v poradku. Akorat me zlobi krcni pater - chystam se k obvodni aby mi napsala rehabky... Nevite prosim co ty usi muze zpusobovat? Jinak casto mivam i zadni rymu, nastydla ted byvam taky od syna ze skolky, ale ted uz jsem chvili zdrava.

petramana
autor
17. lis 2024

@petramana leci spodni 6 tam ma byt

cilkat
17. lis 2024

U mě takovou divnou, tupou bolest uši zpusobuje patrně natekla (asi) nosní mandle. Je znát souvislost s rýmou a je znát, že něco tlačí zevnitr na zvukovod a deformuje ho. U mě je třeba v tu dobu dávat bacha na to, že když mi natece voda do ucha, tak nevytece. Umí to jak ucpat ucho mazovou zátkou, tak zpusobit zánět zvukovodu. Obvykle to tak do tří týdnů zmizí... a objeví se s dalším nachlazenim.

petramana
autor
17. lis 2024

@cilkat ja prave ve stredu byla na ORL, kde me prohledli vsim moznym, zkouseli ruzne metody a nic.. ale jak pisu, casto ted z niceho nic mivam zadni rymu - citim jak mi to steka vzadu do krku, ale nemocna se necitim.. jako brala bych, kdyby to bylo kvuli tomu leceni toho zubu, ale je to u obou usi... Na ORL pry ani mazovou zatku jsem nemela, proste nic a pritom si ty usi porad musim mnout jakoby od tvare... nevim, jestli je to treba i tim nachlazenim nedavno 🤷 nebo i ta souvislost s krcni pateri... kazdopadne diky za zkusenost 👍

rosalindamelinda
18. lis 2024

Ahoj, já osobně mám problémy s bolestí uší celý život. Ve 12 letech jsem měla zánět středního ucha a od té doby mám problémy. Většinou na podzim nebo v zimě, mi hodně vadí, když mi do uší nafouká studený vítr, který mi ty uši asi nějak nachladí nebo podráždí. Potom mě bolí. Třeba jedno ucho, pak druhé, střídají se ty potvory. Pomáhá mi na to domácí samoléčba-namočím vatu do slivovice a dám do uší, krásně to pak hřeje 😉 Taky si musím lehnout a odpočívat. Když je to moc špatné, přidávám analgetika. Nejlepší je, když to udělám večer a přes noc se vyspím, pak bolest ustoupí.