Bakterialni průjem - přenos na dítě

petastastna
26. srp 2018

Ahojky,od vcera mam bakterialni prujem,dostala.jsem smectu a biseptol. Po kazde toalete si umyji ruce a pouziju antibakterialni gel. Jaka se sance ze to chyti muj 10ti mesicni syn?

neomenia
26. srp 2018

Otázka je , zda je opravdu bakteriální, byly dělaný vytery z konečníku? Bakteriální není tak moc nakažlivý jako třeba ten rotavirovy. Myslím, ze nato jdeš dobre+ striktně oddělit ručníky, častá dezinfekce i toalety, prkénko, až na to nesahá.

zelenaesmolda
26. srp 2018

Mela jsem podobny problem asi dva tydny zpatky,nejaka strevni bakterialni infekce,mela jsem atb.Ono to muze byt jak z jidla tak jsi to nekde mohla chytit,doktorka rikala,ze toho tedka hodne lita ve vzduchu jak jsou ty vedra 🙂
Jinak akorat se ptali jestli kojim kvuli ATB,mala ma 4m a nechytla nic ale teda nekojim no.

pavlinar
26. srp 2018

Já jsem měla střevní chřipku když bylo malé sotva 2 měsíce. Rada byla co nejvíc kojit.

kijonkova.k
26. srp 2018

Pokud je průjem bakteriálního původu(salmonela,campylobacter...),tak přenos na dítě nehrozí při dodržování základní hygieny rukou atd.Bakteriální střevní inf.se nedá chytit ze vzduchu,to jsou pak virové inf.(noroviry,rotaviry.adenoviry...) a ty můžeš přenést na kohokoliv,ať si ruce myješ sebelépe.Pokud byl dělán výtěr z konečníku a z kultivace vyšla nějaká bakterie,tak se bát nemusíte🙂

kijonkova.k
26. srp 2018

A na smectu bych se vyprdla,chce to hodně pít,šetřit střeva vhodnou stravou a užívat nějaké lactobacily.Dělám na infekčním🙂

zelenaesmolda
26. srp 2018

@kijonkova.k no ja jsem virovou infekci nemela protoze mi brali kapku krve na pohotovosti a byl tam nejake zvysene hodnoty cehosik co ukazovalo na to,ze je to bakterialni a atb jsou na miste

bamak
26. srp 2018

@petastastna Při dodržování hygieny-nejen mytí rukou, ale i dezinfekce záchodu po stolici.....se bakteriální průjem přenese jen vyjímečně. 5-letá dcera měla před rokem salmonelu a nikdo, ani 2 letá sestra ji nechytnul. Ale hlídali jsme to. Naopak virosu (s trochou nadsázky) chytnou všichni kolem ať děláš co děláš.

petastastna
autor
26. srp 2018

Vyter z konecniku mi nedelali, ale podle crp co sem cetla tak by to mel byt bakterialni, crp sem vcera mela 63 a rikala.doktorka ze podle toho kdy mi to zaclo to mohlo jit dnes jeste vys,do zpravy napsali gastroenteritida ale to se mi nezda kdyz nezvracim,jen prujem a vysoka horecka

petastastna
autor
26. srp 2018

Ale podle toho crp si myslim ze by to mel byt bakterialni co sem cetla