Holky prosím poraďte mi, ještě nechci utrácet za rady kosmetičky a raději se nejdříve obrátím na vás. 🙂 Už od puberty mám problém se svým obličejem. Vždy mi při nějaké hormonální změně vyskáčou na obličeji beďary, které opravdu nevypadají pěkně. Při horečce, menstruaci, když se hodně zpotím, teď když jsem na začátku těhotenství. Pravidelně si umývám obličej, jím zdravě, hodně zeleniny ovoce. Zkoušela jsem i ty levné přípravky, ale buď to nepomohlo nebo se to zhoršilo. Dokázala by mi některá z vás poradit co používáte nebo s čím máte dobré zkušenosti? Přinejhorším půjdu ke kosmetičce pro radu, ale zatím to řeším takto. Už mě to štve ☹ 🙂
@martina995 nejsem kosmetička, ale torchu si říkám, že pokud se jedná o zhoršení pleti při změně hormonů, jeslti by nějaký přípravek pomohl...Já chodím na kosmetiku nepravidelně, ale třeba kosmetička mi říkala, že nejhorší na pleť je levná kosmetika typu Nivea, Garnier....ze pokud chci používat věci z drogérky, tak když už, tak alespoň Loreal...Levná kosmetika ti ucpe pory, kůže nedýchá, protože všude je nacpaný lanolin- tedy vazelína, která by na pleť neměla přijít vůbec...
Asi uplně ideální by bylo chodit na pravidelnou kosmetiku- čištění pleti a tak, ale málokdo na to má čas a taky finance...ale na jednu návštěvu bych aspon šla, at ti pleť vyčistí, řekne ti co a jak a jaký typ krému nebo kosmetikou používat....
mně pomáhá jedině to co čistí zevnitř - hodně zeleniny a ovoce, ale i spánku, co nejmíň stresu a léků 😉
super je čínská medicína... jako ideální to není, ale hodně se to zlepšilo
zvenku se mi osvědčil mikropeeling Mary Kay a čistící přípravky Mixa
@loafeer jakou používáš kosmetiku? já měla i drahou, ale u mě to je fakt hodně o tom, že to jde ke slabším ledvinám, takže kosmetiku můžu utratit tisíce a efekt malý... totéž šampóny třeba
Dokud jsem nebyla těhu, tak jsem hodila na UTZ špachli, pravidelně, co měsíc minimálně...pleť krásná...v těhu jsem přestala (někdo říká vadí...někdo ne..) a ještě s hormonama se mi dost zhoršila...pak se trochu uklidnily hormony a koupila sem si v lékárně od La Roche Possay Effeclar kosmetiku a zase se to zlepšilo...a krásně drží....
Taky mám výbornou zkušenost s kosmetikou Artistry. Za kvalitu si holt musím připlatit, ale vyplatí se.
@lu777 mám kosmetikou drahou...Používám Jannsen- denní, noční a oční krém, ale já mám uplně bezproblémovou pleť, i teď v 31 jak dětskou prdýlku:o) A když nemám t janssen, tak normálka ten Loreal...
Ale třeba teta kosmetička používá a pracuje s Jannsenem, bylo jí 55 a nikdo by jí to nehádal, že asi se ta pravidelná péče o pleť hodně vyplatí...to samé moje tchýně ( je to teda její sestra, možná určitou roli hrají i geny )...
Kvalitni kosmetika je fajn ale me nejvic pomohlo umyvat si oblicej mydlem protex a nasledne dukladne otrit jarischovym roztokem ( maji ho jen v lekarne). Ten roztok mi pomohl opravdu nejvic.
Mně se to taky hormonama zhoršilo, ale přikoupila jsem další krém La Roche a doufám, že se to zase uklidní.
@martina995 Poslala jsem ti IP 🙂.
Já bych tedy jen podotkla aby jsi ty přípravky konzultovala s gynekoložkou když jsi těhotná.
za mě mary kay, je dražší, ale skvěle mi pomáhá
teď s tím nic neuděláš, pokud jsi těhotná... já beru víc jak půl roku hormon - Visanne na endometriozu a můžu si patlat na obličej co chci, jíst jen zdravě a stejně mám boláky a pleť jak puberťák (je mi 26) ... holt - hormony jsou mrchy.. řeš to až porodíš, stejně na sobě teď experimentovat nebudeš moct.... 😉
Holky díky moc za rady, určitě poskouším co mi sedne a zkusím nejspíš i tu kosmetičku 🙂
Ono je kazde akne jine, kazde ma jiny puvod a jine reseni. Napisu, co pomaha mne, ale na me maji hormonalni vykyvy spis maly vliv.
