Ahojky,od vcera mam bakterialni prujem,dostala.jsem smectu a biseptol. Po kazde toalete si umyji ruce a pouziju antibakterialni gel. Jaka se sance ze to chyti muj 10ti mesicni syn?
Mela jsem podobny problem asi dva tydny zpatky,nejaka strevni bakterialni infekce,mela jsem atb.Ono to muze byt jak z jidla tak jsi to nekde mohla chytit,doktorka rikala,ze toho tedka hodne lita ve vzduchu jak jsou ty vedra 🙂
Jinak akorat se ptali jestli kojim kvuli ATB,mala ma 4m a nechytla nic ale teda nekojim no.
Já jsem měla střevní chřipku když bylo malé sotva 2 měsíce. Rada byla co nejvíc kojit.
Pokud je průjem bakteriálního původu(salmonela,campylobacter...),tak přenos na dítě nehrozí při dodržování základní hygieny rukou atd.Bakteriální střevní inf.se nedá chytit ze vzduchu,to jsou pak virové inf.(noroviry,rotaviry.adenoviry...) a ty můžeš přenést na kohokoliv,ať si ruce myješ sebelépe.Pokud byl dělán výtěr z konečníku a z kultivace vyšla nějaká bakterie,tak se bát nemusíte🙂
A na smectu bych se vyprdla,chce to hodně pít,šetřit střeva vhodnou stravou a užívat nějaké lactobacily.Dělám na infekčním🙂
@kijonkova.k no ja jsem virovou infekci nemela protoze mi brali kapku krve na pohotovosti a byl tam nejake zvysene hodnoty cehosik co ukazovalo na to,ze je to bakterialni a atb jsou na miste
@petastastna Při dodržování hygieny-nejen mytí rukou, ale i dezinfekce záchodu po stolici.....se bakteriální průjem přenese jen vyjímečně. 5-letá dcera měla před rokem salmonelu a nikdo, ani 2 letá sestra ji nechytnul. Ale hlídali jsme to. Naopak virosu (s trochou nadsázky) chytnou všichni kolem ať děláš co děláš.
Vyter z konecniku mi nedelali, ale podle crp co sem cetla tak by to mel byt bakterialni, crp sem vcera mela 63 a rikala.doktorka ze podle toho kdy mi to zaclo to mohlo jit dnes jeste vys,do zpravy napsali gastroenteritida ale to se mi nezda kdyz nezvracim,jen prujem a vysoka horecka
Ale podle toho crp si myslim ze by to mel byt bakterialni co sem cetla
Otázka je , zda je opravdu bakteriální, byly dělaný vytery z konečníku? Bakteriální není tak moc nakažlivý jako třeba ten rotavirovy. Myslím, ze nato jdeš dobre+ striktně oddělit ručníky, častá dezinfekce i toalety, prkénko, až na to nesahá.