Bloudiva ledvina
Ahoj holky, nesetkala jste se tady některá s “bloudivou ledvinou “? Už asi dva měsíce si hmatam útvar o velikosti ledviny v břiše sem dost hubena po velké námaze mě to cosi co zatím nevim co je dost boli a bolest mi jde do bederní části zad, nevim co by to mohlo byt na Sonu břicha nic neviděli tak zkusím asi urologii nemáte někdo s tímto zkušenost?
@neomenia já sem prave byla na sonu,na něm na nic nepřišli tak teď sem objednána na urologii a tam by mi měli dat vypít nějakou kontrastní látku aby viděli co a jak,jak pročítám diskuze na internetu tak si lidé stěžují na bolesti v bedrech a v boku prave tak uvidíme co zjisti,jenom ještě když si to hnatate jakoby tak vám to jako zajede a vyjede mě se to děla vedle pupku a v lze mi to zajede jako pod zebra
Ano, tak to mám. Ale být vámi se ještě na urologii poradím, zda by nestačilo sono ve stoje. Protože vyšetření s kontrastem je s rentgenem a to mi přijde k diagnostice bloudive ledviny trochu příliš radiacne zatezujici...
@neomenia já sem byla u chirurga kvůli tomuhle,ten mě poslal na sono břicha a doktor řekl ze tam nic nevidí to sem byla asi před měsícem,jenže mě to pořad boli a proste se mi to nezdá když tam mám tenhle velký útvar a on to nevidí tak zkusím tu urologii to sono jak říkáte
@katanovobran Dobrý den, mám obdobné problémy, které popisujete. Obdobný přístup - nikdo nic nenašel - sona břicha, pohmaty, gynekologie. Dostala jsem analgetika a žádanku na neurologii. Jak jste prosím dopadla na urologii?
Ano, ja mám "bloudivou" ledvinu. Při určité poloze trupu mi práva ledvina sestupuje až do pánve a jde dobře nahmatat. Nezpůsobuje mi žádné obtíže, tuto atypii má poměrně dost lidí. A většinou jsou také bez obtíží, jen výjimečně se pri některých typech sestupu občas uskřine mocovod a to muze dělat bolesti vyzarujici do zad. Take jsem štíhlá a právě ve stoje jsem si ji nahmatala, potvrdilo to sono ve stoje ( ale to se dělalo tenkrát kvůli něčemu jinému).