- vynechani mlecnych vyrobku (zlepseni 95%)
- kosmetika Clinique, cisteni z rady na aknozni plet, kremy a hydratace na suchou nebo normalni. A hlavne zazracna mala lahvicka na akne, kterou se maze pupinek jeste nez se uplne udela a on se pak neudela vubec.
- vyvarovat se vsem olejum v kosmetice, striktne pouzivat oil-free.
- casto prat a cistit veci, co prijdou do kontaktu s oblicejem (mobil, satky, povleceni)
- zdrava strava, pitny rezim
- za me hlavne dojit na kozni a vynechat kosmeticku
- cisteni a hydratacce kazde rano a vecer a take pred a po cviceni
- dekorativni kosmetika oil-free, treba clinique
@loafeer geny určitě hodně hrají roli... znám případy kdy maminka mé kamarádky vypadá super, mnohem mladší... pak během pár měsíců velký sešup fakt (a to nebyla nemocná nebo tak něco)...
a kamarádka v tom samém věku to samé....
fakt to je hodně o genech.. 😉 (jako vše zdravotní, člověk má určité sklony a může korigovat do určité míry ty sklony dobrým přístupem a péčí o sebe, ale opravdu v některé rodině je větší sklon k infarktu, v jiné k problémům se zuby, v jiné s psychikou apod...
@kacca11 mně se osvědčilo taky čištění ráno i večer a hydratace, zdravá strava, zdravý pitný režim (zase se nepřepíjet, protože to taky pak zatěžuje ledviny a ty mají hodně velký podíl na úrovni pleti)...
a mám malý ručník jen na svůj obličej a vyvařuju... prý pleti nedělá dobře, když jsou na ručníku např. zbytky kondicionéru a dalších věcí, je lepší mít zvlášť jen na obličej....
hodně dělá ten stres...
Někde jsem četla, že pomáhá peeling z rozdrceného acylpyrinu.
Neboj, ve 2. trimestru se ti uleví, já mám teď pleť jako nemluvně a také na to jinak trpím.
Já si myslím, že někdy nepomůže nic, snad jen čas. Ségra jí zdravě jak málo kdo, cvičí, používá dobrou a drahou kosmetiku, navštěvuje kosmetičku...a stejně má nehezkou pleť ☹
Mě dost pomohla návštěva UTZ špachtle, ale musí se chodit pravidleně. Co se týče kožního tak tam mi nepomohlo nic ani ségře.
Mne pomohla hlavne kosmeticka, trvalo to pul roku nez jsme vycistily vsechny ty stare ucpane bolaky (vypichavala to jehlou a pak cistila laserem) ktere se pravidelne objevovaly a "mizely", pak pouzivani kosmetiky Babor a uzivani chlorelly na vycisteni tela
ahoj, z vlastnej skúsenosti - vysadiť mliečne výrobky a čo najviac lepku a čo najmenej sa tváre dotýkať (resp. obmedziť tzv."rýpanie sa" na tvári), pomohla by aj celková očista tela a možno aj konzultácia u nejakej dobre skúsenej kozmetičky.
@editah222 ono to je i genetické... my v rodině moc hezkou pleť nemáme, takže já někdy jen koukám, že má někdo pleť jak z reklamy (bez makeupu) - a to i při nemoci třeba, i vážnější...
to mně stačí dostat rýmu a už mi jde pleť dolů...
ale zase mám pěkné nehty a to pro to nic nedělám a měla jsem to tak vždycky... a kolegyně zkouší kdeco a nehty má stejně slabé, lámající, nelesknoucí...
geny dělají dost... člověk to pak může korigovat stravou, hygienou, relaxací, kosmetikou... ale ta kosmetika je jen vnější, takže ne každému to pomůže...
@martina995 mě moc pomáhala bioderma sebium, je pro problematickou pleť. A neměla jsem moc přípravků, jen mycí gel, krém a tónovací krém, ten není nutnost.
@editah222 😀 já to sleduju i u kamarádek, plno z nich má nádhernou pleť, ale bojují s nehty...
já to mám holt opačně... a hezké nehty jsem měla i při vážné nemoci...
je zajímavé jak to je v organismu nastavené...
člověk hlavně nesmí až moc podléhat tomu marketingu kdy údajně stačí na sebe cosi naplácat a bude to ok 😅 velká část kosmetiky má takové složení, že spíš škodí... no asi jako potraviny dneska 😅
hlavně na to udělat sofistikovanou reklamu a pak doufat, že zákazníci neumí číst tak drobné písmo nebo neznají souvislosti...
@martina995 ahoj, takže určite detoxikace!!! no a na škvrny po akné používam BAREKOL antipigmentový krém, lacný a natierať na odlíčenú čistú tvár mockrát... toľko moja rada... 😉
Mam stejny problem od puberty a to mi je pres tricet... Doporucuji Skinoren, sezenes v lekarne, nyni uz bez predpisu. Za ty roky jsem vyzkousela snad vsechny druhy kosmetiky, ale to zabira spis holkam, ktere to nemaji hormonalne nebo geneticky. Kdyz staci tu plet vycistit, mne nikdy nic poradne nezabralo, nebo jen ma chvili. Braala jsem i antibiotika, rok Curacne (nejvetsi sr....), co to mela vylecit na trvalo a strjne po roce to bylo tam, kde na zacatku. Ted mazu kazdy den Skinoren pod makeup a vecer pred spanim a plet mam dobrou, ne detskou prdelku, ale peknou. Na zacatku muze stipat, ale clovek musi vydrzet, za tyden to prejde. Fakt doporucuju. Jsem jen na tom s na to cim jsem si prosla naprosta spokojenost. Neobsahuje antibiotika, tak si na to telo nezvykne. Stoji cca 200.
ahoj, mám problémy s akné již od puberty a vyzkoušela jsem už tuny přípravků, mastí, krémů a nevím čeho všeho za nevím kolik dohromady (radši to ani nechci vědět) a výsledek nikdy nebyl nijak valný. Nedávno jsem si od kámošky, která má podobné problémy, vypůjčila na pár dnů takovéto udělátko bit.ly/2c1VwYJ s tím, že si to mám na týden vyzkoušet a pak uvidím. Můžu říct, že už po týdnu jsem viděla znatelnou změnu, takže jsem si ho sama objednala a zatím si ho nemůžu vynachválit. Je to český výrobek a stačí ho používat jen 10 minut denně. Já ho teda zapnu vždy nachvilku ráno, když mám čas a pak večer na půl hodinky k telce. Stačí ho jen strčit do zásvuky a fidlat s ním po obličeji nebo tam, kde potřebujete. Fakt stačí chvilka a hlavně v klidu doma. Nemusím nikam docházet, nemusím a nechci na sebe už patlat žádnou chemii. Určitě doporučuji.
Mě zabírá sudocreme > není jen na oprizeniny, ale i na akné či exém a z amě ano > přišla jsme na to až při používání na malého 🙂
Mně zmizelo akné ve 31 letech po protikvasinkové dietě, poprvé v životě pusu jako obrázek a to doktoři mektali, že je to hormonální a nezmizí a tak.
Vynechat cukry, z ovoce první tři měsíce jen citron a grep, žádné pečivo, těstoviny, alkohol, nic mléčného, omezit tuky. Ale to jsem jen naťukla, protože do toho jistě nepůjdeš. Ale byla by to jistota, věř mi. Ale není to zázrak za dva týdny a není to pro každého, k této dietě to chce silnější motivaci, než se zbavit akné. Tu jsem měla, vymizení akné i na zádech byl jen vedlejší účinek🙂
No o řešení víš, možná si na to za pár let vzpomeneš, kdybys měla náhodou i jiné zdravotní problémy. Plísně v těle, v tom je zakopaný pes. A ano, reaguje to na hormonální výkyvy (dělá jim to dobře), proto se to svádí na "hormony"
Mě pomohla jedině Artistry kosmetika. Sice je drahá jak čert, ale fakt pomohla.